Vår jul 2011

Här kommer våran jul i lite text och möe bilder :)

Dan före dopparedan passade jag på att gå till frissan, tyckte det va behövligt då jag hade en enorm utväxt bla...
Vad tycks?? Jag blev iaf helsåld på hon som klippte och slingade.
 
Av min underbara man fick jag i julklapp en armlänk från Thomas Sabo med en berlock av ett hjärta där det på ena sidan är graverat våra namn och på andra barnens.

Här föjer fler underbara bilder på gotte, jullunch, och tomtebesök.
   

På juldagen var det dags för julfirande igen denna gång i Bankeryd med Anders föräldrar och hans bror med döttrar. Där fick Gurra sitt nintendo 3DS vilket blev/är hans lycka.
 
Ännu en underbar jul till ända men älskar denna högtid med alla dofter och godsaker och att träffas med sin underbara familj!!

Nu siktar vi mot ett toppen nyår!

Ja vad säger man

Vi sitter i bilen på väg hem från min mamma där vi varit på annandagsmiddag.
Gustav sitter väldigt tyst och stilla i baksätet.....
Jag vänder mig om och säger:
Hur är det Gustav? Du har väl inte somnat?
Lååångsamt vrider han på huvudet och säger med en tyst och lite nedstämd min....
Nä jag bara saknar mitt DS det som du har i handen.....
GULLUNGE!

Här följer förklaring till varför det befann sig framme hos mig, Gustav fick ett dinosauriespel och ett DS i julklapp det är dock lite för komplicerat för honom att klara va vissa delar av spelet så då får vi hjälpa honom. Detta var ett sådant tillfälle och jag hade kanske haft spelet hos mig i ca 5min....

Nu tar vi JUL

Nu är barnen julbadade gubben nyrakad och jag nyfriserad så med detta vill jag önska alla en GOD JUL


Snyggt räddat....eller?

För ett bra tag sen satt jag och min äldsta son och grejade lite vid soffbordet... då säger han.
Alltså mamma jag tror liiite på tomten.
Okej tänkte jag hur ska vi "rädda" det här tänkte jag, kan ju va kul om han tror på tomten litet tag till.
Joo men du förstår tomten finns ju på riktigt fast det kanske inte alltid är den riktiga tomten som kan komma hem till folk. Det är ju jättemånga barn i världen och bara en tomte..... Så tomten mailar till snälla föräldrar och ber dom om hjälp...... (köpte han det??)
Jaa det va ju typ så jag menade säger Elias (puhhh)
Han sitter och funderar ett tag sen frågar han....
Har pappa fått ett sånt brev nångång? Det kanske han har.... svarar jag (han va tomte förra året)
Okej, har din pappa fått ett sånt brev nångång?? Det är inte omöjligt.... (Barnens morfar va tomte 2009)

I år ska vår granne vara tomte och jag tror Elias kommer avslöja honom..... Men satsar på ett sista tomte år nästa år då vi får besöka tomteland i dalarna, disneyland paris i juletid och slå på stort med en inhyrd tomte med äkta skägg.

Hej å mors tomtebloss

Lucia 2011

Idag var det ju som de flesta vet lucia och dagen startades som brukligt med luciafirande på Gustavs FSK där de lussade ute. Tomtedräkt hade vi sen tidigare år men det gick inte på utanför vinterkläder så då kom iden om ett stjärngosselinne fasst när jag nämnde idén för Gustav för någon dag sedan sa han nehe jag ska ju vara pepparkaksgubbe.... aj aj då..... men efter lite debatt hit och dit imorse så blev det tillsist en liten nisse. Han va så söt och sjöng så fint och för full hals bortsett från staffanvisan men det är en annan historia.... hahaha
 

På eftermiddagen passade jag på att baka lussebullar av ett annat slag. Mycket goda blev dom särskillt med årets glögg till.

Mammas kille

Vi fotade ju lite familjebilder inne hos grannen, som är fotar så fint för nån vecka sedan och jag blev sjukt nöjd med en hel del bilder.
Här kommer en på mig och Gustav. Som superduktiga Anders fotat. Kanske bjuder på några mer smakprov här i bloggen vi får se..... annars är dessa mest för privat visning.

Yogakillen

Sitter här och går igenom 2011 års skörd och hittar en massa smått och gott haha. Bland annat denna goa bild på Gustav när han ska "spela" tvspel som mamma, just då testade jag ett träningsprogram på Wii.
Så här har vi Yogakillen nr ett:

Håll utkik

Stavas det så???? Ja ja hoppas alla fattar vad jag menar. Tänkte bara ge er en heads up att jag under kvällen kommer få ta del av Hela 2011 års bilder tagna med Anders kamera (fast några har ja tagit hihi)

Så kolla in här senare ikväll

En helt vanlig kväll

Sitter i soffan och ugglar. Jar ett verkligt sug efter att gå ut en runda men givetvis får man bara sådana infall när möjligheten inte finns...... Mannen är ikväll iväg på fotouppdrag. Jag och barnen har haft eftermiddagen för oss själva. Nu ligger de nerstoppade i sina sängar och vet faktiskt inte om de kan ha somnat redan.... tyst är det i alla fall. Själv sitter jag och spanar på lite egna fotoförslag då jag tänkte försöka mig på att göra en fin fotobok på familjen Hulander-Jonasson.
Har folk tips så mottager jag dom tacksamt.

Lucia del 1

Idag var det dags för JSS årliga Juldopp och först ut på agendan står i som vanligt Lucia utfört av Jönköpings konstsimmare. En mycket fin tradition. Vi har intåg, lucian förflyttas på ett flytande flak följt av en sprakande avslutning.
Här har vi årets tjejer som deltog. Bra jobbat!!

För er som missade kvällens uppvisning kan komma förbi Rosenlundsbadet den 18/12 kl 15.45 för att få se den igen i samband med vår teknikskoleavslutning.


Torpet

Fortsätter att göra lite efterregistrering (som det kallas inom hemtjänsten i JKPG när man bockar av ett besök i efterhand....)

Denna sommaren blev det inte så storslagna planer utan vi höll oss mest till stugan. Har lite bilder på nära och kära.
Magnus passade ju på att vara där en av veckorna han hade sin Goa tös så det va full rulle från morgon till kväll för Kusinerna.
   
   


Vi gav oss av till Gränna en dag för lite bus och mysig familjelunch
  
Bada hann vi oxå med trots att vädret inte va såååå fint
  


Ja detta var väl i liiiiiite korta drag vår sommar..... Tiden springer ju bokstavligt talat iväg och ibland känns det som att man inte riktigt hinner med själv.

Legoland

Nu i somras bestämde jag och min man att vi skulle ta barnen och göra en roadtrip ner till Legoland.
Jag har själv varit där som barn men va lite skeptisk först då barnen inte var så intresserade av Lego här hemma. Men vi chansade och gjorde detta som en del av vår bröllopsresa, en med hela familjen och en bara jag och älsklingen (fast vi har inte riktigt hunnit bestämma vart vi vill ta vägen)

Resan ner gick bra blev ju en halv resdag då vi for direkt efter jobb på Torsdag men barnen höll god min hela vägen och va lite nyfikna då vi inte berättat vart överraskningen va.....

Två underbara dagar tillbringade vi i parken, första dagen va ganska kall men desto mindre folk i parken och Elias å Gustav hann åka så mycket de bara orkade.

här kommer lite bilder (fler finns på FB)

   
  

En helt underbar resa som vi kommer göra om (inte nästa år men kanske om ca fyra kanske)
På vägen hem stannade vi till i Helsingborg för att kasta lite macka i havet.
Väl hemma va hela familjen trötta men mycket lyckliga

Hej....

Ja jag vet att det var evigheter sen jag skrev sist..... å ni har hört det förr haha men ska försöka komma igång igen. ;) Kan inte lova en resume av den svunna tiden men jag ska försöka göra något åt tiden som har gått förlorad... men först ska jag få tillbaka mitt bloggnöje....

So Welcome back to my place :)

RSS 2.0