Ingen skönsång

Igår va sambon tillbaka på jobbet och hade kvällspasset. Jag och barnen fick underhålla oss själva, när vi hämtat upp Storprinsen från förskolan frågade jag om han ville åka hem eller till A6 en sväng? Han svarade till A6 en sväng mamma å då kan ja vara i bollhavet (IKEA) okej okej tänkte jag.
Men först mammas affär som idag fick bli H&M letar ju kläder som lillprins ska ha på sin ettårsfotografering. Hatar att jag inte köpte byxorna dom hade inne i höstas... för nu hittar jag inget jag vill ha, pisspotta oxå! Men det fick bli en jättefin grön munkjacka till stora killen och så tyckte han vi skulle köpa en ny spiderman keps! På IKEA blev det avlämning på småland och jag tog med mig lillprinsen upp till barnavdelningen för att strosa runt lite Gustav har hittat sin säng... mamma är inte lika övertygad.....


På kvällen när det va dax att smörja Elias och göra dom iordning för sängen satte jag på lite Ted Gärdestad på datorn och sjöng glatt med. Elias satte sin hand för min mun och sa nej mamma..... jag försökte vara tyst ett tag men till hans låtar är det svårt så efter ett tag började jag försiktigt sjunga med igen.. NEJ! mamma säger han igen och jag frågar får inte mamma sjunga? NEJ Sjunger hon inte fint? NEJ! ooookej... då fick man det förklarat för sig.... så ingen mer skönsång här inte.
Killarna hjälpte mig med disken igår


vem vill sova som man ska...(fm vilan..)

Elias top eight

1. pappa
2. Gustav
3. Mamma
4. Lili (Inga-lill, farmor)
5. Spaghetti
6. En markeringspenna ???????
7. Mormor
8. lolle (Arnold, farfar)

Detta konstaterades vid dagens middagsbord.... kan oxå meddelas att inte ens när pappa är dummast i världen får jag lägga honom.....

Bröderna bus badar

Planeringskonferens

Nu i helgen har jag ju varit på resande fot eller närmare bestämt Skärholmen, Stockholm. Då jag ansvarar för konstsims Landslag, Elit och tävlingsaktiva i Sverige så fick jag inbjudan att delta ihop med några "kollegor" på Svenska simförbundets planeringskonferens. Jag måste bara säga att det va mycket givande att få se personer man som vanlig aktiv och tränare aldrig träffar annars. Man får prata mycket konstsim och folk va överlag intresserade av vad vi gjorde. Det gav oss ansvariga att sitta ner och prata ihop oss, dock skulle vi behövt hela helgen för oss själva men det sades mycket intressant både på lör em och söndag då hela gänget va samlat.
Nu gäller det bara å jobba på och söka pengar, ni inom konstsim som läser detta finns en massa pengar att söka via Idrottslyftet mm. så det är bara att köra på så det ryker 2009.

Nu till min absoluta höjdpunk på helgen. Då vi va något utav V.I.P. så va konferensloungen öppen där det fanns tillgång till.......

En glassbar (all you can eat)
och

popcornmaker.......Do I need to say more?

Nu så

Snart framme i stockholmo å man har fått sova en stund på tåget så nu känner man sig som en normal människa igen. Gnälltjejen är borta för denna gången

I'll sleep when I'm dead

Denna text måste vara riktad till oss småbarnsföräldrar och då mestadels mammorna, vill inte klanka ner något på papporna och i vissa familjer kanske det rent ut sagt är helt tvärt om.
Vill bara säga att jag älskar verkligen min sambo och kunde inte fått någon bättre, han gör en massa för barnen och definitivt för mig. Jag ska ju åka på kurs denna helg och han ska vara hemma med barnen, varför får det mig å känna att jag borde vara tacksam för att jag får åka iväg???
Är ju som sagt mega förkyld och alldeles tung bakom ögonen, jag sover dåligt, lillprins sover dåligt..... listan kan fortsätta. Är smått förkylningsgrinig idag men vet att det är småpotatis så tänkte jag vädrar irritationen här så slipper den gå ut över någon personligen.
jaja hoppas inte någon blir toooo affended med detta inlägg.
Jag medger att jag inte är världens bästa barn när det kommer till ordning och reda fråga bara min mamma och hon drar upp den där gången då brorsans kompis visade mig hur man kunde städa och skyflade in allt i en hög i gaderoben. Men i det här hushållet bor inte bara jag vi är tre till fast ibland känns det som bara jag städar. Sambon röjer upp på diskbänken när han tycker den är för belamrad. Övrigt känns det som jag får ta hand om annars blir det inte gjort, tro mig jag har provat att låta barnens kläder ligga där dom blev avtagna eller låta bli att tvätta på över en vecka. Men blir bara mer för mig att göra när jag väl orkar ta tag i det.
Visst får jag höra vad fint du har gjort det men det är när jag har plockat undan varenda leksak i hela lägenheten, plockat rent i köket, röjt undan i vardagsrummet samt dammsugit och tvättatgolvet. att man nästan varje dag plockar undan kläder, tvättar, lagar mat det syns liksom inte.....
Jag veeeet att det finns dom som har det värre, jag veeet att jag "bara" är hemma med barnen hela dagarna, jag veeet att min sambo är fantastisk på många sätt. men ibland är man bara såååå trött.

planeringskonferens lika med minisemester........ ?
allt jag ber om är att det inte ser ut som ett bombnedslag när jag kommer hem så man är lika trött igen efter måndagens städning :)

Då va det dax

Jaha så har smittan slutligen nått mamma... känner mig långsam som en snigel och huvud som ett bowlingklot ändå envisades jag med att träffa ett helt gäng kompisar. På fm gick jag och lillprins på a6 och strosade med mina två vänninor från Gymnasiet och kollade bland reabarnkläderna, va ju fett urplockat men det blev en supersöt/tuff mössa till lillprins som han kan ha när han börjar dagis eller ja annars oxå juh... samt ett köp 3 bet för 2 på lindex. Såg några riktigt fina kläder till storprinsen oxå men det får bli efter loppis som jag ska på nästa lördag.

Gustav i sin nya outfit

Efter att man plockat upp Elias från dagis blev det ikea med hans flickvän Nelly, dom e så goa de där två asså. Tanken va att dom skulle busa på småland men det va stängt pga bollstädning.

Jaja nu ska jag lägga mammas prins och pappa sin prins (den stora) för det är pappaspojk!! Därefter blir det lite snack hemma hos min übersköna kompis Åsa.


två sjuka småprinsar

Sitter här med två sjuka barn, lillprins började redan igår med att sova ovanligt mycket under dagen samt vara väldigt beskedlig. På kvällen när storprinsen låg i badkaret vilket han kan göra i över en timme ibland sa han efter max en kvart att han hade badat färdigt för han va så trött.
Inatt va en orolig natt när det kommer till sovning då lillprins ligger inne hos oss och valde att vakna till vid ett antal gånger..... jippi!! Stackars Sambon som skulle iväg till jobbet innan sex, sen är de klart att man känner sig så pigg och glad själv när man inte fått sova ordentligt.... nu har jag en liten ledsen kille under databordet som vill åkalla min uppmärksamhet så jag får ta och återkomma.

Sorterar

Har typ fyra hundra bilder som jag måste sortera efter ungefärlig kronologisk ordning.... måste ju ta tag i fotoalbumen juh. Då jag har en sambo som knäpper av en hel del foton så blir det ganska så mycket bilder att välja på, dessa är dessutom redan framkallade från april t.o.m juni och Gustavs dop......

Det är helt otroligt vad fort barn lär sig... Gustav har redan fattat galoppen med nu kommer ja och tar dig då han börjar skratta tungan åker ut och farten ökar. Han och Elias har oxå väldigt kul ihop och man kan ibland höra dom skratta ihop inne från Elias rum som följs av Elias.. men Dustaaav...

Vill ha!!

Insåg idag när jag tittade igenom ellos katalogen att jag knappt har några kläder... eller ja kläder har jag ju men som alla kvinnor säger inget att sätta på mig... men här stämmer det faktiskt.
Skulle behöva lite mer ordentliga fina kläder, är trött på t-shirt å jeans nu... och om man ska börja jobba kan det ju vara kul att kunna se lite proper ut..... eller??
Vad som är surt är att när man tillhör stl större som jag gör så tycker klädkedjor såsom H&M att man borde klä sig som tält... eller att alla kraftiga är stöpta likadant..... och nej all big women har inte big butts!!!
Dock krävs det ju en halv förmögenhet att köpa på sig dessa kläder om man inte vill vänta till 2011 innan garderoben ser komplett ut. iaf för oss med något lägre inkomst, jag får väl börja jobba som en liten blå...

vad jag oxå vill ha är en ny sulky till lillemannen, har ju sittdelen i till min gamla brioduo men vill ha något inte fullt så otymligt men ändå rejält då vi behöver ha med den till fjällen nästa år. Men dom pengarna ska man ju oxå hitta någonstans, någon som har något förslag??
Blir ju loppis om några lördagar.....


Ibland är det bara såååå skönt att sova

wojne wojne.

Sitter inne i sovrummet och försöker få min yngste hulligan att somna.... vilket går sådär..... min andra son sitter inne på sitt rum och spelar eller någe annat.
Hemresan från fjällen gick utan några större fadäser, Gustav sov ca en timme efter att vi startat sedan va det high life med en trött mamma. Jag hann iaf läsa min Hänt bild medans han sov hihi
 
Gustav tyckte oxå den va lite intressant...här har vi en övertrött liten spillevink

Lite skidbilder från Anders kamera
  
 
sista dagen va det så här kul i snön!! och liften ner efter toppstugefikan

Smygalkisen.....

Madde signing out....

Vi ska köra, köra fort som fan

Idag är det ruggigt ute, ja det har blivit något bättre nu när det slutat snöa men det blåser ordentligt, som tur e är det bara 8 minus idag.
Igår va jag och bytte mina pjäxor mot snowboardboots och jag får nog erkänna att jag inte är en slalombrutta utan mer en brud med bräda
Provar ju lite med skidor varje år och tänkte man kunde åka lite med Elias för att hjälpa Anders lite men näääeee!!!

Jag och mina bröder i liften upp mot "toppen"

Gustav som har blivit något utav en kung blir väldigt upprörd då någon kunglig kroppsdel nuddar marken eller.... om pulkan står still för länge.....Mamma draghäst :)

Stjärnan själv glider ner och en del av familjen åker i backen

Här har vi familjen minus Gustav som ännu är för liten för skidor

En glad kille i liften! Han åker ju ifrån mormor numera en riktig fartdåre :)

Här har vi lite trolltyg i tomteskogen......

tjip å hajk!!

Kläppen rapport 2

Sitter inne på café tranan där de har gratis internet om man har dator yes!!
Igår när vi vaknade va det något varmare.... bara 20 minus hahahaha..... Elias gick första lektionen i skidskolan och tyckte det va kul, fast dom fick inte göra så värst mycke..... men blir nog bättre sen. till eftermiddagen va det rena drömmen bara 8 minus och solen lyckades titta upp över berget :)
Nu idag är det lite varmare och det känns riktigt skönt ute. Jag hyrde ju pjäxor när vi kom hit men till mammas förtret har jag inte åkt något än... gick med dom igår morse och min kära stukning gör sig påmind och lite för otränade knän för att stå med böjda ben för länge. jaja ska kolla om jag kan byta in dom mot snowboardboots tills imorgon.


Så här bitande var kylan under söndagen.......

Två kalla gossar....
Kläppen från tranan torget.... huvudliften kan man säga.


Elias åker lift och i backen, ohoj vad det går!!


Kolla in bönan i den snygga hjälmen!!!! och en guldstjärna fram givetvis!

Nej nu ska jag luta mig tillbaka och njuta av afterski och de fantastiska PARTYPOLARNA de har spelat här i kläppen i flera år och afterski blir inte bättre kan jag lova rock on och....


JAHA SKÅL DÅ!!

Kläppenrapport 1

Igår anlände vi till ett snöfriskt fjälllandskap och det va helt underbart. Stora flingor dalade ner från himlen. Vi som ska spendera en vecka i fjällen är jag, Anders, Elias, Gustav två morbröder och mormor. Elias har lånat skidor och ska gå i skidskola detta året.
I morse när när vi vaknade va det mer än -20 grader kallt och låt mig säga att det bet friskt i kinderna när vi kom ut.
Bilder kommer vid senare tillfälle, min mobil verkar vara nååååååågot slö......

Vintriga hälsningar från oss!!

Vi drar till fjällen!

Morgon! Har inte hunnit blogga de sista dagarna för idag drar vi till sälen för snö å skidor! Så man har haft fullt upp. Mitt 2008 kommer ja lägga upp när vi kommit åter. Puss å gott nytt. 2009 å dax för nya äventyr!

RSS 2.0