Simmigt...

Känner mig helt färdig.... tycker synd om lille Gustav som oxå är sjuk men han är tapper och håller igång ändå. Förstår inte dessa föräldrar som kan köra på som vanligt jag har då totalt gått i däck och legat halvt om halvt i soffan hela eftermiddagen, som tur va var vi nog alla lite hängiga för Gustav sov och Elias kröp upp i sin säng och tittade på Lillefot.
Tacka gud för min sambo som kommer hem efter en händelsefull dag på jobbet och tar över allt bus i lägenheten. Elias vill leka kajboy.... och vad gör dom hänger vid kajen och raggar på pojkar???? så roliga och finurliga sätt att säga saker....

Rubrik

Hallo, sitter som i en dimma och skriver.. jag och lillemannen har åkt på dunderförkylningen Allan (ja den heter så!!) själv kan jag knappt hålla ögonen öppna och det roslar i halsen och dunkar i huvudet... fruktansvärt impad att Gustav orkar hålla igång som han gör, fast det är ett par rejäla gnugningar i ögonen i mellanåt....

Nu ska jag fortsätta knapra alvedon och apelsiner


puss


lite bilder

Elias är sportacus....
   

Gustav är egenkär och försöker hångla med sig själv

ajaj

Min yngsta son har fått dille på att "bita" mig i hakan trots att han inte fått några gaddar än så gör det riktigt riktigt ont!

bröderna bus


Höstlov

Idag är första dagen på höstlovet. Då jag är hemma med Gustav får Elias inte gå på dagis denna veckan, just nu regnar det ute så det blir till att sitta inne och mysa.

Hoppas det blir hyfsat väder resten av veckan så man kan hitta på något skoj.

Bibbidibobbedibo

Så har det ännu en gång blivit söndag em. Jag börjar tappa lite på det här med att blogga varje dag, fast min målsättning när jag började va ju att skriva minst en gång i veckan och än så länge håller jag det löftet.
I torsdags va jag på A6 med min svärmor (A6 är jönköping stora köpcentra) det va tänkt att jag skulle gå med en kompis till mig men hon kunde inte pga barnstrul.... jaja kul att svärmor hade lust hon kollade barnen och jag kollade kläder. Fick köpt en hel del snyggt faktiskt, dock bara till barnen, hittar aldrig något till mig eller är för snål för att spendera pengar på mig själv. Fick veta att hon och svärfar skulle resa till Thailand 18nov -3dec bara så där... de såg en annons i tidningen om att det gick direkt flyg och bestämde sig över en dag att ja vi åker... men ja jag e inte bitter.......
Efter shoppingturen blev vi bjudna på lite fika och då ringde min sambo, typiskt och givetvis försa sig svärmor angående barnpassning lördag kväll (hade ju sagt att det va en hemlis för Anders då han fyller år och jag ville att de skulle vara en överraskning) jaja what to do.....

På fredag kväll va jag och min kära vän Åsa på bio, eller ja först tog vi lite dricka på O'learys vilket va tur för på så sätt blev ju inte hela kvällen tråkig...... vi hade bokat att se svenska filmen Låt den rätte komma in Anders hade läst boken och trodde filmen skulle vara bra... bra kritik hade den oxå fått... detta är ännu ett bevis att jag och Åsa inte ska välja film tillsammans för jag vet inte vad för film kritikerna hade kollat på men den här va döööööötrist jo ibland fick man ju sig ett gott skratt men jag tror inte det va meningen. I filmen va det med ett gäng alkisar... och ska det va på film vill man ha bra skådisar som spelar fulla inte äkta fyllon som inte kan spela.... Nä dom 100kr kändes som kastade i sjön....

Då min bror fyllde 25 i fredags blev det släktkalas hos min mamma hela lördagen, det är lite jobbigt men jag tycker det är väldigt kul att träffa mina mostrar å morbröder å kusiner å kusinbarn, Gustav blev kvar där och Elias blev utlämnad till B-ryd. hemma tog vi det soft en stund jag vid min kära teve och Anders vid sin kära dator, efter att man slitit och gjort sig fin från topp till tå, och då menar jag verkligen slitit med rakhyvel i högsta hugg å allt, va det dax att gå ut och äta middag det blev på Jensens böffhouse och det va mycket gott vill jag säga.
Nu ska jag bada lillemannen och bara mysa.

Takk for besöget og på snarlig gensyn!

Äntligen fredag!!!

Sitter nu med en underbar grogg i min hand och känner att efter halva har mina kinder redan börjat bli blossande varma.... man har legat av sig!!!
Hinner inte blogga så mycket just nu, insåg bara att det va evigheter sen sist så... jag får uppdatera på söndag för innan dess har jag nog inte tid :)
Idag fyller min lillebror 25 stort hurra för honom!!!
Anledningen till min grogg är att jag alldeles snart ska gå ut på bio med en tjejkompis och vi ska ta oss en öl eller två innan så jag blev så sugen på å smygstarta hemma... Jag å Anders gör ju aldrig slut på spriten här hemma annars.... Nu vill Elias inte att jag ugglar vid datorn lägre....

over and out

Rädslor

Alla är ju rädda för olika saker, när jag va liten va jag rädd för monster under sängen och i våran hall.... samt att vara nere i våran källare efter att jag släckt lampan (den rädslan fanns iofs kvar tills vi sålde huset då va jag 20)
Nu tycker jag det är otäckt att vara utomhus när det är riktigt kallt och mörkt får en rysande känsla som smyger sig på ända in i benmärgen, riktigt otäckt faktiskt.
Min stora son är väl rädd för det man brukar vara rädd för när man är fyra, spöken, otäcka ljud, och draken utanför fönstret (mitt fel som skulle berätta en gullig saga en gång som gick lite snett)
Min lilla son...... är rädd för.... spagettiburken.......????

Dagens utflykt

Då va dagens utflykt över.... det blev som tidigare nämnt IKEA smidigt när man inte har lust att försöka laga något inspirerande med två kinkiga barn vid fotknölarna.... Efter matintag tog Elias Småland i besittning och sprang runt där en timme medans jag och Gustav i lugnan ro kunde strosa runt. Det blev lite mer än bara läragå vagn en trave värmeljus och två tavelramar hamnade i vagnen.
På hemresan va Gustav rasande. Elias satt i stolen bredvid med en smarrig glass som han inte fick ta del av, min yngre son har redan upptäckt livets goda och vet precis vilket det är......

Nu försöker jag få lille kinkgubben att sova middag, det funkar sådär bra kan jag meddela medans Elias för första gången är ute på gården själv.... han kan ju koden in nu och han ville leka ute ensam så vad säger man???
Elias du får bara vara här på gården! Du får inte följa med någon någon annanstans, du får inte smaka på något om någon bjuder, du får inte gå över gatan, du får inte prata med någon du inte känner eller förresten du får inte prata med någon.... ja man kan ju tjata ihjäl de stackars små.....
Gustav sitter ju fast i spjälsängen så jag ska nog smita ut och kolla läget

Lugnet över

Nu är definitivt lugnet över.... Gustav har tagit sig upp på stående och med hjälp av Elias gamla gåbil så gås det för fulla muggar här hemma nu. Givetvis med tungan rätt i mun eller ja utanför mun.


I övrigt har det inte hänt så särskilt mycket den här helgen. Simmade igår 1200m på en halvtimme känns ganska duktigt faktiskt. Sen gick jag halva vägen hem. Väl hemma fick man lite välförtjänt vila då Anders och pojkarna var hos farmor och farfar.
Tittar ut genom fönstret och ser en klarblå himmel så man kanske skulle klä på sig och gå ut en sväng när Gustav vaknat. Anders jobbar idag så lunch blir det på IKEA. Läste kompisens blogg häromdan http://honeypumpkin.blogg.se och hon skrev något om att pimpa ikeas gåvagn vilket även jag blev lite sugen på så jag ska kolla läget. Hoppas hon inte blir sur för att man "snor" hennes ide (iofs har ju hon oxå lånat den).... men vi bor ju inte direkt grannar och hon är inte den sura typen :) eller har jag fel Jenny?

Jaja nu får man passa på att mysa lite med Elias innan lilla vilddjuret vaknar igen.


Ja säger då det...

Man lämnar Gustav oövervakad i ett par minuter, för att få sitta ifred på toa om någon undrar... och under den tiden har han på något magiskt vis hittat och fått tag i en bläckpenna som han skapat sig en liten mustach med...

Konstsim

She makes me proud

http://www.jnytt.se/Read__18948.aspx


Samt att hon placerade sig fyra i både Junior och Senior klassen vid tävlingen helgen efter!!

Mitt kök

Har precis blivit färdig efter min och Gurras lunch han åt någon ekologisk spagetti och mozzarella medans till mig blev det fullkornsmaccisar, två viktväktarbrattisar, blomkål och en morot. När jag stod och gjorde iordning min mat påmindes jag över vilket fruktansvärt dåligt kök jag har. Vi bor i en ganska stor trea och ja även köket är väldigt stort men helt opraktiskt.... se bild nedan. Vi har två skåp där allt ska få plats en yttepytte diskbänk(på den ena har vi en bänkdiskmaskin annars skulle vi drukna i disk) Ett skafferi som inte är med på bilden och ytterligare ett skåp där micron står i me not like!
Jag kan tycka det är ganska kul att laga mat inte världens avancerade saker men ändå, fast i detta kök är jag helt ointresserad och jag tror det beror på utrymmet. man kan ju knappt vara på diskbänken och göra något.
På andra sidan spisen där vi hängt vår almnacka den hörnväggen är helt ihålig när man knackar varför sitter den där? jag fattar ingenting och nej det är inte skit på kaklet utan den vita färgen som håller på att lossna och det är brunt under.....

How am I to work under these circumstances??

En torsdagsmorgon

Ena dan är man sååå trött på sina barn och skulle inte ha något emot om någon erbjöd sig att ta dom, eller att ge bort dom gratis, men de flesta dar är dom det käraste man har och man kan inte förstå hur livet va innan dom lös upp ditt liv.
Idag var Gustav på strålande humör på morgonen, hans första vakning va kl 5.30 vilket jag tyckte va i tidigaste laget och likaså han för han somnade om med tutte och snutte, vissa kommer tycka det uttrycket är lite missvisande men vi säger inte napp, vi säger tutte (när han åt på mig fick han bröstet vissa säger ju tutte till det.. ja ja i vilket fall) kl tjugo över sex tyckte Gustav däremot att det va dags att kliva upp, vi tog lite välling sen lallade vi runt i tv-rummet.
Anders jobbar sent idag så jag slapp ta barnen till dagis, Elias tyckte i alla fall att Gustav skulle följa med så det fick bli så. Jag passade på att softa i soffan med mina eviga konstsimspapper.
Gustav kryper nu, han bestämde sig igår. Kanske för att det va så jobbigt att dra sig fram på heltäckningsmatta dom har i sofiagården. Han har ju ålat i nästan två månader om inte mer, dragit sig fram på mage med hjälp av ena armen och tryckt ifrån med ett ben, men nu så kryper han och badkaret är hans favoritplats om den dörren är öppen. Annars är det tvn, gärna om Elias tittar.....
Gustav har även för vana att alltid sticka ut tungan som vi kallar lilla ödlan, denna tunga har varit svår att fånga på bild då han på något sätt känner av att kameran kommer fram och tungan åker in....men i morse fick jag den äntligen!!


Emma denna bild är för dig,
Han har fått mössa å vantar av min mamma och joggingsetet av min mormor


sötfis

Idag har jag.....

- Lämnat och hämtat Elias på förskolan
- Varit med Gustav på kyrkans öppna förskola
- Diskat
- Sorterat tvätt
- Tvättat
- Dammsugit

Snart ska jag
- slänga in mer tvätt
- hänga tvätt
- sortera leksaker
- plocka i och ur diskmaskinen
- lägga Gustav för vila
- försöka vara en bra mamma och inte låta Elias bara sitta framför teven.....
- Åka till badet för å ha träning (ta med Jossans väska)


En sådär dag

idag är det en sådär dag vet ej om det beror på det råa vädret ute eller något annat.... Vaknade med dundrande huvudvärk som lindrades något av en kopp kaffe. När jag lämnat Stora killen på dagis kom jag hem och va alldeles genomsvettig, är fortfarande genomsvettig fast jag knappt har några kläder på mig.
Känns som skiten (kläder, leksaker mm) bara växer å växer man försöker att plocka undan men varje dag fylls det på med nya saker... Jag vet att jag är det av oss vuxna här som är mest utspridd med mina saker men nu är det ju inte bara mina saker som ligger spridda i denna lägenhet..... är så frustrerad trött å ja allt så jag vill bara stänga in mig och gråta. Jag brukar vara känd som den som alltid är glad och positiv och uppåt och rolig och....... och jag känner ibland att man får ta på sig den rollen. För vad har man att må dåligt över? Jag har två goa barn som större delen av tiden är väldigt lättsamma och glada, där kunde jag haft det flera gånger värre och min Sambo är one of a kind ja vet det vilket kanske spär på känslan av att du som har de så himla bra ska inte klaga så jag klagar inte.

pisspotta oxå!!!!

Segt

det är söndag kväll och jag är så trött så trött. borde man inte vara pigg och utvilad inför kommande vecka? Inte när man är småbarnsförälder. Jag är tacksam att jag har en sambo som brukar ge mig sovmorgon på helgen inte på lördagar dock för då har jag ju träning på badet kl åtta men det är ju självförvållat.... likaså barnen oxå om man tänker efter :) men men oavsett så är jag TRÖTT kanske beror på att man kämpar mot en förkylning kanske på grund av någe annat.

Nu i helgen har vi haft Riksmästerskap i figurer i konstsim vilket för våran del gick bra funktionärerna va toppen och tävlingen flöt smärtfritt och vår tjej som ställde upp både i junior och seniorklass slutade på en fjärdeplats. fast hon har två år kvar tills hon blir ren junior.
Då jag va upptagen med tävlingen i förmiddags va det Anders som fick ta med sig barnen till kyrkan.... nu kanske några undrar???  och ja det är så här att Elias går på något som heter musik och skoj varje onsdag och det anordnas i sofia prästgård ett par gånger får då barnen vara med och sjunga på gudtjänster och så va fallet idag. Vet väl iofs inte om Elias sjöng så mycket men han stod iaf med framför församlingen :)


Senare på eftermiddagen gjorde vi vår vana trogen och gick ner en stund till dalen. Elias fick leka av sig och Gustav likaså, han älskar att gunga och äta sand.... så man får se till så han har en napp i munnen annars åker både två och tre nävar sand in.
 
Elias hår börjar bli långt och lagom vildvuxet men klippas får det inte! (han vill ha lika långt som mamma...)

Gurra chillar i vagnen

Nu ska vi äta tacos vilket väl är en av mina favoriträtter, fast inget slår kokt fisk potatis och äggsås!!!

MAMMAAAA KOOOOM!

Gustav försöker byta kanal.... Gustav är på väg in i mitt rum... Gustav tar mina djur... Gustav står i vägen för teven.... detta är klagoropen i våran lägenhet just nu...


Bekräftelse

Av någon konstig anledning blev min sambo ledsen över att inte finnas med bland mina 3 new favorite things.... finns ju bara en förklaring.... Han är ju inte ny!!!! Jag har ju haft honom i över tre år nu så han ligger ganska långt ner på ny listan. Däremot ligger han ju överst på andra listor... så som mysfaktor listan, BRA pojkvännerlistan (iaf för tillfället ) världens finaste listan I can go on forever men vi ska inte ge honom en allt för stor ego boost och ingen gillar en skrytmåns så jag tänker bara säga att Anders du är de bästa för mig always!!! and yes you spoil me. Puss


En fin bild på Gustav med min nya kamera
och en fin bild på Elias

snabbast vinner

Idag va det nog rekord här hemma. Familjen vaknade kl 7.45 och vi var samtliga påklädda och på dagis kl 8.32. Gustav vaknade första gången vid kvart över fem fick sin morgonvälling och blev nerstoppad igen han somnade om jag som hade en sån retlig hosta gick och la mig på soffan sov så gott där och Anders kom in och väckte mig som sagt strax före åtta.
Idag är sista babysimmet för Gustav, tror jag ska gå fast vi är lite småsnuviga. Han tycker ju så mycket om sitt sim tyvärr ligger det ju på en väldigt dum tid när man har syskon. Jag känner jämt att jag måste stressa dit och hem så vi bestämde oss för att inte gå nästa omgång. Det är ju inte så att jag aldrig är uppe på badet så pojkarna får ju sin beskärda del av badbus.
Nu är det dax för min frukost och Gustav gröt.

Gustav uppdatering

Har ju helt glömt bort i måndags va ju Gustav hela 8 månader tiden bara rinner iväg den här gången :(
Han är numera eller ja har väl alltid varit en rejäl klimp
Vikt: 10320 g
Längd: 72.3 cm

Hattmått: 46.6 cm


Inte konstigt att det känns i armen när man bär honom upp för trapporna....


My 3 new favorite things

Jag får börja med å erkänna att jag nog är lite av en teknik nisse får man något nytt kan jag sitta och pilla med det i timmar, har nog ärvt det efter min far som är mycket för teknikprylar.....

Min första favorit fick jag iofs redan i våras på min födelsedag a pink sony ericsson mobil... I löööv varför den nu hamnat som ny är för att jag nyligen fick tillbaka den efter att jag va tvungen att lämna den ifrån mig för reparation... I dropt it in the toilett NO COMMENT.... men nu är den som ny igen :)

Min andra favorit är min digitalkamera jag gillade min förra megaskarpt men då även här klumpiga jag hade råkat tappa den kanske en gång för mycket fick lämna in den på service. Det hjälpte ju lite att Sambon typ är stammis i fotoaffären och killen bor granne med svärisarna. Nu hade de ju inte min version lägre buhu så jag blev uppgraderad till en nyare modell yejh!!

Och den tredje är vår nyinköpta videokamera med minneskort inge krångel med band eller dvdskivor längre bara att plugga in i datorn å klart!!! Här ska ut och förevigas

Överlevt ännu en helg

Bloggar idag ang helgen då den va något fullspäckad och igår kväll när jag kände mig mentalt redo för lite bloggande satt min sambo och spelade nätverksspel eller nån shit. De har som sagt varit fullt upp den gångna helgen. Sambon har jobbat hela helgen, trist men nu är han ledig måndag, tisdag i stället. Så på tis blir de ullared! Nu tillbaka till helgen som ja så smått börjar återhämta mig ifrån. Lörd va fullbokad, ja å elias började me träning för tjejerna på badet 8.30 till 10.30 för att sen fortsätta med vanligt bad där ja fick släpa upp honom 12.15. Duscha, byta om, äta och ordna ett paket va avklarat till 14 då det bar iväg till dagiskompis Oscars femårskalas där vi busade av oss i två timmar. När det va klart hoppade vi i bilen, plockade upp Sambon och fortsatte hem till mamsen där det serverades nybakade kanelbullar då det va kanelbullensdag. Elias fick snällt sova över där ihop med Gustav som varit där sedan fredag. Hem och piffa till sig för att ta sig till Jennys inflyttningsfest. Jag hade mycket trevligt och de va väldigt trevliga människor där. Och Jenny I'm sorry men Djungle-George is forever inprented i våra hjärnor....... Efteråt drog vi ut och slog klackarna i taket!!! Efter den obligatoriska bratten blev det hemfärd och somnade väl utmattad vid ca halv fyra.

Sambon klocka ringde strax före sju på söndag morgon och det kändes att man inte är 20 längre.... oohhhh vad hade jag gett mig in på. Klev upp hann dricka lite kaffe och äta två äggmackor mig gulliga sambo gjort till sin stackars flickvän. Därefter va det bara till å dra vidare till badet, vi hade kvaltävling för våra tjejer till USM. De gick hyfsat för mig utan större misstag och tjejerna skötte sig mycket bra. Finns iofs lite att fila på.....

Kom hem åt en sallad drog på sex and the city filmen såg ca 20min sen sov jag som en liten gris på soffan till kl 15.00 då va det dax för sambons överraskning min favoritglass i frysen finns det någe goare när man är bakis???

Nu har jag iaf något återställd, lite trött och tror jag börjar bli förkyld.... :(

Folktandvård my ass

Ringde till folktandvården kl halv två idag, jag hade en tid kl 13.00 på måndag som jag ville avboka... den lite snäsiga damen i luren informerar mig om att ja nu är det ju lite mindre än 24h innan... vilket fick mig att fundera och ge kommentaren, beror ju på hur man ser det, eller? Hennes snäsiga svar blev ja men vi jobbar ju inte på lördag, söndag så det räknas ju inte... nähä men då kan du ju inte säga att det är mindre än 24 timmar innan....
Samma sak när det gäller deras sms påminnelse som kommer mindre än 24 innan man ska gå så du kan ju inte avboka tiden om du nu hade glömt av den för det är då mindre än 24 timmar kvar. Varför ska man då behöva en påminnelse??? Usch för folktandvården.

Joshua Americas favorite dancer

Igår avgjordes det och segrande ur the danceoff blev Joshua, en mycket duktig dansare om jag får säga mitt. Kvällens program va helt underbart! Massa massa av the best routines

http://www.youtube.com/watch?v=lC4OtJgNdrY
Ett av mina favoritframträdande Chelsea och Marks soft hiphop ett must see

Ännu ett must see är Courtney och Marks jazz I love!!
http://www.youtube.com/watch?v=1oOdNm30lDg

Avslutningsvis vill jag bara säga och jag har sagt det tidigare men ni bara måste kolla in dessa crazy dancers
http://www.youtube.com/watch?v=9yw2sbym_aM

Robert Muraine VS. Phillip Chbeeb


RSS 2.0