Helgen i övrigt

Har ju haft strålande väder hela helgen :)
I lördags efter Gustav hade sovit middag begav vi oss iväg till svärföräldrarna i Bankeryd för grillning. Blev ju inställt förra gången men denna dag va det desto bättre väder.
Medans barnen stojade runt passade jag på att lapa lite sol
 
En till bilnisse i familjen...
 
En provar vattenpistol och en åker inlines (som är något förstora)
 
Mamamamajs, smaskens till sista droppen
 
På kvällen va det ju RIXFM festivalen i Rådhusparken.

blogginnehavaren å väninnan mia skulle dit, ja mia följde med mest för å få sig en smirre eller kanske två.... (smirnoff ice för dom som inte visste) tyvärr hade vi så trevligt på vår uteservering att vi missade Alcazar... oh no!!!! men men jag hade mycket trevligt och nästa gång blir det mer party!

mammahjärtat

Jag sitter i soffan och grejar lite med min dator då Elias kommer ut från sitt rum:

Idag är det morsdag,vassego mamma här får du ett paket. och en kram å puss. Gullunge!!!

Min mamma va förbi i frdags med detta paket och pratade "hemlis" med Elias inne på hans rum, sen har paketet legat i hans bokhylla ända tills nu, att han kunde komma ihåg detta. Han börjar bli stor.
I paketet va det en tröja med texten världens bästa mamma.


Mors dag


Idag är dagen då alla mammor hyllas.
Så jag vill skänka en tanke till min mamma som enligt mig är den bästa mamman i världen.
Tack för allt du gör för mig, hur du ställer upp och hjälper till
Världens bästa mormor är du ju oxå bör tillägas.
Älskar dig mamma

Möhippa på konstsim

Idag hade vi en möhippa på simmet det va verkligen superkul!!! En arbetskamrat till Anders tillhörde möhippegänget och fick iden av honom så vi körde på och det blev ett kanonkul program till fångad av en stormvind. Superkul som sagt och är det någon som som fick en ide nu så är det bara att lämna en kommentar.
Nu ska jag fortsätta göra mig iordning och packa inför grillning hos svärföräldrarna.

UT I SOLEN MED ER NU!!!


Maaknad

Ida va de Jönnkööpings maaknad å hela staan va uvte, gött vääde va de osså.....

Shit vad handikappad man känner sig utan sin mobil...man har ingen koll på klockan och man kan inte bara, ja just de henne måste jag få tag i, å ringa henne på plats, nej nej..... man får lungt säga shit och tyst svära en liten ramsa.... Sooo sorry Jessica (I will soo make it upp to you, by not calling you tomorrowmorning  ;)
Va först nere en sväng på marknaden under förmiddagen men då hade jag lite precisa ärenden som ni får höra mer om senare samt att jag hämtade mina panduroprylar så här ska pysslas.

Senare tog vi oss ner hela familjen ena halvan med buss och andra halvan med cykel. Det blev faktiskt en trevlig stund och Elias den lilla turnissen åkte två karuseller på en biljett för att sen kunna ge bort den till en annan lycklig liten tjej. Han behövde helt enkelt inte visa den nån utav gångerna han åkte.

Gustav på väg till marknaden, och vi surplar mammas icelatte som om det behöves.....
 
En underbar syskonpuss & sen lite sysselsättning i vagnen
    

TIVOLiiiiiiii!!!!
 

Gustav "sockerkicken" Hulander på bussen hem
 
Elias hade egna marknadspengar som han fick handla för, en ballong och en ZiggyKlubba (en av karaktärerna från Lazy Town....) fast han valde en liten tigerunge på BR framför en heliumballong.
 
Sen är Gustav världens gulligaste unge när han blir sur... för han kan verligen bli sur, plutar tjurigt med munnen rynkar ögonbrynen och lägger armarna i kors... man kan inte göra annat än å skratta åt denna tokgoa unge. Man brukar ju inte vid dessa tillfällen ha kameran redo men fick nästan med det idag, inte helt perfekt men det ger er ett litet hum...


puss å kjaam på e alla! å go fottsättning på helgen

Mount everest

Ju mer man plockar desto rörigare blir det..... jobbigast är ju oxå att det mesta kan man ju inte slänga för man ska ju alltid ha det till nåt....
Lillfis sover och storfis kollar tv med ögonlapp så nu blir det att sätta på lite musica och plocka i köket... hua man blir ju aldrig färdig

R.I.P

Dagen har startat underbart!!!
Först blir det alldeles varmt i sängen 05.40 och det visar sig att Elias har kissat ner sig bara att kliva upp, dra av han kläderna rulla över honom till Anders sida slita av lakan och vadera med handdukar. Madde slummrar om lite till och från... Vaknar till 6.30 av att en mycket glad kille sitter i sin spjälsäng med fronten till min mobil i ena handen och displayen i andra......
Jag har förgäves försökt få bildskärmen att fungera men den förblir svart......

Härligt härligt!!

Sol ute, sol inne
sol i hjärta, sol i sinne

Jordgubbar till frukost det är sommarkänsla det!

Helgresume

Ja då va ännu en helg avklarad... tiden springer ju verkligen iväg!
Denna helgen va vi hela familjen i Stugan och fre, lör nästan hela nära släkten bara morbror Mathias som saknades.
Magnus, Jenny, lilla Nova, vovvarna Cheva och Disel (eller hur dom stavar det??) katten Missen
Jag, Anders, Elias och Gustav samt Mormor och Eber. Blev lite trixigt när vi skulle sova men det ordnade sig bra tillsist.

Magnus hade tagit sig an uppgiften att börja röja ur vårat förråd vilket tog från tors till lördag.... och trots sin STOOOORA bil fick han trixa för att få hem allt som skulle med.
Annars hände inte så jättemycket under helgen, jag fortsatte lite med mina trädgårdsprojekt, jobbigt är bara att det växer så det knakar nu när värmen har kommit så man får ju röjja röjja och röjja igen.....
På hemvägen åkte vi via Tibro för att hälsa på barnens Farbror Lasse och hans familj vilket va mycket trevligt och Elias ville inte åka därifrån, Kusinerna Elin och Lina är ju så kul att busa med.

Här kommer mer av helgen i lite bilder
Glass e gott..... fast inte mammas med strössel utan chokladsås ska det va
  
Vi provar mammas solglasögon

Vi tog en promenad me de små.. vovvarna Cheva och Disel
  

Precis innan det va dags att hoppa in i bilen tyckte Cheva det va dags att svalka sig lite i en lerpöl.... då hundarna låg medvetslösa kunde Gustav tänka sig klappa dom. Mot slutet kunde han även mata dom med lite bröd, små steg små steg
 
Landet :)
  
Ett besök hos gammelmommo blev det ju oxå och den älskade fontänen... ett bevis på humörskillen när mamma har sagt att man inte får ta småsten och kasta i fontänen.....
 

Nu ska jag njuta av solskenet :)

Invasion

Nu har vi kommit fram till stugan som är invaderad av två jättehundar å tydligen en katt... Hmm kan bara säga trångt å kanske lortigv. Toppen är ju att gustav inte är så förtjust i dessa hundar, varför vet ja inte.....

.... och snubblar

Idag har inte riktigt varit Gustavs dag..... han går numera med tilllägget och snubblar...
Gustav springer runt bilen och snubblar...
Gustav springer runt "suggan" och snubblar...
Gustav ska kliva i sandlådan och snubblar...
Gustav ska leka tafatt med Elias i lägenheten och... snubblar...

Sen har han även gjort sitt första stora fall, rumpan hamnade lite utanför kanten på en av rutchkanorna nere i lekparken och hand tumlade mot marken, vilken tur att de va mjuka mattor under och att han landade som han gjorde, usch vill inte tänka vad som kunde ha hänt....

Annars har det varit en sådär dag... inte varit i toppform utan seg, trött och inspirationslös....

Imorgon blir det landet så nu ska jag tvätta det sista

  
Svårt att fånga ett busfrö skarpt på bild

visst blir man sugen

Igår måndag när Anders va hemma med barnen passade jag på att smyga iväg och träffa en liten prinsessa.
Lilla Nelly som kommit till världen och va sååå sööt å såååå pippinett. Mycket stolta föräldra va min bästaste vän V och hennes man S. man ville bara sitta där å mysa förevigt och då undrar man ju vad som hände med vår lille skrutt med lite snett huvud och snevridna fötter (som han hade fått då det i slutet varit så trångt inne i mammas mage där han bonade in sig i 42v +2dagar) Nu är det riktigt trångt i spjälsängen.

  

Visst blir man sugen när man håller en sån här liten ängel

Avspolning

Min yngsta son Gustav är väldigt duktig på att äta med sked eller gaffel, vill inte plocka mat med händerna vilket man såklart är tacksam för, oftast.... vad han istället gör är å lassa megaskeden där bara halva får plats i munnen och mosar in resten med handen.... ja det som inte hamnat på tröjan eller längre ner på kroppen. Så ibland är man tacksam för att man bara kan ställa dom i badkaret och spola av dom.

Lördagen i övrigt

Lördagen va ganska soft, vi passade på att gå en runda på torget vilket jag aldrig får göra då man har träning varje lördagmorgon så det va riktigt mysigt.
Sen va det dags för Lunch och vi hade ju sett reklamen från McDonalds om ansiktsmålning så det fick ju bli det då...... fast söt blev han, ville fått målat en liten nos och morrhår på Gustav men det ville inte han. Vi får ta det vid annat tillfälle.

När Gustav sov passade vi på att leka lite på Gården för att sen fika och leka vidare nere i Friaredalen.

 
Gustav med sin favoritsyssla... mammas dator, när han har varit i farten är alla möjliga inställningar gjorda.......

 
Spiderman spiderman.....


Brorsan cyklar ju så då ska jag oxå göra det......

10miljoner för lite sång och lite dans

och det var bara vad öppningsnummret under Eurovisionsongcontest kostade.

Självklart höll man traditionen och satt bänkad inför kvällens event med spänning, skulle Europa gilla Sverige i år??? Nehe, eller nja kan man kanske säga.
Här kommer min kväll i korta drag:

Första låten som sparkade igång va väldigt tradig och totalt minneslös (kommentatorn sa det skulle påminna lite om Justin Timberlake men då undrar jag vad hon har sett som inte resten av världen har, Justin är ju både het och bra dvs inget som detta!!!!
Frankrike körde givetvis på franskt rakt igenom, själv tyckte jag det kändes som man kommit till ett litet källarhak i Paris där alla röker cigariller så det är disigt i luften och hon står på en gömd scen i ett hörn, ingen hit för mig heller.
Sen va det dags för vår Malena som man så klart hejade på även om man tyckte Alaczar skulle åkt. Hon gjorde bra ifrån sig men kändes som hon höll igen lite. Gillade den svarta klänningen bättre oxå.

Hela norden va ju representerade och då menar jag:
Sverige lika med platinablond tjej
Island lika med guldblond tjej med lockar
Danmark lika med kortklippt rågblond grabb
Norge lika med killen va väl inte direkt blond men givetvis kom det in två fagra blonda flickor och sjöng en LITEN truddelutt
Finland Rappare med blonda tjejer i kort kort, min förvåning va att dom hamnade bättre än oss say what??

Ohoh sen va det Grekland som körde stenhårt nittiotal. The pumping chest och hopp med "skrevgrab" Han stod för årets bröstchock oxå eller så hade han bara fått en för liten storlek.....
Ryssland skrek i förtvivlan i sin låt och det verkade hjälpa till med röstningen....
Moldavien skickade deras svar på Shirley Clamp haha i hoppande limegrön dräkt med ett par för höga stövlar till.
Vid bidrag 16 sov Anders (han hade nog somnat tidigare om det inte va så att vi åt under dom första)
Inte ens Dita von Teese kunde väcka honom i hennes hemskt åtsnörpta korsett, stackars flickebarn inte undra på att hon är så blek.....
Vid bidrag 18 började han snarka....
Enligt kommentatorerna skulle Dita stå för sexchoken.. men jag vill påstå att jag tyckte Ukrainas va mer porrshow än snyggt tvframträdande
Låten Balkan girls like to party hade nog gått bättre om låten hade varit lite mer party och inte slow foxtrot, eller liknande.
Jag gillade Storbritanniens bidrag men så vad det ju allas vår musikallåtskrivare som gjort den. Vad som va mer trist va att hennes klänning satt väldigt illa över brösten och tryckte in mitt på istället för å trycka upp.
Sen fick man rösta JIPPI!!!
Mina favoriter va ju Island, Norge och Storbritannien

Vattenshowen innan alla rösterna skulle lämnas va häftig tyckte jag.
Kort refflektion över resultaten:
När Turkiet va med och fajtades om placering två och tre tänkte jag bara Tuk Tuk Turkiet what????
Kul att det blev nordiskt i topp tre i och med Arash som tävlade för Azerbadjan, det tråkiga är ju att här kom han trea men om han varit med i den svenska Melodifestivalen hade han på sin höjd kommit till andra chansen.. Tänk på det Sverige!!!
Stort plus till Shirley och Magnus som va dom bästa och roligase kommentatorerna på länge, kanske till och med någonsin!!!!

Ja hade en gång en vän.

Men de va för länge sen så länge sen.... När jag för flera år sen jobbade på liseberg lärde jag känna en toppen tjej som hette (eller säger man heter? För hon har nog inte bytt namn) Lovisa. Nu e det så att ja tycker tjejen i proviva reklamen, den med dottern som kommer hem till sin mamma som tydligen känner sig lite uppsvälld, är ruskigt lik henne...kan det va så att det e hon? Får luska i ämnet.....

Vardagslyx

Lasagnette, Greys och Hägen daz strawberries and cream en underbar avslutning på en ok onsdag.


Ibland...

Ibland behöver ens mamma hjärta lite mer kraft att älska sina gullungar lika mycket som vanligt...

Gustav blir arg när han inte:
får klättra efter storebror i bildäcken

får bada ihop med storebror

slipper undan från årets vitsippsbild

kan gå i mammas skor


# får följa med mamma in på toan
# är i mammas centrum utan hon hjälper Elias
# får ta Elias glasögon
# får vara med inne på Elias rum

# får leka med farliga eller ömtåliga saker


Det är tur att mammahjärtan är så stora och så fulla med kärlek


fruktnummer

4666 Gul Lök
4593 Gurka
4237 Banan
4806 Tomat
4082 Röd paprika
74048 Lime (styckpris)

För er som va intresserade

Söndag

Snart dags att.....
Hämta upp bananlådor på Willys, kartonger och bubbelplast på Anders jobb, köpa lördagsgodis (söndagsgodis då det inte hanns med igår) till IKEA för smidig och god lunch samt lite bollhavsbus

Lagom planerad söndag

kul på jobbet

Kan meddela alla att jag inte somnade efter två öl. Drack inte ens öl utan mumsig cider (ljuva ungdomsminnen kom tillbaka) Vi va hemma ganska tidigt då min Sambo skulle jobba idag och så även jag efter att blivit tillfrågad under em igår. Handels på lördagar tackar man ju inte nej till :)
Va faktiskt himla kul att komma tillbaka å jobba igen, två kunder tyckte oxå det va kul att jag va tillbaka, uppskattning e alltid trevligt. Sen är det sjukt hur snabbt man kommer tillbaka till rutinerna... alla dessa jävla plu nummer på frukt och grönt...
4666, 4593, 4237, 4806, 4082 74048 osv.... någon som vet vilka grönsaker det va?? svar kommer senare

Så här kul kan man ha när man ska packa bland frukten haha

Jadu, vad säger man

Fick tidigare under veckan frågan av en vän om jag och Anders hade lust att hänga med ut på "afterwork" imorgon fredag. Jag skulle återkomma om vi ordnat barnvakt. Vilket är ordnat tack vare världens bästa mormor, farmor och farfar. Tanken va väl att vi skulle glida dit ungefär vid 17 snåret nemas problemas för oss...... varpå Willys Hemma ringer mig och frågar om jag kan jobba imorgon, visst säger jag som är i sjukt behov av pengarna samt att jag redan tackat nej två gånger tidigare och kände att nu måste du banne mig säga att du kan. Vilken tid??? 9 till fucking 18 Någon kommer somna efter två öl hahahaha
Dock blir det ju nu ett riktig after work :)

Dela på nått?

Min sambo gav mig just frågan.. ör du sugen på något mer att äta ikväll? Jag hade tänkt vi kunde göra soppa. Eller hade du något annat förslag? Soppa låter bra säger han eller om vi delar på nått. Du får bestämma... åhhh!!!!! Okej då delar vi på nått

för nått är alltid godare än pulversoppa

Cry baby

Jag har blivit en sån crybaby..... får en stor klump i halsen och ögonen svämmar över när jag tittar på...... Extrem home makeover!!! Jag måste blivit blödig på äldre dar... hihi

Dagens nyttiga lunch
 

dax att hämta barnen

Cityakuten och ny hårfärg

Igårkväll va det ju mitt underbara cityakuten som visas sista säsongen, snyft självklart satt fröken jag bänkad!!


Passade samtidigt på att färga håret.blev sugen på lite förändring när vi va och handlade tidigare på kvällen. Garniers guldblond blev det och riktigt nöjd med resultatet faktiskt ingen jätteförändring men det täckte iaf de gråa stråna barnen skaffat mig.

Inte den mest klädsamma bilden på mig men.... ni får ett hum om färgen... bättre bild kommer


Valborg å 1a Maj

Hejsan här kommer helgen i bilder och några ord.

På valborgsmässoafton valde jag att ta barnen och fara upp till vårat torp som ligger strax utanför Lidköping. det va ju utlovat fint väder så då kan det ju vara toppen att inte behöva springa upp och ner från en lägenhet hela tiden utan bara ta på sig skor och kliva ut i det gröna.
Mormor och Eber kom upp lite senare på kvällen och vi åt grillad flinatstek mums!

1a Maj
Nu när vi kan cykla utan stödhjul är det ju toppen! Dessutom går morbror Magnus gröna fara snabbare än den vi har i Jönköping, den har större hjul förklarar Elias. Gröna faran är välanvänd då hela barnaskaran Hulander lärt sig cykla på den, Magnus, Jag och Mathias snacka om hållbar kvalite förvånar mig inte om även våra barnbarn lär sig cykla på den....

Vi fick lite "starthjälp" av brorsan
  
Vi håller för fullt på att renovera på torpet så just nu ser trädgården och huset inte så mysigt ut som det brukar.. men vi jobbar på det. Jag har lite projekt runt om i trädgården som jag vill fixa till (just nu är halva baksidan övervuxen av massa skräpbuskar eller uttömd stenjord) och Mamma fick sin älskade toalett med duch och tvättmaskin. Å Julia det ska även sättas in diskmaskin så småningom så då kan ni bo där heeeela sommaren :)
Gustav hjälper mig att räffsa pinnar å Eber me att klippa gräset. Elias klippte tesslor...(ogräs)
  
På första maj så säger traditionen att man ska maja..... på picknik vill säga. I år blev det ingen långväga resa utan vi majade här hemma på tomten (cyckelmajning får det bli nästa år). På em åkte vi hem till min moster Solveig och "majade" lite till Elias tjatar hela tiden om att han vill åka till Solveig.. varför?? Jo hon har en svart panter... ett leksaksdjur i plast sedan hennes äldsta son va liten och han är idag över 40 år.
Här majas det för fullt
 
Gustav ääääälskar ju skor och särskillt Elias foppatofflor av någon underlig anledning... Så i lördags blev han ägare till sina egna foppatofflor jag köpte dyrt på torget men va sjutton han älskar att springa runt i dom. Och ja även jag har ett par foppatofflor på landet.. men allt är tillåtet inom sommarstugans gränser!

Lite blandat från helgens utelekar
  
Vi passade även på att bjuda gammelmommo Sara på årets första rabarberpaj med vaniljvisp ute i det fina vädret på hemmetsinnegård där det oxå fanns en väldigt spännande fontän....
 
Gustav tyckte även om att prata i telefonen på landet......


Som avslutning måste jag ju lägga in en bild på den fina buketten jag fick av JSS i 30års "present"
Hur visste dom att jag gillar rosa??


RSS 2.0