Wazzzap!?!

Hallo lördag! vad händer idag då?

Inte mycket om du frågar mig..... barnen beställde pannkakor till lunch och det blev det. Jag har rensat och städat pojkarnas gaderober vilket va behövligt, de har föööör mycket kläder.
Gustav har en massa fina tröjor men envis som han är vägrar han ta på sig vissa. Under tiden va Anders och gustav nere i dalen för att bättra på sin bonnabränna och Elias han satt med sitt älskade Star Wars spel.

Folk kanske undrar hur det går med mina öron (eller inte och kan då hoppa över detta stycke)
Jag hade i fredags fått en tid till öronspecialisten här i jönköping. Besöket tog bokstavligt talat 10 min. Anmälde min ankomst, blev inkallad av docktorn som inte gillade de droppar jag fått av VCläkaren inte heller att jag bara fått klara mig på panodil som smärtlindring..... han kollade över mina öron och sa att jag fick absolut INTE röra i, vid eller runt öronen och kliade det så skulle jag snällt låta bli och klia. Fick som sagt goa droppar och värktabletter som skulle lindra svullnaden i öronen, smärtan och klådan.
Hör nog ganska bra nu men när jag pratar låter det fortfarande som om jag hade öronen fullproppade med bomull. Ska dit på tisdag för att kolla hur läkningen fortlöper.

Igår kväll tvingade jag min Make att se en film som rekomenderats från min kära vän Åsa. Han va mycket skeptisk till en början då jag och Åsa inte har världens bästa tur när det gälller filmer osv....
Men jisses vilken bra film. Är nog en av de mest gripande filmer jag sett tycker alla borde se den.
My name is Khan heter den (har redan lovordat den på facebook)

Trevlig helg ;)

En present :)

Idag fick jag en jättefin present.
Har ju gått och väntat på att få bilder från min möhippa men har fått kalla handen från grannen.
Men idag kom svaret.........

En jättefin fotobok från min underbara dag!!! Tack så jättemycket alla goa vänner som förgyllde min dag.
PuSS

Bröllopsannons ute

I måndags kom den.... vår bild i tidningen. Då man jobbar med äldre kan de ju inte bärga sig tills de får se bilden så det va lika bra att vara snabbt framme. Inte lika kul va att det kostade oss 720 kr fi faaan säger ja bara för en liten sketen bröllopsnotis. Men nu är det gjort och sitter nu uppsatt på flera kylskåp runt om i jönköpingstrakten hihi.

Här är annonsen:


Bilden är lite suddig men så här såg bilden vi valde ut: (klicka för större)

Det kostar att vara sjuk...

I mitt tidigare inlägg skrev jag att jag varit på vårdcentralen och fått antibiotika utskriven. det kostade mig strax under 300 kr.
Tyvärr verkade det inte som det hjälpte ett skit utan jag fick bara värre och värre smärtor i örat och runt hela den sidan. Så i fredags blev det ett nytt återbesök på kära VC nä någon öroninflammation verkar det inte vara säger hon som tittar på mig den gången. Men däremot är min hörselgång helt igensvullen och hon för in ett litet instrument som dammsuger rent av all skit som samlat där inne (kändes för övrigt helt underbart skönt) sen visar hon en liten liiiiiten bomullsgrej som hon fint förklarar att det är som en minitampong vi sätter in i örat på dig å så får du spä med lite alsolsprit ett par gånger dagligen, och så byter vi ut antibiotikan mot ett annat som är bättre mot just detta. Härligt.... detta kostade mig strax under 400 kr.
Idag va jag där på återbesök. De tog bort den lilla tampongen och dammsög rent i hörselgången sen infördes en ny tampong (what the fuck) hon tittade även på vänstra örat då jag tycker det börjar ömma i det oxå och mycket riktigt..... det va början till irritation där med, men snäll som hon var tyckte hon inte vi skulle ta en tampong även i det örat då jag skulle bli i stort sett döv (jippi) fick droppar med antibiotika attt droppa i båda öronen tre gånger per dag..... priset för detta besök slutade på strax under 400 kr.
på onsdag ska dit på återbesök (ev fler kan det bli) för att se hur det fortlöper...... hoppas det BARA kostar mig 150kr.
Allt detta för "lite" skit i örat.... HAHA

38,7

Det är vad jag har i feber just nu.....(min normaltemp ligger runt 36,6)
I morse hade jag lite lite förhöjd temperatur men inte trodde jag det skulle bli så här...

Har i flera veckor haft lite problem med mina öron, typ tyckt att de kliar och har varit ovanlit vaxfyllda när jag topsat.
För några dagar sen började det mola lite i högra örat men tänkte inte så mycket på det.... Natten till idag var ooooolidlig!!! Jag hade så ont så det va inte sant, får nästan säga att jag har hellre värkar än denna smärta.
Som tur va hittade jag ett par Zapp och kunde sova lite utan att behöva väcka grannarna för å be om smärtlindring.

Ringde vårdcentralen prick kl 7.30 fick en tid till läkaren kl 9.45. Jag tänkte väl lätt att det nog är en rejäl vaxpropp som bildats då jag nu har som ett lock för örat....

Hon kollade med lite olika instrument och konstaterade tillslut att hörselgången var nästan igensvullen och att det troligen va en liten spricka i gången då jag hade besvär med klar vätska. Antibiotika skrevs ut och jag for hem. väl hemma blev jag hur trött som helst och sov i stort sett fram tills det va dags att hämta Gustav.

Nu känner jag hur hela kroppen bara bränner och örat bara pulserar så jag gissar att det inte hade blossat ut helt när jag va på VC men nu orkar jag knappt ta mig ur soffan.
Mannen är ju denna veckan i London med sin familj och jag är själv hemma med barnen vilket blir extra jobbigt när man själv är orkeslös och har ständigt ont.... Som tur är kommer min älskade mamma hit snart (hon skulle passa barnen medans jag var på badet, men får oturligt hoppa över det, känns inte bra då man varit borta en del nu pga olika anledningar, men som anders alltid säger kan man inte närvara till 100% som tränare är man ingen bra tränare. Hoppas tjejerna förstår) så mamma får i stället bistå mina barn med pannkakor för jag har helt enkelt ingen ork!

God natt

Gustav filosoferar.

Anders
-Älskar dig Gustav
G- eh Mmmm...

Anders lämnar rummet. Gustav tittar på mig.
- Mi-mi-min pappa älskar mig.
Jag - Ja pappa älskar dig, lika mycket som mamma älskar dig.
G - Ja ni älskar mig lika mycket du och pappa.


Min Man

Här är han min fantastiska make!
Älskar dig så oändligt mycket!!!

Foton

Till fotograferingen före, under och efter vigseln hade vi två "riktiga" proffs!
Jag har inte bara äran att ha en sambo som tar underbara bilder utan även en fabulöst duktig Granne Mia B som förevigade hela våran dag/kväll. Vill inte lägga ut en massa bilder här men självklart får ni lite smakprov.
Som medhälpare hade hon sin vän Frida som oxå tog mycket fina bilder. Dessa har vi inte hunnit få ta del av ännu men om man ser bilderna på hennes blogg blev det lite bra grejer där oxå.




Visst är hon helt fantastisk!! Tack Mia :)

The Ring

Den stora frågan alla vill veta..... hur ser ringen ut..... så här kommer den
Den något tjockare ringen (övre) är min förlovningsring och den nedre tunnare ringen är min vigselring, nedre halvan av hjärtat är sammansvetsad med ringen i vitt guld. I övre hörnat sitter det en liten ljusrosa sten.
Ringen är precis så som jag önskat och så mig ;)
Älsklingen som inte "kan" använda sin ring till vardags då han sysslar mycket med hygienkontroller valde att bara ha en (sin förlovningsring) därför valde vi att ha den något bredare och han ville ha "vanligt" guld.

Presenter

Vi fick jättemånga och jättefina presenter av alla gäster och även några som inte va gäster. Det va allt från biochekar, presentkort på IKEA till bidrag till våran bröllopasresa. Stort tack iaf till alla fina och tänkvärda presenter.

Nu frågar sig många vart vår resa ska ta oss men det vet vi inte ännu.
Vi har flera olika förslag:
Kryssning karibien?
Valencia?
Rom?
Barcelona?
USA?
Så fort vi bestämt oss så kommer vi meddela detta.

Brudfrisyr

Nedan följer några bilder på min frisyr jag hade till bröllopet. Jag har äran att ha en underbar vän vid namn Sanna som har hjälpt mig att ordna min frisyr precis så som jag önskade.
Med själva frisyren fick hon fria händer men med vissa önskemål av mig.
För flera veckor sedan startade vi förvandlingen genom att slinga och bleka håret till min önskade nyans. Sen friserade hon lugg.
Jag blev supernöjd med resultatet av hennes arbete! Hon fixade även min makeup mycket fint i rosa toner.
Foto: Mia B (två första)




Foto: Frida (lånad från hennes blogg)

fru Hulander-Jonasson

Hej alla!
Nu börjar man landa lite... men det är verkligen fortfarande overkligt. Tittar på ringen och kan inte fatta... Jag är verkligen gift.
Numera heter jag Madeleine Hulander Jonasson och våra barn kommer inom en snar framtid heta detsamma. Anders heter bara Jonasson.
håller på och knåpar ihop ett lite större inlägg över vår fanastiska valborgsmässoafton som kommer inom kort.

Hur länge ska man vänta innan man kan beställa nytt kontokort och få rätt namn??

RSS 2.0