the end is near

Då va det nyårsafton och i år ska vi fira den med mina svärföräldrar..... vi hade dock andra planer från början.. men säger bara nedrans vinterkräksjukan!!!!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA UNDERBARA VÄNNER NI ÄR TOPPEN!!!!


Julen i korta drag

Hejsan hoppsan alla läsare och vänner, ett par dagar sen man skrev i bloggen nu men har varit fullt upp under juletiden... juldagen firade vi jul hemma hos Anders föräldrar med hans bror och Sambo samt deras 4 barn (resp har två sen tidigare förhållanden) Elias lekte tjuv och polis med Största flickan som alltid varit lite av en favorit hos honom.
 Gustav med farbror, "Gudfar" Lasse
 vi plaskar i favoriten, bidén
 och fiskar upp en Elefant..

Annandagen va det traditionellt kycklingklubbor, potatis och sås mumma sen till efterrätt chokladpudding!! En del säger att de äter så de rullar efter julmaten men jag, jag gör det på annandagen.....
Lördag jobbade Anders så då tog vi mormors (min mammas) droska och drog till Lidköping för att hälsa på div släkt. Fm macka hos min mormor, lunch hos min moster Solveig, ficka hos mormor sara igen och som avslutning macka med nykokt och griljerad skinka hos morbror Roland. Låt mig säga att barnen somnade snällt i bilen på vägen hem...
 Elias å mormor fikar
 Gustav är imponerad av Morgans gamla dykarhjälm.

Juldagen

God jul och god morgon på er! Då va årets julafton avklarad och dagen flöt på utan några större problem...
Vi va ju här hemma hos oss, vilket både va skönt och lite stressigt. Natten innan hade Elias lämnat tuttarna till tomten i sin strumpa så han vaknade tidigt!!! för å kolla vad han fått i stället, där låg tre småpaket, de stora hemliga paketet som han smygtittat på skulle han få sen när Tomten kom.
Till julmaten kom hela min familj med Mamma, Mathias, Magnus, pappa å så brorsans hund Cheva så klart.... Älskar min storebror och även hunden, men ibland kan det vara lite extra påfrestande..... vill inte stöta mig med honom eller göra honom sur, men hunden hade behövt en rejäl dos motion innan hon kom till våran lägenhet där hon skulle vara under resten av dagen.... minsta lilla antydan till lek eller bus nappade hon på vilket inte va så populärt hos minstingen Gustav. Jag hade oxå önskat att det va lite mer "pli" på hunden (alt slutkörd) så hon mest hade legat i tex hall eller kök men men..... det gick ju smärtfritt och Gustav vågade sig ner på golvet efter en stund fast han vände när han såg Cheva.
Nog pratat om hunden. (Magnus blir så förnärmad och sur om man säger någon neg om henne så...)
Gustav va rädd för tomten oxå så.....
Strax innan tomtens ankomst hade Anders föräldrar dykt upp lagom till fikat.
Efter paketutdelning och öppning avslutades kvällen med Lutfisk, potatis och sås sen började folket sakta trilla av hemåt.
En mycket lyckad kväll för att vara första året och jag kan nog tänka mig att göra om det nästa år om inget bättre dyker upp.

.
Två julfina pojkar framför granen, vem kan vara mest sugen på köttbulle??

 
Gustav och pappa tog sin vanliga naptime, sen spanade vi in klapparna

 Visst ser de skönt ut

 
Vi hjälper Tomten, Gustav är skeptisk till den där masken...

 
  
Morfar, farfar och farmor leker nissar och sätter ihop leksaker


Mamma gillar oxå å leka med Elias djur... visst blev montaget snyggt!

Nu ska vi fira hos svärföräldrarna.

Dan före dopparedan...

Städa städa varje freda å så varje jul, de tycker ja e kul.......

Idag har det varit fullt upp här på våran gata, först hade jag träningen på morgonen och ramlade hemifrån vid 8.00 tiden.... När träningen va avklarad blev det en sväng till media markt och fixa med ett kort dom strulat till det med och fixa ramar till våran snygga fotovägg :)
När jag kom hem va det dags för pojkarna att ge sig ut på äventyr. Under tiden så han jag städa och plocka lite här hemma, slå in de sista klapparna oxå.
När de kom hem ett par timmar senare hade de ett fint blompaket med sig, gissa om ja blev glad för blommor är ju alltid trevligt och snyggt blev det i fönstret.
  
(ficklampan är från Nappjakten då Elias ska lämna dom till Tomten...)

Nu under kvällen har vi varit och ätit julgröt och skinkmacka hemma hos min mamma, tillsammans med mina två bröder. Gustav visade upp sin först lite gnälliga sida då ingenting va riktigt bra, men när vi fått av honom byxorna som verkade sitta åt lite blev han sin lilla solstråle igen. När det va dags för kaffe efter maten spexade han till det när han skulle äta glass och det slutade med att hela han va kladdig.
Hög på socker tultade han sen runt hemma hos min mamma och skakade på huvudet, min storebror kom med den bästa liknelsen... han påminner om betjänten i Grevinnan och betjänten som alltid går på nyårsafton, och det roliga är att han hade rätt....

  

Nu ska jag griljera skinkan :)

God jul på er alla om jag inte hinner in och skriva något på självaste julafton!!

Dan före dan före dopparedan...

Idag har vi harf riktigt härligt morgonmys i sängen, sånt som gick att ha när Elias va riktigt liten, Gustav intog sin välling liggandes emellan oss och sen låg vi och skrattade, brottades och tumlade runt en bra stund innan det va dax att kliva upp.
Vad står på agendan idag? Anders jobbar kväll så det blir till å hitta på något med barnen under eftermiddagen. Man borde gå ut, med betoning på borde.... Kanske ska ringa till underbara Julia och se vad hon har för sig vet ju att hennes sambo jobbar.
Annars ska det mest plockas undan lite smått och tvättas lite kläder. När man har småbarn är det liksom ingen ide att städa inför julafton flera dar i förväg för leksakerna kommer ändå ligga överallt och dammtussarna på något magiskt vis kommer fram direkt.... så det ska jag syssla med imorgon när Anders tar med barnen på annat äventyr.

Snart kommer Arnold tillbaka med Elias så man kanske ska passa på att se färdigt på Grinchen som ja spelade in. Är ju ett stort fan av Jim Carrey  och hans filmer.

Tudels!!


Visst e dom för söta

4e advent

Då va sista ljuset i staken tänt och inte många dagar kvar till dopparedan. Jag har införskaffat alla julklappar och ska fixa det sista med dom imorgon kväll va de tänkt.
Idag har vi (jag och barnen) spenderat större delen av dagen hos svärföräldrarna, Farmor och farfar, Lilli och Lolle. Det är alltid trevligt att vara där, och barnen tycker det är så himla skoj, jag är väldigt tacksam för Anders föräldrar som hjälper till så mycket de kan och orkar, idag  så skulle Elias stanna över så bara jag och lillfis åkte hem därifrån.

Ikväll har jag kollat på Erik och Mackan på kanal 6 ett mycket underhållande program med kul och galna upptåg. Idag skulle dom undersöka spöken -finns dom? För mig är det nu dax att väcka sambon ute i soffan och krypa ner under det stora fluffiga täcket.
Natti natti

Tomten????

Vi saknar fortfarande någon som kan vara tomte på julafton... suck de är inge bra, nödlösning finns väl alltid men, men.
Mamma mummlade något om Mathias kompis men mer vet jag inte.. kanske dags att ta tag i detta.

Se ljust på tillvaron

Idag har vi fått upp granen, så mysigt nu känner man verkligen att det är jul! Elias har hjälpt till så vissa grenar är mer pyntade än andra.
Va och hämtade ut hans glasögon idag och han blev så jättefin


Sen vill jag bara säga ett stort värmande tack till alla vänner och familj som har sagt alla värmande ord nu under denna helvetesveckan... jag kan bara säga att på något sätt löser det sig och man är ännu en erfarenhet visare!

Älskar er alla underbara!!!!

Narnia

Nu har vi kommit hem efter ett besök på bibblan och glass samt blöjbyte på "mackedonkan" blev några böcker till Elias och en till Gustav, ville själv låna någon bra bok att läsa nu under ledigheterna och i fjällen, inte bara spela ps2. Med två jagande barn är det sådär lätt att i lugnan ro leta efter bok till sig själv om man inte vet exakt vad man söker. Till slut blev det dom två första böckerna i Narnia serien.... ska bli kul å läsa samt fly in i en annan värld. I LOVE IT.

Ska börja tjuvläsa lite nu när Gurra sover, kanske får låna fortsättningarna innan fjällen...

Bitterhet

Bitterhet som förtär en. Hur gör man för att glömma? Sluta älta å se framåt. Ta in allt positivt som faktiskt sker runt omkring sig? Sluta va så arg!

Besviken...

Första gången man blir riktigt sviken av någon man tror är sin vän är riktigt jobbigt, haft  molande ont i magen och huvudet mest hela dan och känner mig gråtfärdig.....

Trots det vill jag inte hänga ut någon här (känner fortfarande att det är min egen skuld..)
Vad jag kan säga till allmänheten är det som folk sagt i många år... även till mig tror jag....
Man ska inte göra affärer med vänner. Så nu har även jag sagt det så tänk efter både en och flera gånger innan ni hittar på något eller köper något av eller ihop med en kompis, för det finns alltid en chans att du blir totalt överkörd.... Even with the best of friend bara så alla vet. Ingen håller dig om ryggen så se till att du har fixat det själv.
Känner mig utsatt och utlämnad... än en gång får Anders städa upp efter min röra.... vilket inte borde vara min röra, jag borde inte må så dåligt, om man fått alla kort på bordet redan med en gång så hade detta kunnat undvikas.

Utan Anders hade jag gått under, jag hade drunknat för längesen

Synundersökning

Då har Elias varit hos ögonläkaren.
För er som inte läst tidigare inlägg eller..... pratat med mig personligen, vilket oxå går bra att göra ;) så upptäckte i höstas först förskolan att han skelar med ena ögat och sen vid två kontroller på BVC att han inte såg/ hade mycket nedsatt syn på vänster öga. Vi fick remiss upp till sjukhuset, där vi hade tid idag.
En mycket trevlig och bra kvinnlig läkare tog hand om oss och efter undersökning en lång väntan med ögondroppar och en sista undersökning stod det klart.
Din son (Elias) är mycket översynt på båda ögonen, mest på vänstra då hjärnan valt att "plocka bort" ett och koncentrera sig på det andra, vilket ger sken av att han ser bra.
 +4,5 på höger och +6,75 på vänster.....
Så det blev till att åka till "glasögonaffären" efteråt.. lika bra att få det gjort
Vi åkte till specsavers som ligger på a6 och fick världens okunnigaste expedit, hon hade noll koll!!! Första frågan borde ju va är det till dig själv eller gäller det någon annan? men nej hon började fråga om jag va kund sen innan och om det även gällde synundersökning (nej han har gjort en hos ögonläkaren säger jag och visar mot Elias) när hon sen ser vilken styrka han ska ha säger hon att glasen blir ju rätt tjocka så då bör ni beställa dom i annat material eller whatever vilket kostar 1500 kr plus priset på bågarna ni väljer... jaha nej jag vet inget om något bidrag för glasögon?? det måste jag fråga... ja jo det stämde att barn får för glasögon ju och då kan man ju typ säga att ni får bågarna typ på köpet då.... det där erbjudandet köp två bågar för 995 hur fungerar det, är det något man kan välja??? ja jo det skulle ju gälla här oxå, om ni vill.... hehehe.... Jag kände att hon va inte särskilt kunnig om något jag frågade om och inte direkt intresserad av att hjälpa till heller. Då man va tvungen att lägga en handpenning om man inte ville betala allt i förskott på 500 kr (fast i mitt fall blev ju mitt bidrag mer än 500 så då blir det ju att jag skulle få betala typ resterande redan vid beställning) så sa jag tack då får vi nog återkomma.......
När vi plockat upp Anders från jobbet tyckte han att det är väl lika bra att vi fixar det där med glasögonen, vet inte vad jag skulle ha gjort om jag inte hade Anders i mitt liv. Väl inne på specsavers igen ser jag samma expedit och säger till Anders att henne vill jag inte ha. Så vi går in och börjar titta lite bland barnbågarna och hittar något vi och Elias gillar, då kommer en riktig expedit och frågar om vi fått hjälp, nej, och ja tack det vill vi gärna ha är vårat svar. Hon tittar på Elias och tycker det är bra val av bågar och sen kollar hon på vilken styrka han ska ha. Efter det frågar hon om det är hans första glasögon och när vi ska gå på nästa kontroll, vilket är om ca 3månader. Hon säger då att eftersom han har så stort synfel kommer glasen bli ganska tjocka (aka colaburkar som det hette när ja va yngre) och man kan för 1000 kr få dom tunnare men det är upp till oss om vi vill det då vi kanske måste byta styrka redan efter nästa läkarbesök och 1000 kr är ändå 1000 kr..... vi väljer att skippa göra dom tunnare och hon tycker även att det räcker med ett par bågar och hänvisar även där att det beror ju på om man får byta glas snart så är det lite bortkastade pengar.... så från att den första expediten försökte få mig att pröjsa nästan 2500 kr (1800 med bidrag) fick vi nu betala nästan 1000 kr (300 med bidrag) för Elias glasögon som by the way kommer vara blårandiga...
liiiite skillnad??

Jaja Elias är nöjd och undrade varför han inte fick ta med sig sina nya glasögon hem idag och det är ju det som är huvudsaken!

Fullt ös medvetslös....


Grabbarna bus i full fart, skratt och stoj i fotöljen.

Därefter skulle middagen förtäras och Gustav va något avig, jätteupprörd, ville inte äta eller något inte förrens laxen hamnade på bordet...... då passade det lillprinsen.
   
först äter man lite......sen släcker man törsten ordentligt......... sen päser man.....

Innan läggdags va det bad då vi var tvugna att sanera honom från laxmiddagen.... Nedan ses en glad badkille


När han sen hoppat i blöja och pyjamas går vi runt och svajar i lägenheten hållandes pappas mobil i handen med hög musik i.... han är för söt.
Nu är det snart dax att plocka upp näste man ur badkaret :)


9 dagar kvar....

Ska strax iväg till dagislämning. Men måste bara visa upp världens sötaste lussepar


Grattis till min kompis i Göteborg som äntligen fick sin lille gullängel. Vi tänker på er.

Årets Lucia

ja då va denna dag snart till ända iaf i en småbarnsfamilj där barnen ligger nerbäddade och vi föräldrar är lagom trötta.
Lussefirandet är slut för detta året, mycket mysigt va det och jag kommer skriva mer om det samt visa bilder något senare, då jag ikväll är riktigt trött och ska bara lägga mig framför teven, hade mysigt glöggmys i dag med käraste väninnan och hennes man, vi provade årgångsglögger från systemet, mycket goda faktiskt fast Väninnan fick nöja sig med non alcohol då hon ligger på jäsning hahahahaha!!! fast den glöggen va riktigt god den med.
Här är en förevigad bild (bara så att ni ser att jag faktiskt har vänner...)


Här är en äkta snöbild på godingarna från idag som jag lämnar er med tills nästa gång :)

ja ser de töar, ja ser de töar...

Nu när det har snöat nästan konstant i två dagar och temperaturen inte sjunkit mer än till +0.5 grader och mestadels legat runt en plus så kan ni kanske tänka er vad som händer med all denna härliga snö när den når backen.....

Jag har en bild som förklarar situationen mycket bra.

det fullkomligt vimlar av jättedjupa pölar i varje gatuhörn eller övergångställe, för å inte prata om ICA maxis parkering som kändes som ett enda stort töhav....
Kul om det skulle få för sig att krypa under nollsträcket i natt. Har inget sim imorgon på morgonen så man kanske skulle ta en sväng på torget, alltid trevligt, tyvärr inte lika trevligt med 0kr i fickan men jag får väl fråga pappabank :)

Arn

Låg igår och sträcktittade på båda Arn filmerna då Anders jobbade kväll och jag måste bara säga att han den där Joakim Nätterqvist är riktigt fin han.... inte i början av filmen då han verkligen ser ut som en barnunge (vilket han iofs ska göra då hans karraktär max är 16 år) men i the holy land där han är lite skitig och med ett par veckors skäggväxt... ggrrrrr...
Om jag hade en sån där lista som Ross och Rachel hade i Vänner där man får ha ett par "undantag" Då skulle Nätterqvist kortklippt och orakad lätt hamna på min lista :)
Men håll med om att han e fin, här på medeltidensvärld i Götene i somras


Här är min egna lilla riddare, Riddare Elias


Hej mitt vinterland

Massa snö har det kommit, typiskt att de inte blir under nollan utan ligger på +1 grad ute så de mesta töar bort. Skolbarnen har nog roligt för de är ju sån där härlig kramsnö som blir till hårt packade snöbollar.....
Igår kväll skulle jag fickparkera bilen. Då gatan är enkelriktad så får man parkera på båda sidor så för mig blev det fel sida... om man säger så, inte den man vanligtvis fickparkerar på. pga mörker, snö och allmän dålig sikt vevade jag ner rutan för att se bättre, detta är något jag aldrig brukar göra.... nu till mitt guldfisk minne.... sekunderna senare hade jag glömt allt vad nervevad ruta va och tog mina matvaror och traskade glad i hågen hem... för att idag på fm upptäcka eller ja min sambo upptäckte att rutan på bilen va ner.... oups är allt jag har att säga.....
Gustav tycker nu att han är en sådan mästare på att gå att nu är det dags att ge sig på det lite svårare momentet springa.... vet inte riktigt om jag håller med honom så många bonkar i golvet blir det och en arg Gustav för att det inte går som han vill......


på vägen till A6 köpcentrum


Våran innegård :)

Grey's anatomy Vad va det som hände?

What the f....k???? Så här kan man väl inte göra..... helt plötsligt dyker Izzies snygge döde fästman Denny upp som en slags "ande"... ja jag vet knasigt... men men, sen slutar avsnittet med att de kysser varandra hett? Hur kan detta vara möjligt. Inte för att jag klagar att han visas i rutan cause he's a fine man to look at (inge illa menat Anders, om du nu mot förmodan skulle smygläsa min bojkottade blogg) men jag som va så glad över Alex och Izzie som äntligen funnit varandra och han är ju oxå helt okej att vila ögonen på... samt han spelar en sådan karaktär tjejer bara vill krama om och ta hand om.... Ibland e han ett riktigt svin, men det är ju inte hans fel egentligen....
Jaja åter till det faktum att dom låter Izzie och döde Denny (om han nu dog??) tokkyssas för att berättarrösten sen ska säga att ja vill ni se fortsättningen av Grey's får ni vänta till våren... PISSPOTTA!!! För första gången överväger jag faktiskt att ladda ner serien för att kolla vad som händer...
Morr!!

Läst från kanal 5 grey's sida....

Efter ett tårdrypande farväl i förra säsongen kan Izzie (Katherine Heigl) få återse sin älskade pojkvän.

Denny Duquette (Jeffrey Dean Morgan) gick bort i Izzies armar efter en dramatisk långvarig hjärtsjukdom. Sedan dess har han kommit tillbaka i två drömsekvenser och nu uppger Hollyscoop att Izzy ska få träffa sin drömman igen.
Det skvallras om att Izzie kommer att drabbas av en hjärntumör vilket medför att hon kan få kontakt med de döda och tar naturligtvis kontakt med Denny.
Den amerikanska tv-kanalen ABC har inte kommenterat Dennys återbesök eller Izzies sjukdom.

jag säger hmmmm.....


Me like!! och jag gillade honom skarpt i Wedding planer där han spelar Lopez "fästman"


Let it snow, let it snow....

De snöar utanför mitt fönster och det känns helt fantastiskt! Elias leker inne på sitt rum och Gustav har gått ner för räkning i spjälsängen. det är fortfarande en halv plusgrad ute men om det snöar ordentligt så kanske den ligger kvar..... ikväll blir de mys med varm choklad efter träningen så klart.....
Idag va sista gången på Elias simskola och vi föräldrar fick vara med och titta, anmälde honom till fortsättningen som börjar igen efter nyår. Skönt att de får lära sig bra vattenvanor tidigt tycker jag. Han kan ju faktiskt simma på sitt eget lilla sätt men ändå....
Nu ska jag återgå till min soffa medans huliganerna sover/leker själva.

litet tillägg

Gustav gillar oxå musiken på min blogg, han sitter eller står å svajar i takt med låtarna.... so cute!
Då va de två mot en......musicbattle

Intet nytt

Här på hemmafronten händer inget just för tillfället, eller ja jo visst händer det något men inget av nyhetsvärde..... Gustav traskar på, det går i rasande fart. Han kan nu utan problem gå från köket ut till vårat tvrum vilket är en bit, han kan vända sig och gå i annan riktning, och han är en riktig odåga när det kommer till mammas dator.
Igår va sambon sjuk, jag och Gustav fick hämta honom på jobbet å stackarn fick sova lite i samband med lillemannen.

Idag är det lussefirande med kyrkan och sedan vidare upp till badet där det är det årliga juldoppet, det kommer bli så fint med vårat framträdande.
Är sjukt sugen på choklad by the way... får nog köpa lite när jag handlar till juldoppet.
Nu vill inte Gustav att jag sitter mer vid datorn, eller ja det är nog bäst att jag slutar för han har hittat on off knappen på Anders stationära dator och det klickas flitigt på den......

När det lider mot jul

Tiden rinner iväg med rasande fart... på lördag e det lucia redan och vi ska anordna en glöggafton för min underbara väninna och hennes man samt ett par som vi lärde känna på vännens bröllop.. 12 frivilliga fick på bröllopsfesten gå upp och dra en lapp (mycket kul grej får jag lova) och på den stod det något man skulle hitta på med brudparet vi fick december och glöggfest. Då det blir en nykter tillställning tänkte vi ha den på lördag em och vi ska bjuda på Elias lussebak samt lite annat smått å gott.
Varje vinter brukar jag och min sambo åka till Göteborg och sova om natt samt vandra på stan och jul på Liseberg men vet inte när vi ska hinna med detta i år?? Trist Göteborg är ju min favoritstad och Liseberg är som finast på julen (jag vet då jag faktiskt jobbat där både jul och sommarsäsong) härlig julmusik, lite småkallt och alla dessa ljus och granar. Snyft!!
Julstöket här hemma igår gick iaf mycket bra och jag fick upp allt mitt julpynt. Nu när det är uppe tycker jag de känns lite lite.... men min sambo skulle inte hålla med, kanske att man kan köpa till något enstaka nu när man kollat av läget, har ju inte köpt något än denna vintern.

10

Idag blir lillfis Gustav (Grodan) hela tio månader, tiden verkligen flyger iväg. Suck mitt lilla älskade knytte. Underbart är oxå att han fortfarande är mammas lilla gos, bara mamma som gäller där och mest hela dagarna säger han mamma aaamammaaa, eftersom Anders knappt fått en fast plats i mitt och Elias liv innan han va Elias favorit känns det skönt att jag har någon som tycker mest om mig :)
Han verkar ju iofs vara lika full av bus som sin storebror så jag får njuta så länge det varar innan det bara är bus med pappa som gäller (jag busar ju inte riktigt lika vilt)

Idag ska jag försöka klippa ihop min simmarflicka Jossans musikprogram som kommer bli sååååååå bra!! sen imorgon är det julpynt och julmusik som gäller.

Lik mamma men pappas pojk


Lik pappa men mammas pojk

årets lussebak

Då va årets stora lussebak avklarat. Vi va hemma hos min mamma/mormor och bakade för glatta livet, diverse pepparkakor och lussekatter till detta dracks den traditionella julmusten mumma.
Pepparkakorna var givetvis tvugna att göras mamma, pappa, Elias och Gustav... tyvärr gick mamma sönder för hon blev för tunn......???? givetvis måste familjen dokumenteras med bild men det kommer senare :) mamman behöver tid att återhämta sig.
Efter pepparkakorna va det dax för lussebullarna som i år blev både traditionliga katter och vår version av katter samt delfiner, grodor, fötter och lite andra sorter......
 
Visst blev de fina?
 
Gustav fick provsmaka pepparkaksdelfinen

Julia, nu har jag lagt till lite fler låtar :)

Julia vs. Sambon

Fick idag veta av min "flickvän" Julia att hon just löööv att jag har musik på min blogg och bra musik dessutom som hon kan gå och lyssna på i lägenheten.
Min sambo däremot hatar sidor med musik och bojkottar min blogg så länge jag har det, nu kan jag ju inte veta med säkerhet att han verkligen bojkottar min blogg eller att han bara säger att han gör det och sen läser den på jobbet iaf??? Jag kommer ju aldrig få veta sanningen, min enda chans är ju att han någon dag råkar försäga sig om vad jag skrivit på bloggen.... vi får helt enkelt vänta och se.....


Elias med sin tjej

konstsim I lööv it

I morse blev jag först lite (mycket lite) irriterad när jag läste Metro där det står om manligt konstsim eftersom dom varit med och gjort filmen Allt flyter av måns Herngren som har premiär snart. Jag tycker det ska bli jättekul med en film som belyser konstsim samt en rolig sådan. Jag tycker oxå att all publicitet för sporten är bra publicitet men något har hänt mellan konstsim herr och vanliga konstsim som för övrigt inte enbart är för tjejer, på USM i år hade göteborg med en deltagande kille och det var jättekul och han va lika duktig som tjejerna på hans nivå.
Men klart att det sticker lite i tonårsflickors ögon när man offrar så mycket av sin tid till konstsim och får kanske på sin höjd en liiiiten svartvit bild i tidningen när man vunnit något. Medans män i övre 30 års åldern inte ville spela innebandy för det va för jobbigt så de startade konstsim herr, och bara för att dom är herrar som håller på med konstsim blir det jättereportagen i media.
Jag tycker det är kul och det visar på att alla ALLA kan om de vill och jag har sett killarna simma och deras program ser numera skithäftigt ut, kanske inte lika jobbigt som ett vanligt konstsimsprogram men de gör jättetuffa mönster och förflyttningar. Tycker bara att man med åldern borde bli mer sympatisk och faktiskt försöka jobba mot samma mål och vara småsinta.

Sen när min sambo kom hem efter dagislämning blev jag mycket glad då han hade med sig JP där mina två tjejer är med på stooor färgbild på framsidan och ett fint stort reportage inne i tidningen jättekul och välskrivet jag blev superduper glad igen och irritationen över tidigare läst artikel blev om ännu mindre. Nu är det bara att spinna vidare på det och jobba för att få in fler konstsimmare till klubben när vi kör igång igen i januari!!!

Årets julkalender...

De bara regnar å regnar å regnar.... inte lätt att komma i julstämning då..... inte ens årets julkalender ger en någon mysig spänning.. nej den suger fett som man brukar säga..... I en helt vit och kal värld lever tre figurer, den ena konstigare än den andra inget juligt alls över den, vad har hänt med julkalendrarna man själv minns sen man va barn?

Gjorde en guldfisk idag och tog Elias till tandläkarn för att efter att ha suttit där en stund få veta att det är på fredag vi har tid, aj då aj då. Så vi fick ta oss hem i regnet igen.
Imorgon kväll kommer svärföräldrarna hem efter två veckor i Thailand, hade vi bara haft snö här hade jag inte varit avundsjuk, men detta rusket byter jag mer än gärna bort! Tänkte att sambo och barn kunde hälsa på dom någon dag nu i helgen så man får storstäda lägenheten och plocka fram alla sina julpynt (kanske tidigt för vissa men inte för mig)

moss å grankott allihopa

Då va det definitivt slut på friden..

Gustav går nu!! vet inte om man ska hurra eller fasa, visst är det kul att han går och han har ju varit på gång länge... men han är ju så liten inte ens 10 månader han är exakt på dan lika gammal som jag var då jag började gå. Anders va inte så gammal han heller 10 eller 11 månader tror jag.
Nu sover en pepparkaksgubbe i vårat sovrum och en liten tomtenisse inne i sin säng. Jag har fått upp mina nya julgardiner i köket idag och det blev sååå fint!!

Lämnar er med ett smakprov på julens kort

 

RSS 2.0