Blött

Det är en regnig sommar vi har.....
I alla fall den senaste veckan vilket är lite tråkigt. Men jag och min mamma förutspådde detta. Att så fort vi fått upp våran pool så blir vädret sämre och det stämde ganska bra.

Får se vad vi hittar på under förmiddagen idag, senare ska vi iaf fara till Tibro och hälsa på Farbror Lasse (Anders bror) och hans lilla familj. Blir kanske att vi träffar Saffa å Lilli där oxå.


Sommarland!!!!

Sol, sol underbara sol kom på en kort visit till Västgötatrakterna och vad passar inte bättre då än ett besök på Skara Sommarland!! Iaf jag var eld och lågor, Elias nått så där.....
Vi började med att åka Gustavs favorit Tåget till hans förtjusande rop Ett tååååg, tuffa tåååget tut-tut. TiiittAAAA!!!

Sen bar det av mot badlandet som nog va lite för mycket för vår lille funderare Elias att ta in så han visste inte riktigt vad han ville göra vilket slutade med att han inte gjorde så mycket.... men kul hade killarna ändå
Här har vi en liten kille som fyyyser

Vad Elias verkligen fastnade för så va det piratshowen som vi fick kolla på två gånger samt köpa DVDn medans Gustav avskydde den, första gången la han nussarna över huvudet och somnade, andra gången vägrade han gå in......

Lagom kaxigt och snyggt sluthopp


Medans Gustav åkte tåget en andra gång passade Elias på att prova lite annat


En underbar dag med underbart väder!!

Läckö slott

Här vid stugan finns det ju lite små guldkorn man kan besöka och i måndags tog vi bilen samt min mamma och tittade in Läckö Slott. Vi brukar försöka titta in där varje år och äta en glass eller fika. Till skillnad från dagen innan så lös regnet med sin frånvaro fast solen gjorde ju det samma......


Vi fick även besök av Vovven.....

och Häxan Surtant (eller någon udda fågelart)

Regn

Hallo!!
Vad har hänt sen sist??? Jo jag och lilla familjen är fortfarande i stugan och har det mysigt. Nu har även Anders anslutit och har 3 veckors semester. Dock kör ju simmet igång igen nästa vecka så då blir det att hålla till på hemmaplan.

Här har väl vädret varit sådär de sista dagarna. Igår va det nog rekord och regnade konstant från att vi vaknade till strax efter läggdags. Vi packade in oss i bilen och åkte på en liten utflykt till Trollhättan där vi strosade i lite affärer lunchade m.m. Gustav fick ett TÅÅÅÅÅG!!! med liten bana till (brio) vi lyckades övertala honom om att vi inte skulle köpa alla vilket han först ville.
Efter mycket strosande och funderande ville Elias ha ett lodjur och lodjursunge (från schleich)

Tidigare i veckan hade vi grillkväll här och mammas syster (min moster) och hennes familj va här. trots att det inte va någon värme i luften fick sysslingarna för sig att bada i poolen tills de va blå om läpparna.


I lördags va vi och hälsade på familjen Thörnberg blev bjudna på gott fika och senare grillade vi korv. Även där fick det bli en vända i deras pool


Idag får vi se om det blir en tur till Läckö slott

infall

Idag/kväll när tänkte jag att jag skulle ner till stranden för att gå en sväng och avsluta med ett kvällsdopp. Så blev det inte då jag fick ett infall och fick för mig att knalla ut på hindens rev istället som är en lång smal udde som ligger nästan bredvid vår badplats. Flera gånger funderade jag på vad jag gett mig in på när jag vandrade stigen fram.... men tänkte för mig själv att jag ska banne mig inte vända om, jag ska ända ut till vattnet!! Och gissa om det faktiskt va värt det? Kommer fler fina bilder senare men här har ni en

gullungen

Gustav smakar på vattnet vid Svälnäs badstrand å säger
-mmm!! Smakar kyckling!

Gustav smakar på vattnet vid villas badstrand å säger
-mmm!!! smakar kaffe!!!

Gustav smakar på vattnet i vår hemmapool
-mmm!! Smakar gott!


Semester

Hallo alla mina fantastiska tålmodiga läsare! Tyvärr har det inte blivit så mycket bloggande det sista, va ju nästan en vecka i Schweiz och när jag kom hem va det fullt upp med barn och jobb hela veckan.

Men nu är det äntligen semester!!! Ska tillbringa två av dessa fantastiska veckor på vårat sommarställe och kanske göra lite mindre dagsutflyker härifrån. Vi får se allt är ju väder och barnberoende.
Nu blir det lite kaffe och sen ska jag klä mig och barnen för att se vad vi hittar på.

Avfärd

Nu är väskan nästan färdigpackad.
Imorgon blir det först jobb å sen direkt ner måt tågstationen som kommer att ta mig ner i Europa. Närmare bestämt Schweiz och konstsimstävling.
Just nu är jag lite småstressad att jag ska glömma något men det går över.....

Vet inte hur det ser ut med tillgång till internet när jag är där men datorn är packad iaf så får vi se.

Kommer åter måndag kväll så kanske ses vi inte förrens efter det!

Hasta la vista

Avslutning

Vi har haft sommaravslutning för mina fina simmarflickor. Vi hade en mysig grillkväll på vätterstranden med underbart solsken.
här har vi lite dricka på kylning

Hela gänget mumsar grillkorv å Jossan gubbar.

Självklart skulle det badas i iskalla vättern. Vann gjorde Emma som var försten att doppa sig.

Tjejerna tog även initiativ till att åka och leka på Boda Borg. Så vi packade in oss i två bilar och for dit. Där delade vi upp oss i tre lag. Vi hade skitkul även om "cellerna" ibland va riktigt svåra och jobbiga, jag har lite blåmärken som bevis. Detta får vi göra till en årlig utflykt!!
Lämnar er med en fin bild av tösabitarna

4th of July

USAs independence day....

Denna helg har verkligen gått i värmens tecken, inte för att jag klagar men Gustav höll igår på att svettas bort när han sov middag, han såg ut som man dragit upp honom från ett bad när han vakna. Vi bestämde oss för att göra som våra grannar. Skaffa en golvfläkt och oh lord va gött de fläkta

Denna helg har i övrigt gått till att försöka bli av med lite skit på loppis. Vilket lyckades fast med betoning på LITE enligt mig, brukar vara mer folk.
Annars har vi både i dag och i går varit uppe vid västersjön och badat. Gustav skrek som en galning när vi skulle bege oss hem för han inta hade badat klart.

Nu ska jag iväg och dofta på lite goda ljus och sen blir det kanske lite grillat eller något annat gott (ev med grannarna)


Lite bilder

Här kommer lite fler bilder från vår härliga midsommarhelg i Örslösa


Midsommarlunch i det gröna. Dustav ha mer "must" nu.....

Lille kaffenissen är i farten igen

Filosofen Gustav tycker han fått bästa platsen, vet inte om pappa Anders håller med....
  
Gustav hittade en gammal leksakshelikopter som han inte släppte ur siktet förrens vi skulle åka hem.

Lek i hammocken med gammelmoster Solveig

Ha de nu så gott ute i sommarvärmen.

RSS 2.0