Tisdag kväll lika med tevekväll

Har precis kommit hem från badet, jag har först haft träning och sen har jag själv simmat, man känner sig fräsh efter 1000m (på ½ timme kan meddelas)
Ikväll blir det tv som aldrig för start kl 20.00 med Ugly Betty på femman samt top model på trean så de blir till å zappa lite. Sen kl 21 är det ju äntligen start för Desperate housewifes och sist men inte minst 21.55 näst sista avsnittet av so you think you can dance. Imorgon kommer ju även mitt favvoprogram Greys åhhh härliga teve som gör att man står ut i höstrusket.

pöss å hej alla glada

Egen barnmat

Idag tog jag mig själv i kragen och lagade egen mat till Gustav, har inte gjort det tidigare då vi inte haft någon mixer (en sån måste vi köpa har varit vårat motto). Det serverades köttfärsås med morot och rotselleri och till detta fullkornsmaccisar. som pricken över i:t så drack han även vatten!!! min son har varit helt anti vatten oavsett om det varit ur glas, flaska, pipmugg ja vi har prövat allt, men idag jihou för Gustav som även älskade maten!! och jihou för mig som äntligen har fått tummen ur....

Finns det någon som har andra bra smidiga recept på barnmat med t. ex. fisk hör gärna av er.
Känner mig inspirerad nu ju.


Ruggiga Hösten

Som ett slag i ansiktet från helgens bilder svarar nu vädret med riktigt regnrusk. Fast de kan vara riktigt mysigt det med, jag ska idag försöka städa lite här hemma plocka fram stora svarta sopsäcken och rensa ur bland kläder och leksaker. Det känns ju som om det bara blir mer å mer å mer..... ni småbarnsföräldrar vet kanske vad jag talar om.

I går kväll jobbade sambon sent så jag va ensam med barnen vad är smidigast att göra då? Slänga dom i badet!!!!

Först skulle ju Elias å alla djuren bada i massa vatten så Gurra fick stå vid kanten och plaska, för att sen få bada ihop med storebror.

Sen blev det mys i badlakan


Nu är det ju bara storebror som gäller, vi skrattar åt honom och vi vill följa efter och hela tiden vara där han är och oftast får vi det.

Härliga Hösten

Underbara bilder när hösten är som bäst


Tagen av mig nere i Friaredalen Jönköping


"Lejonet på klippan" heter denna bild oxå tagen av mig :) jag börjar bli bra.....


Underbara färger. Tagen av Anders våran egna lilla amatörfotograf

Presenter

Hej hopp så här på eftermiddagen och ja jag veeet det va ett tag sedan jag informerade omvärlden via min blogg. Men jag har känt mig totalt oinspirerad och ganska trist, hängig och inte sådär sprudlande glad som tydligen är mitt ansikte utåt.

Just nu har vi två glada små skitar här den ene springer runt och tjoar medans den andra skrattandes försöker räseråla sig efter honom. Dom är för roliga min små godingar.

Nu till min rubrik som kanske många tänker och anspelar på fina presenter man får när man fyller år, men tyvärr får jag göra er besvikna och meddela er att det rör sig om blöjpresenter av nr två slaget. Idag har man nämligen knappt hunnit få på Gustav en ny blöja förens det är dags för ett nytt lass, jag ska inte gå in på närmare detaljer men hoppas verkligen att detta är beviset på att några tänder är i antåg... vi väntar ju och väntar på de små gaddarna.

När det gäller Elias har även han hunnit med lite småroliga saker två uttalande gjorde han när vi va på IKEA för att äta lunch i lördags (Föräldrarna hade ingen ork att laga något själva) När vi paserar den lilla längan där de säljer korv säger Elias som den redia smålänning han e
- mamma ja vill ha mat inte kav (korv)
När vi i "stillsamhet" ätit upp våran mat säger han att han vill leka i bollarna idag (IKEAs lekland småland) då säger vi att det går inte idag för vi ska åka ut till Lilli och Lolle som är Anders föräldrar. Då skiner Elias upp och säger
- Ja bara skojade jag vill inte va i bollarna.
Det går ju inte heller att smyga med något nu och en del saker kan bli lite knasiga då tidsbegreppet inte är fullt utvecklat och igår kan vara allt från just igår till i vintras...... detta hade kunnat sluta illa och med ett förhållande i kras då han i bilen över bron frågar, mamma vad heter han som vi va hos igår??? och hur man än försöker få en tydligare förklaring till vem han menar desto mer betonar han att det va just HAN från IGÅR, nej Anders vi va inte hos någon han vare sig igår eller tidigare, ojojoj
Nu har äntligen en slocknat och en badar djur i handfatet dags för mammsen att bläddra lite i tidningen.

AaamAzing

Sitter här och surrar igenom mina gamla blogg inlägg och förvånas ibland över vilka hemska stavfel jag hittar.... Sjönt till exempel? Måste nog få en brainscan å se så att inte för många celler har försvunnit.....

Va ute hos Svärföräldrarna i em fick lapat lite sol och blev bjuden på fika mycket trevligt.

Ska strax iväg på ännu en föreläsning denna gång Ulrika Knape se om det finns mer lagerutrymme i knoppen.


Everybody say hello to my new friend Jennie En gåva från Jennifer i helgen. Jag har alltid velat ha en sådan.

Eftermiddagslunken

Äntligen har lugnet lagt sig här på tredje våningen.... Gustav har skrikigt och vägrat lägga sig ner i spjälsängen i över 40 min. Jag lägger ner han gör något två min senare står han upp och håller sig krampaktigt i spjälorna efter tredje försöket tänkte men, okej du är inte så trött så man tar upp honom. Man hinner knappt in i nästa rum innan någon gnuggar sig ordentligt i ögonen... inte trött???? Så de fick bli att bita ihop. men nu äntligen är det helt tyst här sjönt då jag själv fortfarande känner mig lite tung i huvudet.... Sitter för fullt å grubblar hur vi ska få ihop RM saknas ju en hel del ännu, men jag å Annette filar på det.
I morse provade Elias Pappas gifta sej skor (det vill säga Anders finskor som han inte har så ofta) tyckte bara kommentaren va så underbart härlig.
Så här på eftermiddagen är man alltid sötsugen... förstår inte varför??? finns det fler med samma problem??
jag får gå och knapra lite nötter

Jennifer Gray Clinic

Åhhh jag har haft en superbra helg. Dock känns mitt huvud som det håller på att explodera när man har lyssnat och pratat med denna fantastiska kvinna blir man bara så exalterad och vill så mycket med konstsimmet. Man har ju även vädrat tankar och funderingar med andra tränare och Ledare från övriga Sverige och nu vill man bara sätta igång. Ut med det gamla och in med det nya. Massor med idéer om hur man ska kunna utveckla och stärka sporten.
För er som inte vet kanske jag ska förklara att jag under helgen har varit på "kurs" i Stockholm med en kvinna från England som är väldigt kunnig inom konstsim. Jag kände iallafall att jag fick en massa kött på benen och kanske ändrade lite inställning till vissa saker. Har så mycket i huvudet att jag inte vet vilken ände man ska börja i. Jag kan babbla på om detta i evighet och om vad vi pratade om och så vidare bäst va det när man fick time to talk one on one with Jennifer Gray hur de hade gjort i England med och för sporten och lite hur man ska göra med tjejerna.
Trantävling
Crane exercise (trantävling)


Jennifer is the blue and white dot doing eggbeater with the girls


And they finish with a big applause

Men nu till alla er som inte intresserar er för mitt brinnande konstsimsintresse. Under min vistelse i Stockholm bode jag på ett mycket mysigt hotell givetvis med en superb frukostbuffe med både vattenmelon, annanas och chokladsockerkaka till kaffet. Många plus +++++
Sängen va oxå underbart skön, sov som en prinsessa. Det kan ju oifs även bero på att man va barnfri och inte vaknade av någon annan..... men oavsett jag kunde verkligen njuta denna helg även om man som sagt är helt slut när man kommer hem för man insupit så mycket information.
Jag hann även hem idag för att närvara vid fikat på Broder Magnus dotter Novas dop det ni!!!
Tidigare va det något jag tänkte tillägga som hade hänt tidigare i veckan men det är som sagt bortblåst nu eller ja det har blivit undanskuffat för all annan info. Jag får skriva om det vid senare tillfälle när jag kommer på det.

vid datorn
en mycket trött Madeleine Hulander

Väntar

Sitter här och väntar på att sambon ska komma hem. Jag är helt slut idag, haft fullt upp. Jag ska åka på en konstsimsutbildning i sthlm över helgen, det kommer kanske bli lite som en minsemester. Dagen har då varit full med hyrbilshämtning packning och div grejer.
Nu kom sambon hem härligt.
För en stund sen satt Gustav inne i tvrummet och grejade lite för sig själv när jag plötsligt ser en orangefärgad liten bebisspya på våran matta i denna stund svor jag en liten ramsa och bannade den dagen då jag höll med min sambo om att denna matta blir det. Mattan är naturvit med gröna inslag, orange gör sig inte så bra på den. NICE super nice.....

I övrigt jag har haft plastparty (tupperware) med mycket trevliga gäster och jag kom upp i stor bonus jihou!!! Julia var med och hade sina små goingar med sig. Nelly fann Anders mamma ganska direkt och jiddrade på som bara den.
Nu har min hjärna gått i stopp och jag kommer inte på någe mer...... ni får hålla er till tåls fram till söndag kväll eller mån morgon då jag kommer kommentera hur helgen har varit kanske även lite återblickar från denna veckan.

Mot stockholm

dagen börjar med bus


Inte ens frukost har hunnits äta innan klätternisse är i farten

En mycket trevlig kväll

Nu i kväll har vi varit på besök i Veronicas och Simons nya lägenhet. Den va verkligen supermysig, lite rörig sådär som det är när man precis flyttat in samt börjat renovera. Men den har självklar potential att bli hur fin som helst. Givetvis skulle Elias ha med sig lite tigrar och lejon som han packade ner själv i en väska (min gamla) han blev så tjusig att det va tvungen att fotograferas.



Det va mycket trevligt hos V å S som bjöd på kaffe, glass å bullar. Det är alltid kul å träffas jag och Veronica går ju way back ända till dagis, sen är hon ju Elias "Gudmor". Tyvärr hinner man ju inte alltid träffas så ofta som man vill med barn och jobb som ska samspela. Men det är alltid kul där och Elias gillar henne verkligen även Simon gick hem som tacklingsoffer. Deras soffa fick ju också godkänt av soffhopparmästaren.

Sammandraget en mycket trevlig kväll med mycket trevligt sällskap, vi får göra om det snart!

Soffbus i högsta grad
Love U


Idag är idag och inte en annan dag

Passar på att skriva ett litet inlägg nu när jag ändå sitter och grejar framför dartorn barnen är i tvrummet och äter smörgåsrån. Än så länge inga upprörda tjut, dessa kan uppstå då storebror inte tycker lillebror ska åla sig in till hans rum för å pilla på hans saker. Elias tjuter mammaaaaaa!!!! och Gustav tjuter för någon försöker mota bort honom från entren till the holyland.
Idag va det kontrollvägning på viktväktarna, 1.2 kg ner bra jobbat madde! För att sen gå coh "fira" med mcd mat jaja de är en hel vecka tills jag behöver stå på vågen igen.
Vissa dagar går det jättelätt med motivation, mat och motion medans andra dagar gräver man ner sig själv och bara känner ja borde men orkar inte. Sen är det ju lite extra när man har två små hemma varav en helst bara äter spagetti med köttbullar eller fiskpinnar.
I kväll ska jag bort till min kompis Veronica och fika, frågade Elias på väg hem om han ville följa med mig, Gustav å pappa till mammas kompis eller om han ville gå ner till lekplatsen med pappa. Jag vill följa med va hans svar sen frågade han om Veronica hade en kompis som han kunde leka med, nä svarade jag hon har inga barn men hon kan nog va din kompis i stället. Varför har hon ingen kompis som mig? kom det som följdfråga så ja Veronica du kanske kan svara honom på detta ikväll varför du inte har en kompis (barn) som Elias.

Ni som kommer hit och läser min blogg skulle vara kul med en liten hälsning :)

kram å kyss å hjärtligt tack


vart e lilla tigern?

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag. Anders va ju hemma hela förmiddagen så vi passade på att röja och ställa iordning på Elias rum och även plocka lite bland Gustavs grejer. Jo just de ja sen fick vi även sänkt ner Spjälsängen så nu kan klängapan husera som han vill där.

På eftermiddan valde Gustav att ta sig en ordentlig sovstund på över två timmar så jag hann packa ner alla försäljningar från tradera så de kunde skickas iväg samt leka lite med Elias och tigrarna mest spenderade vi att leta efter den lilla tigerungen som tydligen försvunnit. Kan meddela att han är borta fortfarande....

Syndade till Lunch idag och köpte mat från chicki mama, halv kyckling med potatissallad. Tror det är ett av mina favoritställen när det gäller hämtmat deras revben är ju to die for!!!


I kväll har det varit föräldramöte på Elias dagis så för att kunna närvara fick mommo ställa upp som barnvakt. Pojkarna protesterade inte direkt. Va väl inget särskillt som sades på det där mötet de mesta blev ju bättre efter man fått fylla i en sån där enkät i våras. Ja de va lite dåliga med föräldrakontakten när man lämnade och hämtade men nu är det bara bra, Elias älskar ju sitt dagis och sina fröknar vad jag vet. Å ja han leker med lejon där oxå.... och kör motorcyckel (bobbycar motorcyckel) till mammas förtret för han sliter ut skor på löpande band....Men sålänge han tycker de är kul så.


Nu när båda barnen har loggat ut är det dax för mig att logga in.. eller nja jag ska krypa upp i tv soffan och kolla vad som finns att titta på


sov gott alla


Nybryggt kaffe

Sitter här och väntar på att inta frukosten Anders borde kliva in genom dörren när som helst. Idag jobbar han nämligen sent blir lite lyx då. Jag va uppe vid sex och gav lilleman välling, han valde sen att somna om till sju. Bara det är sovmorgon!
Sen gick Anders upp med Barnen och slog på tvn, han och Gustav tog vägen ner till Cafét som ligger här i hörnet och köpte frallor.
När det va dags att gå till dagis tog han Gustav å vagn och Elias, sparkcykel och djur med sig så det blev alldeles tyst här hemma. Då passade jag på att ordna kaffe.
Elias sa de sötaste igår när de va ute och lekte
Detta är mamma tigern och detta är pappa tigern, dom är Älsklingar.

Nu kom Anders och Gustav hem så då blir det ljuvlig frukost

Ursäkta röran!

Ursäkta att det är lite rörigt i bloggen just nu.... har fört över gamla blogginlägg från andra ställen och sparat dessa i arkiv gamla blogginlägg men ja det blev rörigt och en del verkar synas två gånger jaja om ni skrollar ner eller går in på september 2008 så går det lättare att nå mina nutida inlägg

sorry sorry

2008-feb-06 Äntligen!!!

Den 6 Februari fick vi stanna kvar efter en överburenhetskontroll och bli igångsatta eller ja vi och vi det va ju jag som skulle klämma ut ungen..... Ett litet stimulanspiller stoppades upp i muffen sen va det sex timmars vänte tid.... Anders stack iväg och fixade lite grejer. Medans jag låg i sängen och kollade på film mycket trevligt. Jag va hemskt sugen på att prova den där badtunnan som fanns på rummet men va lite feg. Så jag avvaktade med det då jag inte kände någonting direkt och skulle kanske då få vänta yterligare sex timmar. Det hade ju sett snyggt ut om jag satt i tunnan och barnmorskan kom in och sa jaha vad kul, har det börjat sätta igång? varpå jag svarar, nää men jag tyckte det här verkade så mysigt...... Madde det är inget spa du är på!!
När de där sex timmarna hade gått hade jag börjat känna lite jämna sammandragningar. Dock inte så kraftiga så jag tyckte det räknades. Detta va ju mitt andra barn så lite erfarenhet hade jag ju. Nu va väl Elias förlossning inte en av de varken bästa eller smidiga men inte den hemskaste jag hört om. Tillbaka till denna förlossning. Läkaren kom in för att känna om jag va tillräckligt öppen för att kunna "ta hål" på vattnet sa att det va jag *jihou* stänkte jag å Anders. När det väl va gjort började Vi krångla på mig min tensapparat som jag hyrt..... det va kanske inte direkt värt besväret då jag tio minuter senare säger att Anders du får nog be barnmorskan komma in igen..... Sen gick det av bara farten med ett stadigt tag om lustgas och Anders (tensapparaten fick han slita av den va bara i vägen enligt mig) så gick det hela snabbt och inte smärtfritt men en helt annan känsla än förra gången. Detta va ju Anders första barn men han va ett enormt stöd och gav mig kraft dessutom litade jag nog mer på mig själv och på min kropp denna gång. Ca 1h efter vattenavgång kom han då min lille kluns En helt fantastiskt fin pojke.

2008-feb-04 Inte idag heller

Har nu gått de där två veckorna över tiden då man får gå på extra kontroller uppe på förlossningen blev väl måttligt glad idag dock då vi hade tid kl 8 då de satte ctg dvs man kollar bebisens hjärtljud, givetvis var bechis inte så pigg på att visa upp sig så det som brukar ta ca 15 min tog 40... då tydligen halva jkpgs befolkning skulle ha barn idag blev vi visade till ett väntrum/matyutrymme med orden vi tar er när vi får en lucka då tror man ju folket har läget under kontroll och någon form av patientdatering.... kl 11 var jag så trött så tårarna nästan rann och då kom det en barnmorska förbi därborta i "väntrummet" hur går det? frågar hon ja jo det börjar bli lite segt då jag varit här sedan åtta svarde jag, hon skulle gå och kolla.... 30 min senare så nu är det din tur ursäkta att det tagit sån tid men det har varit väldigt körigt här. Får ett rum och kort därefter kommer doktorn som ska kolla ultraljudet då får jag den korrekta anledningen varför jag suttit nästan fyra fucking timmar i ett bortglömt väntrum... pga att det varit så mycket att göra så stulade det med personalbyten och jag blev struken på listan så de visste inte att jag va kvar... HALLÅ!!!! Låt mig säga att 20 min senare var jag klar med en ny tid på ons och fick gå hem... låt mig säga som så att blir jag skickad till något väntrum på onsdag tänker jag säga tack men nej tack jag sitter bra här där jag sitter!!

over and out!!

2008-jan-30 nu vill jag att ungen ska ut!!!

Nu är definitivt det roliga slut, okej okej jag har haft en kanon graviditet ytterst lite illamående inga kräkningar inga konstiga måste ha begäår inte ont direkt någonstans förutom i muffen nu då men det är ju inte så konstigt när ca 4 kg övervikt trycker på..... hopplöst förtvivlat trött på å kånka runt på magen nu.... trött på å få kickar ner i muff och mot revbenen, snart tar jag själv till kniven och petar hål på mig :)

hoppas den kommit innan måndag då det är extra kontroll då kan man iofs kanske få veta lite huvudomfång som kan vara bra och veta.

2008-jan-21 Inte idag heller.....

Det blev ingen bechis idag heller.... tid hos mvc imorgon, mucho spännande, en trevlig överraskning var när dom blivande svärföräldrarna ringde idag och sa (då de fått låna bilbarnstolen vi ska till den äldsta killen när det är dax att byta från babyskyddet till den han använder nu) Vi tänkte vi kunde ha Elias en stund imorgon så får du vila upp dig lite, vi hämtar honom på dagis sen kan ju du och Anders komma ut när han slutat för dan. I LÖÖÖÖÖV THEM!!!

Dax att försöka sova lite

2008-jan-20 D-day

Ser rätt kört ut på den fronten :)

2008-jan-18 Final countdown...

Så här på slutet är inget roligt.... man är kroniskt trött spelar ingen roll hur mycket man än sover... sover ju iofs inte så bra på nätterna blir ett tag på varje sida sen har höftbenet domnat och man måste trots ömhet och stor ansträngning vända på fläsket, och så va man vaken, ibland blir toa behovet oxå påminnt som tur ät slipper ja de där springandet en gång i timmen utan brukar bli när man vaknar ur komman och vänder sig om. Man orkar knappt gå någonstans för de trycker på så fruktansvärt neråt så vi ska ju inte tala om ömhet i muffen. Killen försöker vara mysig och man blir helt upphetsad i hjärna och hjärta men den ömmande muffen och den kickande bechisen säger no way he's coming anywhere close!!!
Varje gång folk pratar med en så börjar dom med... Såååå har du börjat känna av något än?? Nej ungjävlen har tänkt stanna där tills den fyllt 18!!!
Minsta motgång kan få en att vilja börja gråta såsom å fickparkera sambons bil... kommer hem som en blåst blondin
-älskilng jag ställde bilen på gården vill du gå ner och parkera den? tur ja har som har en sån omtänksam kille puss för honom.
Nej nu ska jag agera Taxi åt min kära mamma, köra bil börjar oxå bli något otympligt snart är jag helt isolerad i min lägenhet, det får bli pizzahemkörning every day now.....

Snälla Bechis vänta inte för länge!!!


2008-jan-08 Nystart!!!

Ska göra ett nytt försök med de här bloggandet....

Nu är det mindre än två veckor kvar till det beräknade bebisdatumet, börjar bli lite nervöst och spännande samtidigt vad det är för litet liv därinne om de är en liten kille eller tjej. ska bli mysigt.

Denna vecka har även min lilla treåring fått åka med mormor och sina morbrödrar till kläppen där han har det super kul och tvingat till sig att låna skidor som han stolt åker på numera, han är en liten galning den grabben.

För mig som höggravid gör ju denna vecka mig gott jag kan bara ligga och ta igen mig hela dagarna vilket jag känner är välbehövligt efter jul, nyår jobb och vilding till son.
Så här efter lunch är det nu dags för lite glass en soffa och en bra film.
på återseende senare i veckan.

Nu till kvällen beges det ut till Väninnan i barnarp för lite klipp å klistra i bildalbumen ska bli kul, hoppas man orkar bara.....

Madde

2007-jul-25 Rapport fran Calella JEM

Da var man nere i spanien och pa Junior EM sa kul!!!! Hittills har vi bara haft traning och tid for att fa lite solbranna. Man uppskattar lite sol och varme sa mycket mer nar man inte har det hemma.

Pyret (bebben) mar prima gor inget vasen av sig utan ar tillfreds med livet just nu dock ar jag nagot nojig over maten har nere vagar inte prova nagra konstiga saker eller sa men jag lever pa tonfisk sallad och potatis och melon det funkar bra. Just nu ar jag vralhungrig for maten serveras om exakt 12 min.

Det ar jattekul och vara har som tranare dels for att det verkligen ar goa och duktiga tjejer med fran sverige som jag kanner val sarskillt da den ena ar min egna klubbflicka.
Men det ska verkligen bli kul att fa titta pa de duktiga lagen och kombinationerna som startar ikvall.

Sa alla som laser detta hall tummarna for mina tjejer imorgon kvall!!

puss puss
alla sarskillt Andersgos och Eliasfis

2007-jul-06 Inskriven och klar

Igår var det inskrivning på MVC, vi fick samma barnmorska som förra gången vet ej ännu om det är bra eller dåligt. Vad jag minns så va hon bra men jag kan minnas fel.....just nu kändes hon något rörig och lite smått opersonlig, men som sagt detta var ju bara första träffen å den här gången har jag ju Anders med som stöd, känns jätte skönt och jätte kul.
Enligt hennes beräkning kunde vi ha gått så långt som 11 veckor och ett par dar fast det kan oxå va något kortare då det hände så snabbt inpå spiraluttag.........
På måndag fick jag även tid för glykosbelastning man ska inte ha ätit på tolv timmar sen ska man dricka en ruggigt sötsliskig dryck sitta å vänta i två timmar för å kolla så man inte ligger i risk för graviditetsdiabetes vilket man tydligen gör då man har lite extra hull om midjan. Jag har iaf inte gått upp ett kilo sen jag fick veta att jag va gravid iaf det du! Jaja återkommer med mer info efter måndag.
Nu ska vi åka och titta på bhää (getter/får) och woach (Lejon) dvs kolmården

see ya!!

2007-jun-27 Stress stress all denna stress

Tjoho alla out there!!!!

Vet att det va en evighet sen jag skrev i min blogg och jag ber så hemskt mycket om ursäkt (Julia......)
Jag var ju på landslagsläger på Gotland vilket var riktigt trevligt får jag säga dock var det jobbigt att i de flesta fall ta på sig den tyngre ledarrollen då den andra bara vimsade runt, dock höll hon lite mer i den praktiska träningsbiten på laget, bodde på kneippbyns camping i en sådär stuga tjejernas var dock helmysig!!!!
Det enda som var negativt med hela grejen var cykelturen på ca 20 min varje morgon kl 6.10 usch!!! å så illamående på det va väl inte den roligaste starten på dagarna samt att andra tränaren inte alls förstod det där med illamående äta som en häst, trötthet och ingen ork jaja..... allt flöt ju friktionsfritt iaf.

Sen var det dax för midsommar när man kom hem en mycket regnig sådan men ack så trevlig var ju med mina två små älsklingar Anders och Elias i mammas stuga samt vi hade bjudit dit Julia, Nelly och deras nya trevliga tillskott Rikard mycket trevlig ung man, lite långsynt på fyllan men jag är en överseende människa och han gör mina två små lovebugs gott!

Här hemma flyter det på har lite för mycket i hjärnan just nu då vi har hemmatävling nu i helgen suck.... so much to do so little time.... men sen blir det lite mer ledigt även på kvällarna att mysa med min gos om nu inte willys hemma får för sig att ringa i ett och be mig komma in fast det är klart pengar skadar ju inte..... hihi

nej nu håller gos på att somna ifrån mig han har gömt sig under täcket better run!!!

See ya party people

2007-jun-14 Landslagsläger here I come

På lördag bär det av till Gotland å vad mysigt å vad kul kanske vissa utbrister nu men sakta i backarna kära vänner inte så mysigt när man är gravid som jag ska ta sig upp äta frukost och cykla jaja kanske bara 5 km men ändå simpasset börjar ju för bövelen kl 6.30 på morgonen I will be dead innan lägret är över då jag stånkar och mår illa bara av våra trappor upp till lägenheten.

Bara så alla vet har världens goaste kille å bara så han vet så vet jag att han är helt underbar och fantastisk mot mig och jag uppskattar allt han gör för mig... visst tack vare honom mår jag så här men men det är ju övergående.... han gör ju allt för att göra det så uthärdligt för mig och bonar om mig med kuddar å täcken i soffan
älskar dig mitt gos

Anita har fått sin andra bebis oxå en liten Emil, kanske inte det namn jag valt men men söt va han iaf jag och gos va där idag och spanade in honom, ska dock bli spännande och se hur det kommer gå för henne, jag vet att jag inte kommer få någon picknick och då kommer det ändå skilja lite mer än tre år på mina två där snackar vi om två killar inom tiden av 16 månader hello fight club!!!

Då jag blir borta till på onsdag natt Julia gullet kan du nå mig på nallen annars så hörs vi typ dagen innan vi ses that will be so great! yeah!!

Tjoho alla där ute ha en fortsatt trevlig kväll/ dag

I see you when you get there

2007-jun-12 melt down.....

Hallo i värmen.... tycker synd om dessa höggravida stackare nu när värmen kommit som en explosion!! ja ja jag vet man ska inte klaga nu när värmen har kommit men man blir liksom inte riktigt beredd när den bara dundrar in sådär ena dan 11 grader andra 28?????

Här händer inte så mycket just nu, söker lite jobb försöker orka med i denna värme, är såååååå trött jämt! mår ganska konstant illa, är sugen på något men vet inte vad då allt ger mig illamående känsla, jo kanske vattenmelon då.... de skulle inte vara helt fel å jordgubbar såklart!!!
fil fasen verkar vara över för stunden iaf..... den kommer nog tillbaka ska du se :)

Var med Elias och badade i axamo igår saknade då min julia och Elias sin Nelly det var väl sådär kul då elias bara ville hänga helt stilla på mig så vi satt väl där i över 20 min varav elias upprepade näe kick (fisk) ta mej!
De är för goa dom små liven

Maddes bästa: Elias roliga pratstunder
Maddes sämsta: Illamåendet

See ya later


2007-jun-04 Helgen som gått


Jaha då har en ny vecka börjat... suck....
Under helgen var jag i göteborg med en av mina söta tjejer så SM i konstsim hon fick sitt SM brons och vi var alla nöjda och belåtna!!!

Vi bodde under helgen på världens mysigaste hotell mitt i centrala gbg med ett café i bottenplan såååååå cosy att jag bokade in mig Anders å Elias där en helg i aug för lite shopping, mys å Liseberg :)

Saknar redan min lilla hertiginna som valde att flytta ifrån mig pga kärleken... men jaja nu har du någon som kan hålla dig varm om natten, miss u love Julia and Nelly!!!

När det gäller graviditeten så fortsätter den att löpa vidare i samma anda går ständigt med en liten illamående känsla är jag hungrig behöver jag kasta upp??? har ännu inte behövt göra det andra men det är ju så jobbigt, det är ju inte direkt som när man är magsjuk där man kan offra att sticka fingrarna i halsen för man vet att man mår så mycket bättre efteråt.... här vet man att samma känsla kommer komma tillbaka snarast!!! Enda gången jag inte är illamående är när jag äter eller har precis ätit....suck I'm gonna be soooooooo big!!!!!!

fil is still number one på matintaget gärna med specialflingor till

over and out

2007-maj-31 Oskulden.....

Mitt första inlägg!!
Här kan man följa det vardagliga livet på Bellmansgatan vad vi har för oss och en massa annat smått å gott och kanske tom snaskigt ibland.....
Nu till the BIG and happy news.... Jag gjorde ett gravtest tidigare i veckan som visade positivt till min stora glädje. Trodde verkligen inte det skulle bli snart men jihou!!!! När Anders fick veta det var jag lite nervös men han blev lika glad han. Jag hade det lite på känn, lite orolig i magen och så vidare. Med Elias hade jag inga graviditets nojor mat sug eller liknande.... tror jag fick mitt första idag eller så var det bara inbillning, när jag var på väg upp till badet för att ha hand om träningen blev jag så fruktansvärt hungrig näst intill illamående jag blev ruskigt sugen på Filmjölk.........................................?????? Ja jag vet..... filmjölk... ja ja åkte via Ica på hemvägen och köpte två liter en försvann illa kvickt om man säger så, lite sugen på och öppna den andra men vi får se....sjukt att man kan få sånt så här tidigt, har ju knappt fattat att man är på tjocken juh... nu kallar tvn på min uppmärksamhet.

over and out


Huvudvärk

Fick precis sån dundande huvudvärk så alla planer jag hade för idag faljerade......Så typiskt. Får bita mig samman klä på barnen och åtminstone lämna tillbaka hyrfilmerna......

Söndag....

Då har det hunnit bli söndag och jag är ensam med barnen då sambon jobbar, han jobbar vissa helgdagar för att i stället vara ledig nån veckodag så som i fredags och denna vecka som kommer på torsd.

Jag och barnen brukar inte ha några större planer för söndagar.... då fiser vi mest runt i pyjamas hela dan. Jo som vuxen finns det väl lite saker att stå i så som att passa på och tvätta, plocka lite och om man har ork drar man fram dammsugare och svabb.
Idag är hösten verkligen på väg mycket kyligt ute molnigt och en temeratur på runt 9 grader.
När min sambo kommer hem är det även dax för spjälsängen att åka ner ett hack eller två. Gustav visar stolt upp hur man kan ta sig upp med hjälp av kanten.

Han är mycket för att försöka stå, när man ska sätta ner honom på golvet så spjärnar han emot med de där sträckta benen så det går först på fjärde försöket. Varför sitta när man snart kan stå?

Som jag skrev i bloggen i fredag va jag och Gustav på en liten roadtrip i lördags, vi for till Göteborg.  Avfärd skedde i samband med Gustavs förmiddagsvila strax innan nio. Det va underbart reseväder hela vägen solen sken och man såg alla vackra färger på träden. Då vi hade fått ankomst tid efter 12 hos Jenny så hade vi lite tid till annat. Jag som är förtjust i lätt form av scrapbooking tog givetvis en runda på panduro och till min nyfunna butik på Danska vägen (affären har dock funnits länge) http://www.scrapbooking.se/


Senare hemma hos Jenny och Erik blev det fika och bebisträff. Erik och de två stora pojkarna gick dock strax efter vi hade anlänt, frölunda hade supporterdag.

Två goa grabbar Maximilian 8mån och Gustav 7mån
och Edwin 16dagar tillsammans med sin Übersnygga mamma, vem hade kunnat tro att hon nyss fött barn?


Nedan har vi hela grabbmaffian (minus Frans-Noa som inte va så förtjust i att sitta någonstans förutom i mamma Marias famn)

Ser ut som om Edwin säger "klara, färdiga....." och Max å Gustav står startklara

En mycket trevlig stund och det bjöds på mycket goda kakor. När jag hade fikat färdigt och Gustav hade brummat för tredje gången va det dax att tänka på refrängen. Det är tillfällen som det här då jag saknar att vi bor så långt ifrån varandra och Göteborg visar ju sig verkligen från sin bästa sida med strålande solsken. I miss it sometimes men då får man påminna sig om alla bra saker med att bo i Jönköping.

Innan läggdags passade bröderna bus på att ta sig ett bad det är så skönt nu när de kan bada tillsammans och till kvällen passade jag på att tillaga kycklingfilé och egengjord klyftpotatis med egengjord vitlöksolja det blev så smarrigt


Nu är det dax för en ny laddning i tvättmaskinen *jippi*

tillägg

Här är några fler bilder från veckan som jag glömde bort tidigare


Underbart syskonmys i morgonsoffan


Livsfarlig gullunge......


Får man ingen hjälp får man ta det man vill ha själv.....

Puss och kram alla goa och ha en härlig lördag, hos oss skiner solen och de verkar bli en underbar dag!

Ännu en vecka har gått

Jaha då va det fredag kväll igen. Känns inte länge sen det va det ju. Veckan har rullat på i rasande fart får jag säga och inte mycket nytt som har hänt men jag försöker väl beta av den i korta drag.

Sön: Sambon jobbade hela dagen. Hans föräldrar ringde turligt på morgonkvisten för att höra hur det va med familjen och om vi hade någonting för oss. Inte nått så jag och hux flux va man utbjuden på middag så när Gustav hade tagit sin morgon sovning packade vi in oss i bilen och åkte dit. Regnet va inte att leka med och höll i sig ända in på eftermiddagen så det blev inomhusaktiviteter för hela slanten.
På kvällen hade Anders spelkväll, COD2 för de som vet va det är. Vad jag själv gjorde går under citatet "minnet är bra men kort" dvs jag har inget minne av vad jag hittade på den kvällen. Va det någon bra film på tv den kvällen låg jag med säkerhet i soffan nerbäddad med täcke och kudde.

Månd: Back to dagis för Elias del och jag själv tog det ganska softish plockade lite hemma och grejade, snart va det dax för upphämtning. Vägen hem från dagis gick via ankorna i friaredalen och en liten tur till lekparken där Elias lekte lite med sina björnar och Gustav gungade. En helt vanlig dag alltså. Vid fyratiden tog vi bilen och mötte upp barnens mormor på Anders jobb där Anders tog barnen och bilen hem och jag följde med mamma och Eber till Lidköping för min mosters mans 70års firande.

Tis: Elias va hemma från dagis han sa att han hade så ont i benen och han verkade lite seg på morgonen. När jag sen sa att vi skulle åka till stan för att träffa Julia, Nelly och viggo hade han helt plötsligt inte ont längre. Då det regnade ganska ordentligt ute bestämde vi oss för att ta bussen till A6 istället där snurrade vi runt halva dagen och tittade lite på grejer och barnen hade superkul ihop. Elias inhandlade en säl till sin växande djursamling..... när vi kommit hem ringde Åsa och frågade om jag och Elias ville komma över och leka å de ville vi. Pappa Anders tog Gustav på en promenad för att han skulle sova och vi gick för att göra oss av med det sista buset.
På kvällen lyxade vi till det lite och hade tacos när barnen lagt sig Elias är inne i sin fil fas och vill bara ha jordgubbsfil ibland med puffar ibland bara fil!!

ons: Veckans mitt. Även idag va Elias ledig från dagis för på onsdagar är det simskola med Bosse. Elias älskar ju att simma så det är inga problem han börjar bli mer under än över vattnet nu.På eftermiddagen hade Elias musik och rörelse i sofiagården. Vi mammor satt och tjötade mest om en massa gamla "goa" serier så som nya tider, skilda världar, vita lögner, tre kronor, V och givetvis solstollarna.....
Jag hade träning uppe på rosenlundsbadet med mina tjejer vi körde lite ny uppvärmning och simpass då jag fått böcker med massa bra tips och ideer. Vi filade även lite på solo och par figurer samt ett topmodell ihop till paret übertjusigt!
Jag kollade utröstningen ur mitt favvoprogram för tillfället so you think you can dance Kerrington och Gev ingen besvikelse att dom åkte de va de sämsta..... mitt sämsta är att man måste vänta ända till tisdag för å se mera....

Tors: Elias va äntligen tillbaka på dagis! Gustav som har lite si och så med sina rutiner vaknade ganska tidigt för sin morgonvälling och kunde tänka sig att somna om senare vid sju. Jag tänkte att okej han sover väl ca en timme... 
Elias börjar 8.30, kl 8.20 såg han fortfarande ut så här

Men jag hade inget val än att väcka mitt stackars sovande barn.... och bege mig iväg till Dagis med Båda Elias anlände ca 15 sen vilket va ganska snabbt ändå. Därefter tog jag en rask promenad. Det är ju tänkt att man ska röra på sig när man är med i viktväktarna, på det tjänade jag in några points vilket kan behövas för denna vecka har det gått sådär med motivationen....
På torsdagar går jag och lillfis Gustav på babysim så även idag och det är alltid en mysig stund, det ser så härligt ut att vara liten så bekymmersfritt.... tänk att få vara det suck. nåja när det va färdigbadat så blev det lite stress för simmet är slut 11.40 och hämtning av Elias är 12.30 men jag brukar hinna :) Vilket jag givetvis gjorde
På kvällen tog Anders boda pojkarna och jag kunde ge mig upp till badet för att simma lite samt hålla i föräldramöte

Fre: Dagis stängt för utbildning, Anders ledig från jobbet summa kardemumma TOKBADA!!! strax efter nio va det avfärd hemifrån mot rosenlundsbadet. Rapporten därifrån löd som så att vi åkte en massa massa stora rutchbanan sen hoppade vi massa massa från kanten och även 1m svikten i hoppbassängen samt simmade 20m utan vila eller hjälp jo från armpuffar men ingen annat. Under tiden mina två tokstollar va på badet passade jag och Gustav på att träffa Anita och hennes två pojkar uppe på A6 där vi strosade runt och tittade. Det blev några fina inköp för mig. Under min A6 vistelse kom Gustav på att man kunde vända sig om i vagnen och stå upp mot ryggstödet..... Elias va likadan fast han kom nog på det när han va några månader äldre......


vilken tur att jag börjat med selen!
När det va slutshoppat och färdigbadat åkte hela familjen ut till Anders föräldrar för att hälsa på och Anders skulle få lite ordentlig mat i magen, jag hade redan smarrat i mig fläskfile, potatisgratäng med rödvinsås på A6
På kvällen va de två små pojkarna något trötta och Elias hade nog somnat innan huvudet landade på kudden...
Så då va denna vecka nästan avklarad och klockan säger mig att det är läggdags. I morgon bär det av till Göteborg för mig och G-man för att träffa lite kömpisar och deras små gullputtar.

Sleep tight don't let the bedbugs bite............

P.S. I love you

Två kvällar i rad har Anders jobbat kväll och man har fått sköta markservicen själv här hemma vilket har gått väldigt bra, tur att jag har två små gullungar som faktiskt inte gör så mycket väsen av sig, dock får man lite dåligt samvete av att man kanske ugglar inne hela eftermiddagen men man kan ju skylla lite på vädret och faktum att Gustav inte gillar å sitta i vagnen med regnskydd!

I torsdagskväll efter att barnen hade somnat vid ca nio tiden hade min underbara BRA pojkvän köpt hem syndig glass (ja om man är med i viktväktarna så är en bytta häagen-dazs strawberries and cream megasyndig!) men då jag kröp ner i soffan under täcket för att titta på sex and the city filmen, som även den va fixad av min BRA pojkvän, insåg jag att en chickflick kräver sin bytta glass. Till skillnad från min senaste sedda film va den här otrolig, så bra och precis som en tjejfilm ska va men inte för smörig.... åååhhhh mr. Big fast jag ska ju inte klaga har ju min egen version av mr Big :)

På fredagen va Elias ledig för vi hade fått en tid hos specialisttandvården för han hade tappat en bit av sin hörntand i somras, han va riktigt duktig hoppade upp i tandläkarstolen och tandsköterskan lös med lampan på hans medhavda hästar för att sen lysa i munnen som han gapade stort, jag må säga att det är enorm skillnad på tandläkare och tandsköterskor på odontologen än va det är på folktandvården, där det mer går till så som va?? han har aldrig sett mig förut och jag har bara fem minuter på mig att gå igenom hans mun så om du kan få honom att gapa så vore de bra annars försöker vi kolla ändå......Me no like! Efteråt blev det inköp av nya djur i Elias affär (brio/babyproffsen) en ekorre och en koala de saknas i hans vilddjursensemble samt en stor och en liten brun björn. Jag tror Elias kommer bli vår näste Steve Irvin fast utan krokodilfascinationen han är mer för Lejon varje gång vi går till videobutiken för att hyra film blir det.... dada Lejonkungen två den med dom dumma lejonen. Fast i fredags rockade de två björnarna och vi hann nog se björnbröder 2 som vi har inspelad på dvdn säkert tre gånger innan jag bestämt sa stopp och hopp i säng, när björnarna stod och vakade på hyllan över sängen och en snabb saga senare hade någon knoppat in eller nja först skulle vi ju byta napp en så där femton gånger han har fyra fem stycken han ligger och byter mellan innan han somnar.

Efter detta plockade jag fram min hyrfilm för kvällen som blev P.S. I love you även den en helt underbar film. Man blir ju bara varm inombords och tårarna tjocknar i halsen dock med en liten gnutta humor som gör att gråt och skratt blandas om vartannat och gör filmen ännu mycket bättre!

Snart har båda buspojkarna somnat för kvällen, båda har tokbadat i badkaret och blev något trötta av det så snart är det bara jag å Anders resten av kvällen, bäst jag åker ut och införskaffar proviant hehe pointsen kan vi glömma för tillfället men i övrigt går det väldigt bra, hade gått ner 1.4 sist jag vägde mig jihou! Jag firade med en 0 pointssoppa :)

Innan jag avslutar för kvällen vill jag bara säga grattis till lillfis går nu även under smeknamnet juckande hunden som blir sju hela månader idag puss på dig gullunge!!


Jag å Gustav myser i soffan och kollar på guess what! Björnbröder 2

"Årets Bästa skräckfilm"

Måste bara dela med mig till världen, igår kväll va jag hemma hos Åsa och tittade på årets bästa skräckfilm The Signal (världens undergång har aldrig varit våldsammare) med kritik så som
"Brutal och välspelad" Horror review
"FANTASTISK" Detroit news
"Mästerlig" (fyra stjärnor) Spin magazine
"En blivande kultklassiker" Newsday
"Tar andan ur dig bokstavligen" Wes Craven

Ja om man menar att man skrattar så man får slut på syre..... Ännu en i raden av Madde och Åsas superbra val av filmer. När man läste på baksidan och med dessa kommentarer trodde man ju inte att den kunde va annat än bra, nu i efterhand undrar man får man skriva vad som helst på filmfodralen?? och vilka recenserar för dessa tidningar finns de överhuvudtaget?
This movie va allt annat än skräck!!! Ja jo lite otäckt va väl allt splatter dödande, men i övrigt?
Jag kan verkligen rekomendera denna film varmt som årets komedi eller kalkon...... för en film som innehåller seglevande människor ja de lever tom efter att huvudet huggits av och sen börjar det avhuggna huvudet prata enbart med hjälp av startkablar.
Men den riktiga höjdpunkten i filmen va när en av karaktärerna skyddade sig mot den farliga signalen med hjälp av  en egenhändigt ihopknåpad foliehjälm, filmen va så pass trovärdig att även jag hakat på trenden... man vet ju aldrig vad för dolt budskap som kan surra runt ute i etern....

In a videostore near you.....
Bevare of the signal!!!

Helg recension

Ja då va ljuva helgen över.
Barnen åkte ju fre halv ett för att spendera helgen uppe i stugan i Lidköping, fortlöpande recensioner därifrån talade för att allt va frid och fröjd de lekte sov och åt bra, Gustav sov t.o.m bättre än hemma, men det är ju inte konstigt för allt blir ju bättre när min mamma gör det iaf när det rör barnen (so she says)....???

På lördag fick jag ändå ingen sovmorgon det va till och pallra sig upp till badet för att ha hand om träningen men det va bara kul och då mina simmartjejer is the best in the världen kan det inte gå annat än bra. Lagom ljummen och lite sleten kom man hem och bänkade sig i soffan för lite relax time. Pretty soon va det dock dax att börja göra sig iordning för the big event, då vi i fredags inhandlade kostym till Anders försökte jag att hitta något att ha till min klänning för att få min kropp att se så smickrande ut som möjligt (två graviditeter och ett antal extrakilon gör sig inte bra över mage/midja)....alla som nu har sett bridget jones dagbok vet vad jag kommer säga... ett par übersnygga hålla in sladdret trosor fick det bli. kanske inte de mest sexiga underkläder jag skådat but my god vad magen blev tajt.
Fina som aldrig förr ( eller ja kanske va att ta i) va vi redo att möta världen och begav oss till kyrkan för vigseln.
Utanför såg man så många gamla vänner som man inte sett på hur länge som helst. Eva brudens mor som jag inte sett sen hon flydde stan för sydligare breddgrader (skåne) Men hon va sitt vanliga gamla jag, Ann partner in crime från låg-mellan-högstadiet ojojoj och ett par till

Veronica va såååå himla vacker när hon gick ner för gången i kyrkan suck (inget illa menat nu men) vart dom fått tag i kamera man och fotograf kan man börja fundera på.... under vandringen in i kyrkan gick kameramannen ca ett steg framför Veronica och fotgrafen likaså Hello in your face (och lite så kändes det under resten av kvällen oxå) undra om han tagit miste på bröllopsvideo och en dokumentär film. Även framme vid prällen va det lite så man som beundrare inte kunde sluta känna att grabben har du ingen zoom på den kameran och va det nödvändigt att nästan kliva in mellan paret och prästen???? Sen fick vi första mötet med den där j--la lampan... mitt i akten smäller de på en lampa på en pinne som de håller en bit från brudparet för att få bättre ljus... oproffsigt om man frågar mig men bortsett från denna mycket lilla fadäz så va bröllopet otroligt fint.
Middagen hölls ett stenkast bort på Pallas, när vi kom dit fanns det lite plockmat som man kunde sitta och mumsa på mycket smarrig tzatziki, man umgicks med bordskamraterna (det va valfri placering så vi satt ihop med en arbetskamrat till veronica och hennes man) när brudparet gjorde entre va det stort baluns och härlig musik spelades och brudparet rockade loss med familjerna (veronicas man är syrian så det va ju lite blandade seder) mycket trivsamt, sen va det dax för brudparets dans och efter det långdans så va festen i full gång. Dock hade vi placerat oss mitt emot högtalarna... my misstake, och en sån där j--la lampa som inte gjorde det direkt svalare i lokalen.


Vackra brudparet Veronica och Simon

Det bjöds givetvis på gratis sprit, vodka redbull ( 3/4 vodka 1/4 redbull) och god mat.

frikostiga med sprit och sugrör... varför nu skulle behöva två??? få i sig den snabbare? två pers per drink???

Tårtan framför allt va to die for. Festen hade en härlig stämning och det bjöds på mycket skratt och dans det enda trista va att det tog slut redan kl ett men va gör väl det? de sägs ju att man ska sluta på topp och det gjorde det verkligen. Definitivt ett av de bästa bröllop jag varit på!! Bortsett från den där j--la lampan som kameramännen envisades med att ha.......


Man och fru matar tårta...and in the corner dokumentärfilmaren....


Åh rocka på..... så hårt de går...!!!

Söndagen va det 90års kalas för kära mormor som gällde så här kunde man inte ligga på latsidan... iaf inte längre än till ett då mina bröder kom och hämtade upp oss, dax att vara trevlig inför tjocka släkten :) där bjöds det på smörgåstårta och sen vanlig tårta. Anders har alltid så roligt åt vissa i min släkt... jag svarar med att de finns minst en i varje..... Dagens höjdar kommentar va dock, jag äter inget som inte kommer ifrån Sverige. Motkommentar men kaffe e ju inte svenskt? svar, näe..... men de dricker jag ju. ojojoj dessa bönner :)


Jag ser inte så illa ut för att vara dagen efter....?

Väl hemma på kvällen stupade vi i säng allihopa helt färdiga.
och de där med point denna helgen... skyhögt!!!

RSS 2.0