Söndag

Om anders slaskar ska julen braska.... Och idag är de regn så långt ögat når, så man kan ju alltid hoppas. Inte för att ja vet om jag tror på sån gammal "vetskap" minns inte ens om de stämde förra året? Men hoppet är ju det sista som lämnar människan.... Idag har som tidigare nämnts min underbara sambo namnsdag och det blir lite speciell mat ikväll. Tyvärr har ja inte varit hemma och kunnat förbereda kvällen så de blir en överraskning för mig i stället. Ja säger bara... Kött e gott...

1a advent

I natt kräktes Elias.... och vid 5.45 vaknade Gustav och drog ett lass..... vilken tur att jag inte gick vidare ut efter vi kommit hem igår kväll. Nu på morgonen har jag och Gurra haft mysfrukost i köket med första ljuset tänt och när Elias väl vaknade så tände han tomteljus i  tvrummet. Älskar när det börjar närma sig jul. Man får hänga upp stjärnor i fönstrena och tända massa ljus mest hela tiden och man får pynta med massa söta tomtar och baka pepparkakor å lussebullar sen inte att glömma lussna på fin härlig julmusik. I LÖÖV IT!!!

Idag är det adventsgudtjänst som Elias ska vara med och "sjunga" på inte för att jag är så kristlig av mig men tycker det är mysigt och fridfullt att gå till kyrkan i bland.
Efter det bär det av upp till Lidköping för att fira moster Solveig som fyllt år.... Det är julskyltning i stan idag oxå vi får se om jag hinner hem så vi kan traska runt lite på den alltid trevligt...

Nu ska jag gå och klä på mig och barnen, tror bestämt Gustav har brummat igen....
lämnar er med ett litet foto på två av mina finaste.

Gaah!

Sitter i bilen på väg från gbg. Två små sovande grisar i bilen, fast de tog sin lilla tid. De höll sig vakna ca 1h. Nu är de snö/regn å vi som ej bytt däck, ajabaja! Jaja jag dricker min cider ja fick med som lite for the road å e glad. Nu ligger vi precis bakom saltbilen tjoho! Älskar er alla

Kära götet

Idag bär det av till mitt underbara Göteborg, eller ja en bit utanför vi ska till min kompis sons namngivelsefest ska bli så kul!! Se hur mycket han har växt sen sist... jaja nu kom maten bizzy bizzy.....

Musik

Har lagt till musik på bloggen, tydligen kommer min sambo nu bojkotta sidan för det är det värsta han vet.. jaja det är ju min blogg så jag gör som jag vill :) ni som inte gillar det får göra som ni vill, man kan ju alltid stänga av musiken.

puss å godnatt

Away-party

Julia hade bjudit mig på awayparty igår det är till skillnad från homepartyn som då sker i hemmen ett klädparty i butiken, mycket trevligt och mysigt. Affären i fråga heter bombom och har lite exklusivare plagg (dyrare) så som molo, idaT, katvig, Ej sikke Lej, Cottonfield, Jackpot och imps & elfs för att nämna några jag minns. många fina erbjudanden hade dom, jag föll för tre plagg som matchade mina buspojkar.
 ....  
Heldress och tröja från idaT och Elias byxor från katvig.

Innan partyt va min gulliga Veronica här med ett litet paket till Elias, vi bjöd henne på hembakade chokladbollar, Gustav va förtjust i dom oxå. Vi tjötade lite skit och bestämde lite runt vårat planerade glöggparty!

Nu kommer sambon snart med frallor till frukost

inlärning

Idag har jag upptäckt att min yngsta son har lärt sig ett nytt ljud.... ja inte att säga det men att förknippa ett ljud med något. Idag va vi och flängde runt efter Anders slutat jobbet och det slutade med att vi kom hem från Ikea typ 19.20, in med en välling i micron (bör påpekas att Gustav nyss ätit en hel grillad korv samt ett par bitar av Elias pasta och köttfärssås) medans jag byter blöja och tar på pyjamas. Micron hinner kanske plinga tre gånger under denna tid, när jag är klar släpper jag ner Gustav på golvet som i rasande fart kryper iväg så snabbt hans knän bara orkar raka vägen ut i köket och sätter sig nedanför micron..... ja jag säger då det, dessa barn. Nu vet Gustav att när micron plingar är det mat på gång!

Lite mer defekt än innan

Hallihallå alla glada!
Min måndag blev ju inte spenderad som jag hade tänkt det, pga söndagkvällens incident.... Min plan va att lite lugnt och stillsamt plocka undan i lägenheten för att vid 11 åka till vårdcentralen mest bara för att kolla så allt va okej, hem för att dammsuga det sista för att få besök av en dagiskompis till Elias, hans mamma och lillebror.

Så blev inte fallet..... läkaren på vårdcentralen kände och klämde lite på min fot gav mig en remiss till röntgen uppe på ryhov och kryckor att stolt halta runt med. Kryckor va väl de flesta barns dröm från att man va fyra tills man gick i femman (iaf min som aldrig slog mig allvarligare än vad som behövde plåsterlapp) därefter försvann all tidigare coolhetsfaktor så nu känns det nästan pinsamt att halta fram, särskilt när man bara har stukat den.... åter till gårdagens story.
Anders släppte av mig på ryhov och jag hoppade iväg genom halva sjukhuset innan jag nådde röntgen där fick man sitta i nästan en timme innan man fick lägga sig under maskinen, efter en stunds väntan efteråt fick man beskedet att ja..... akutläkarna borde nog ta sig en titt på dig oxå så du får gå ner och anmäla dig där..... då blir man ju inskriven på nytt JIPPI som om man inte hade annat för sig..... två timmar, en kitkat och kaffe senare fick jag komma in på ett rum där fick man svara på de vanliga frågorna, är du fullt frisk? äter du några mediciner??? inte nehe okej då kommer doktorn strax.....

Det där strax är ett spännande ord hur längt är ett strax?? längre än snart??? eller samma som om en stund??? jaja denna strax va en timme senare (gjorde inte såååå mycket fick en halvtimmes skönhetsömn i väntans tider) Läkaren kom in och presenterade sig artigt klämde lite på ben och fot gör detta ont?? och efter fem timmar kom till slut beskedet.....
Det är inget brutet utan du har en ordentlig stukning vad man såg på dina bilder va att du har förmodligrn från tidigare fall en lös ben bit i foten men det är en gammal skada som vi inte gör något åt. Försök att gå som vanligt fast avlasta gärna med kryckor i början sen efter två veckor kan du göra övningar för att stärka fotleden igen. Trist att du behövt vänta så länge för detta.

Så nu har jag ett av benen i handen som ligger lite konstig, fick jag veta vid ett tidigare fall då jag snubblat och tagit emot med händerna oxå en hel dag spenderad på sjukan för att få veta det... ingen åtgärd
Denna benbit i foten oxå ingen åtgärd...
När läkarn på akuten skulle tacka för sig såg han min konstiga "prick" på handen och frågade va det va, om jag haft den länge och om den förändrat sig??......åtgärd får nog ta och kolla närmare på den nu efter han sa så.......

så jag är lite mer deffekt idag än innan.... men på ett positivt sätt :)

helgen

Ja vet jag sa kanske att jag skulle göra ett litet blogg inlägg på söndag när jag kom hem från örebro för alla nyfikna men nu kom något emellan, eller ja......


En olycka händer ju så lätt, skulle lättsamt skutta ut ur vår minibuss då det va en liten nedsänka i asfalten och tjong sa det så vek sig hela foten, ajajaj gjorde så satans ont!!! och ja Jessica jag vet att du skrattar nu, men skrattar bäst som skrattar sist!!

Men tillbaka till helgen som gick kanonbra för våra tjejer, jag och Jessica va ju med som tränare. Mina B- tjejer simmade sina figurer kanske inte de bästa de någonsin har gjort men väl godkända va dom. Sen gjorde dom sin bästa parsimning någonsin och slutade på en underbar bronsplats, likaså gjorde Jossan en bra solosimning fast man såg att hon blev trött mot slutet men hon tog hem silvret.
För Jessicas c-tjejer gick dety oxå mycket bra, detta va ju deras första stora tävling men de lyckades hålla nerverna under kontroll och simma mycket fina figurer och musiksimning som gjorde att även dom fick med sig bronset hem.

Bortsett från min fallfadäs när vi kommit hem så gick helgen mycket bra!!
 ....  .....  .....

Har precis kommit hem från sjukan skriver mer om det imorgon........... nu är jag trött!!!

nästan klar

Nu va man nyduschad och jag tror att jag packat allt... efter alla dessa år borde man känna sig mer säker, men det är alltid lika nervöst, jag har iaf med mig musik samt simgrejer så då borde det vara lugnt.

Nu ska jag ge Gustav mat och sen hämta bussnyckel

over and out

fullt upp

Idag åker vi iväg på årets största konstsimstävling USM som går i Örebro i år. Just nu försöker jag balansera packning och två morgonpigga barn. Varför känns det alltid som om man har hur lite tid som helts samma dag som man ska åka? lite småstressad nu, skriver mer om jag hinner idag, kanske blir något inlägg från mobilen.

pöss å hej

En BRA pojkvän

Igår onsdag va min namnsdag, har mellannamn Elisabeth och min underbara sambo kom ihåg detta och grattade mig med en namnsdagsmiddag bestående av en helt fabulös köttbit med hickorysås och räfflad potatis till, detta är mums för en stor köttätare som jag. Skulle aldrig klara av att vara vegetarian I'm sorry men kött är helt enkelt för gott enligt mig. Som toppen på moset hade han köpt min favoritglass fast som ni nog kan förstå så orkade man inte med den igår. Har en liten treat till ikväll i stället då min sambo jobbar sent.

Måste bara kommentera att det va Grey's igår och äntligen äntligen!!!!!! Izzie och Alex fick nästan en liten klump i hjärtat och ögonvrån. Vad är det med oss tjejer och truliga killar??

Elias nya favoritsång:

Ja hetej Dustav i chäjett ja bo, ja haj inga stjumpo ja haj inga ko
ja kan hoppa tje fyja mete i stäck fö ja e en gjoda så chäck....

Intet nytt......

Vissa dagar har man verkligen inget speciellt att berätta, idag är en sådan dag.
Jo jag fick sovmorgon till typ 7.20 det va skönt, tänker på min stackars sambo som stövlar upp innan halv sex.
Simskola för Elias idag och det va bara två tappra pojkar där antar att övriga va sjuka. Fast dom klagade inte, fick ju göra desto mer ju :)
Gustav är på god väg att ta sina första  ostadiga staplande steg. Han går ju utan bekymmer runt diverse möbler och med gåvagn. Andra försöket till ett kliv slutade med en blossande röd vänster kind och panna... men det hade hunnit gå över före kvällen så det va ju tur.

Nej om man skulle försöka plocka iordning lite efter de två yrvädrerna.

En hel helg med kalas

Nu är nästan alla kalsen över. Anders föräldrar kommer för att fira Elias idag och se barnen lite innan dom åker till Thailand imorgon. Elias ska få ett skrivbord av Anders bror som dom har med sig (kan vara bra då han vill leka ifred från sin pilliga bror)

Barnkalaset i lördags va en succé alla barnen hade jättekul. Det va iaf vad ljudnivån sa..... Vi hade kalaset i pingstkyrkans Leklandet ett stort utrymme med massa leksaker. Skönt att slippa ha det hemma. Hela familjen va nog lagom trött efter detta och somnade gött på kvällen med sig i sängen hade han den stooora tigern han fått av Anton, Matilda och Melker samt lilla tigerungen från Nelly. Bra presentbetyg för dom :)

så här kul va det på kalaset!!
(småsyskonen Gustav, Viggo, Ebbe och Melker va inte med på fotot)

På söndag va det dax för min familj att gratta och långväga kom min moster Solveig som Elias själv hade bjudit helgen innan. Mina två bröder, barnens morfar och mormor samt Kusinen med sin mamma och bonuskusin Emil.
Många roliga paket va det fast skridskorna från morfar va nog lite av favoriterna ( tur att han inte va som min lillebror Mathias och ville ha dom på sig när han sov...)
Elias fick sin önskade biltårta som jag gjort av glass och godisattiraljer.
  
Skridskorna provades som sagt ett par gånger även en snabbis idag innan förskolan

 
Nyfikna kusinen nova, och Cheva undrar om Gustav bjuder på smörgåsrån?


Idag på morgonen fick han frukost i soffan då han inte ville ligga kvar i sängen och sina paket av oss, mest omtyckt där va ju så klart safaribilen som han kan ha till alla sina djur.


En lyckad födelsedag kan jag tro och som grädde på moset har jag bytt 4 pooblöjor på Gustav innan klockan passerat 9.15 idag.
Är inte livet underbart!!

kalas 1

Idag är det barnkalas på kalendern!!!

Tio sockerhöga ungar och en Gustav jippi!!!

19.26

Lugnet har lagt sig i lägenheten de två små busfröna sover som små grisar i sina sängar. Elias har ju fått ett nytt prasseltäcke från IKEA han klagade på att han tyckte det va så kallt hos oss så han fick ett med värmegrad fyra sen natten mellan månd- tisd har han sovit till efter sju och i sin egen säng, underbart!!!!

Nej nu ska jag krypa ner i soffan och bara ha det skönt.

Lull lull

Liten blir stor.... nu står Gustav helt för egen maskin, klart lite baktungt blir det ibland. Vad hände med den där lilla myspyret som hela tiden bara sov och åt i mammas famn vägen??



Här är två bilder från i söndags när vi va hos farmor och farfar och gick tipspromenad
  Lite trötta blev vi...

I eftermiddag blir det fika och lek hemma hos Julia, Nelly och Viggo :)

uppdatering

Gustav 9 månader
Vikt: 10.6 kg
längd: 73.5 cm
Man brukar inte ha vägning vid 9 månader här men nu skulle ju brorsan på fyra års kontroll.

Elias 4år
Vikt: 20.9 kg
längd: 105 cm
Tal och uppfattningsförmågan va det iget fel på däremot när de skulle kolla synen, att titta med båda ögonen va det inga problem inte heller på bara höger öga då såg han jättebra, däremot påstod han att han inte såg någonting på vänster sida, detta kändes lite oroväckande och jag gjorde test hela resterande dagen. Han ska nu få gå till en ortoptist på fredag som ska kolla om det är fel på ögat eller om han bara inte "såg" barn kan ju vara lite luriga. Själv tror jag att det är något med ögat fast jag hoppas bara det inte är något allvarligt.


Elias och Tjejen.... dom är bara för söta

Till sist!!

Nu har dom kommit!!!!!! Vi som väntat och väntat, de två små sylvassa gaddarna i underkäken. ÄNTLIGEN!!!! Gustav som är ett sådant matvrak kommer snart vara ostoppbar vid köksbordet..... men dom är för söta och nu när han ler så gör han det väldigt sammanbitet och rynkar på näsan det ser för gulligt ut.

Igår bestämdes att årets julafton ska firas i våran lägenhet... ska bli kul och spännande och helt plötsligt känner man sig så vuxen......

om....

om jag vann storvinst på hästar säg en 55 miljoner kronor skulle jag...

1. Boka lejonsafari för hela familjen
2. Ordna en stor fest
3. Investera i mina barns framtid
4. Köpa drömhuset
5. Köpa en bra rymlig bil
6. Skaffa en jycke (rottis såklart)

Drömma kan man ju alltid göra.......

Söndag

Jaha så va det söndag kväll igen och det ska bli riktigt skönt att Elias ska tillbaka till dagis efter en veckas ledighet, det har ju inte underlättats av att jag och Gustav har varit riktigt förkylda och småkinkiga.... men vi har överlevt dock har jag fortfarande dundrande huvudvärk.
Min härliga sambo har precis avslutat en lätt nackmassage här framför datorn... allt för att bli omnämnd i bloggen :)

Gick ju en kvällspromenad igår dock inte med kompisen som det va tänkt men det visade sig nästan bli till det bättre för jag fick träffat min underbara barndomskompis istället. Nu när man är mitt i livet med jobb, barn och man så hinner man ju inte träffas så ofta så det är alltid kul när man får tid för det å särskillt på tu man hand utan barn :) hon har ju iofs inga barn ÄN.... men hoppas det kommer snart ;)


En underbar höstbild Anders tagit

Häxan surtant?

I ett skojsamt ögonblick påstod Anders att Elias fick nog av häxan surtant på dagarna och vill inte se mer av henne på tv (ett barnprogram på bolibompa eller bolilompa som Elias kallar det)

Skulle jag vara lik häxan surtant??? ja jo sett ur Elias synvinkel så kanske man är det... Spring inte så långt från mamma, man får inte kissa bakom trädet på gården vi har en toalett inne, mamma vet inte vilka som bor i på måfå utpekta fönster under bilfärden, nej jag kan inte titta nu jag måste ta hand om Gustav....

Ganska sura saker kanske??

Ikväll ska jag och eventuellt en kompis till mig gå på kvällspromenad och kolla in alla ljusen på kyrkogården här i närheten ska bli mysigt och lite spännande

Babyboy blue eyes


Gustav

Elias

RSS 2.0