Natt sudd

Jaha och då va man uppe sådär sent igen...
Igår eftermiddag gästades vi av min vännina Åsa och hennes tre trollungar Sophia på 7år Elin på 4 och Simon snart 3 snacka om full rulle i lägenheten, Simon som är en riktig liten mammafis blev rädd för anders när han lekte ta er med Sophia, Elin och Elias så han satt ute med oss i köket efter en stund och lite kakmuta blev han modigare och kunde gå in och leka på Elias rum.

Gustav har åkt på sin första förkylning stackars liten så ynklig om man nu kan låta yngre än 6 mån knappt. Natten mellan tors fre sov han så oroligt låg och surrade och gnuggade näsan mest hela tiden, ens egen sömn blev väl lite sådär halv störd man fick gå upp och torka trösta bära och stoppa in nappen. Men vi överlevde natten och min underbara sambo (som har lättare för att somna om samt sova igenom vissa ljud än mig) lät mig ligga kvar i sängen och sova på morgonen underbaaart!! Elias va för go på natten då han låg mellan mig och Anders och Gustav började gråta mycket blev han oxå ledsen och började mumla näe inte min lillebror... han ville inget hemskt skulle hända lillebror de är helt enkelt för goa!!
Då vi ska på bröllop imorgon lördag så tog min mamma med sig båda barnen upp till stugan givetvis fyller min mormor 90 barr samma helg så det blir party party!! Kändes konstigt att va utan barn hela dagen jag och Anders va på a6/stan och tittade efter en ny kostym till honom och fann en nere i stan som blev mycket fin, super nice blev han ;)

Nu i kväll har vi myst upp oss i soffan och tittat på lite film Anders höll sin vana trogen och somnade en bit in i filmen, så länge han inte snarkar så gör det inget, innan hann vi surpla i oss lite carribean chicken soup å macka efter det avnjöt Anders en Häagen-dazs pralines and cream själv åt jag tio salta pinnar och en liter popcorn 3 points, känner mig väldigt duktig faktiskt är dock mycket medveten om morgondagen då det är bröllop på gång och jag kan bara glömma tanken på points den dagen då det kommer ätas och förfriskas som bara den. söndagen blir nog inte mycket bättre, men man för bita ihop och ta nya tag nästa vecka inte så ofta det är bröllop och 90års kalas på en och samma helg.

Bör bara tilläggas att min underbara kompis Jenny äntligen har fått sin lille skrutt, jag hade ju hoppats på en liten tjej det räcker med killar i umgängeskretsen alla som jag känner har fått pojkar, så också Jenny men han va himla söt ändå och lika välkommen. Tänk vilket grabbgäng det kommer bli sen. Välkommen lille skrutt!

Nu är det bedtime som gäller måste jobba på det där med skönhetsömnen hihi

Blogga, blogga, blooogga.....

Whaz up out there!!!

Då vart det torsdag... oh time really flies. Gårdagen intet nytt, Elias tjoade och tjimmade i simskolan "dök" som en delfin plockade ringar ja allt gick som det borde. Därefter åkte vi hem för att äta lite lunch köttbullar och macaroner är väl sådär för viktväktarpointsen hela tre köttbullar fick jag trycka i mig och en massa maccisar utan något ja lite grovmalen svartpeppar broccoli och morot..... mums NOT!

I övrigt har det där med pointsen funkat ganska bra jag är dock hungrig hela tiden hjälper inte att äta mer duovalet får knapra frukt konstant, men vi biter ihop. peppar peppar.

Idag va det dax för lillkillens "simskola" babysim det är så kul för han tycker det är så roligt han sparkar och vevar som en tok, dyken är han dock något skeptisk till fast det funkar nu iaf värre va det innan sommaren då han bara skrek efter man blubbat ner honom. Han har som man säger mognat över sommaren hihi
Min kompis Mia går i samma grupp på babysimmet med sin lille skrutt (han är ungefär i samma fas som Gustav va innan) kul att känna någon man går ihop med.

Igår kommenterade jag att min klänning jag ska ha på veras bröllop har anlänt och Jessica (min simmarflicka numera tränarkollega) ville veta hur den ser ut så på hennes begäran kommer den här.


nu är den dock inte struken, färgnyanserna är väl sisådär..... till detta ska jag ha ett brett satinband i rosa som knyts under bysten. micket fint mycket fint.

Snart kommer sambon hem och Elias har begärt friaredalen när det inträffar så jag ska nog gå och ladda mentalt på soffan med ett stort glas vatten och ett äpple.


dagens frukostpoints: 5


Mitt i veckan

Jahopp då har snart halva veckan sprungit iväg... oj ojoj oj, min hjärna hänger inte riktigt med.... men för att börja i rätt ordning så startar vi med gårdagen. Min sambo var ledig från jobbet så det blev frallor och kaffe till frukost mumselicious. och han tog treårige sonen till dagis, själv satt jag hemma i min som Elias kallar det frukost tröja.... en av Anders gigantiska t-shirts mysigt. Snurrade runt en snabbis på nätet men kände att jag inte hade mycket att dela med mig av då så jag sparade in på bloggandet.

Kl tio var det dax, har du bestämt dig så har du!! Jag skrev in mig hos viktväktarna....döndöndöndööööö usch för å ställa sig där på vågen, den visar ju en hel del mer än vad jga skulle vilja, men det är bara att ta tag i detta nu, jag måste vara stark och motstå frestelse....utom Anders då såklart ;)
Läkarkontroll av lillkillen direkt efter, allt såg fint ut enligt läkar testerna, greppar han? byter han hand? rullar han runt? lyssna hjärta, lyssna lungor, rulla höftkulorna och kolla ryggen ja det va nog det. Kan meddela att lillskrutt numera är hela 69.5cm lång (hade skrivit 96.5 tidigare vart jag fick det ifrån låter ja vara osagt) och väger stadiga 9,22kg

På eftermiddagen tog Sambon med sig barnen ut till sina föräldrar, freedom my lord, vad ska man hitta på? med tanke på att lägenheten börjar närma sig bombnedslag så borde man kanske städa men jag prioriterar vila före felfritt, och sen min sambo hotat med smisk om jag inte städar lockar soffan desto mer ;)

Något utvilad gav jag mig iväg till Badet för träning av Jossan min duktiga adept i konstsim, det va tänkt att jag skulle cykla upp men ajdå punka på bakhjulet sååååå synd, jag får väl cykla senare i veckan.
Storshopping på ica maxi måste ju inhandla nya "nyttiga" varor så jag idag hade en bra start på dan. När jag va i affären ringde mi kompadre och sa att min klänning jag ska ha på bröllopet på lördag hade kommit, Jippi!!! jag ilade dit i störtfart.
Väl hemma kunde jag slå mig till ro med mitt favvoprogram so you think you can dance. sen vart de natti

Idag är Elias hemma från dagis då det är simskola!!!!!! jihouuu han har längtat å längtat ska bli kul för honom, själv bävar jag väl lite för dagen då vi ska vara ensamma till fem och det är trööök väder ute. Bara att köra på så det ryker här hemma då....

frukostpoints: 6

Sista grillningen??

Familjen har nyss kommit hem och stoppat två trötta fisar i säng, själv är man oxå rätt slut. Vilket kanonväder det va idag alltså lite sommar som kommit tebax. Det gäller att insupa den in i det sista. Efter att Storfis blivit hämtad från dagis... jag va ju nyss där och lämnade av honom känslan som alltid infinner sig vid 12.......Gick vi ihop med en annan mamma och hennes två goingar till lekparken nedanför där vi bor. Gustav gungade vilket han tycker så kul, kittlar nog skönt i magen särskilt när storebror busar med en samtidigt.



När vi tröttnat på parken drog vi hemåt och inväntade pappas hemkomst nu va man riktigt trött får jag lov att erkänna men bara å bita ihop. Anders kompis bjöd ut oss till Bankeryd för en grillning i det underbara vädret och jag som älskar kött är inte sen till å tacka nej till något sådant. Så vi packade ihop oss och for dit ut där det bjöds på gott. Hoppas solen håller sig kvar ett tag till nu för bättre än så här kan det knappt bli inför helgen. Här följer några sköna grillbilder


Grillmaster Anders i högsta hugg


mumsfillibabba å tzatziki till mmmm.....

Gustav signing Thank you and goodnight

Trött ja e så trött ja e så trött

Har precis kommit hem efter att ha lämnat stora gossen på förskolan, som det så fint heter numera fast i vår familj säger vi fortfarande dagis... förstår inte vad det är för fult med det??? Han åkte glad som en lärka dit på sin älskade kickbike, dock med en mindre incident vid ett övergångställe där jag säger efter att bilarna stannat då går vi bara för att inse halvägs över gatan att Elias inte kommit iväg ännu nej för man måste ju sätta foten ordentligt på kickbiken man måste lada för att sen köra superfooort.... låt mig säga att mitt lugn för några sekunder försvann men lika snabbt försvan hans tårar och allt var tipp topp, fortfarande ingen Sebastian på Dagis. Han är Elias bästis och dom är oskiljaktiga va iaf det innan sommaren tom fröknarna sa fel namn...
Lillfisen Gustav har knoppat in för sin berömda morgonvila tänkte försöka skjuta lite på den till kanske tio men nej nio vill jag sova mamma!
Annars inte mycket nytt, var ute hos Anders föräldrar igår och barnen blev omhändertagna jag kunde läsa tidningen i fred härligt. Sen va det ju underbart väder Lilli (Inga-Lill) försökte få ut Elias att sparka boll flera gånger men nej han ville bara sitta i tvrummet och titta på Geoparder och div djurfilmer med Lolle (Arnold) Vi åt gott och fick hembakat fika så gott.
Funderar på om man borde ta sig i kragen och städa nu när man är hemma fast det känns så trist och som man inte gör annat än plockar och städar jämt, mår lite dåligt i magen när det ser rörigt ut hemma. Men som det så fint heter "att städa när man har småbarn är som att skotta när det förtfarande snöar" så jag går nog och lägger mig och sappar framför tvn så tar jag itu med dammtussarna senare i veckan

tuddelidu!

God morgon

Skriver en rad från mobilen för att se hur de funkar. Barnen gav mig sovmorgon till halv åtta. Fast de va nog lite anders förtjänst som tog dom innan han gick till jobbet. Idag blir det en sväng ut till svärföräldrarna. På återseende puss å kram

konstsim kommentarer

Här är mina reflektioner över lagtävlingen OS-2008 Baserat enbart som åskådare, de tekniska bitarna mm överlämnar jag till domarna I comment as I se them helt enkelt.

Team USA: Lyft två och tre vart riktigt tuffa samt när de kommer upp och gör en box av sina ben. De levererar snygga positionsbyten och har en tuff flytfigur som avslut. Dock är det något som gör att jag känner sådär inför deras program är det musiken? koreografin? eller framförandet? vet ej men det fängslar mig inte.
Poäng: 95.334 slutposition: 5

Team Australien: Gillar början den är fängslande deras lytf är riktigt bra dock ser det ofta ut som dom tappar balans något mot sluten. Här ser man lite mindre syncmissar som sker när de börjar bli trötta tappar fokus mot slutet och även mitt intresse, även dom har en snygg flytfigur som avslut.
Poäng: 82.167 slutposition: 7

Team Egypten: Kul med ett lag därifrån, ett mycket ungt lag med tjejer födda 1992, mycket bra program med tanke på ålder ska bli kul och se dem vid nästa OS. Fina lyft dock i jämförelse med övriga lag väldigt enkla. programmet simmades mycket bra men har inte samma styrka och synchronisering som de äldre lagen.
Poäng: 80.833 slutposition: 8

Team kanada: Ett av mina favoriter, mycket publikvänligt lag. Följsamt och kul att titta på. De hade snygga kombinationer och fina lyft gillade starkt när en av tjejerna "springer" över övrigas ryggar lika häftigt varje gång man ser det.
Poäng: 95.668 slutposition: 4

Team Kina: Wow!! stort minus för kamerafilmarna då de missade halva ihoppet, vem vill hellre se ett gäng sparkande ben??? Mycket höga och fina hopp/Lyft. Snabba växlingar mellan positioner armar/ben uppe/nere när de gör vågen med benen superhäftigt samt när sju tjejer ligger i en typ av stjärna och en tjej rollar runt ovanför, got to be seen för att fatta men så häftigt bara!! Mycket fantasirikt program.
poäng: 97.334 slutposition: 3

Team Japan: Fint ihopp och mycket fina och höga lyft. Ett par snygga "grejer" gjorde dom men jag kände ända nja.... för hela programmet varför går inte att sätta fingret på, fint simmat men något saknades. En av Flickorna fick köras iväg på bår efteråt kan det ha påverkat simningen? Me not know
Poäng: 94.334 (-2 poäng för användandet av botten vid lyft) slutposition: 6

Team Spanien: Häftig frisyr med afrika tema, jag gjorde missen att kolla full screen vilket försämrade kvaliten kan ha påverkat mitt omdömme.Mycket snygga och snabba positionsbyten. Lyften mycket tyffa inte så många höga dock mer långa jätte häftigt då de lyfte upp en tjej ståendes på fyra huvuden även här går de på ryggen men avslutar med en bakåtflipp mycket häftigt ibland kändes det lite som Spanien och kanada hade lite lika grejer men vad vet jag??
Snyggt men fick mig inte att känna wow!!
Poäng: 98.251 slutposition: 2

Team Ryssland: Love the musik!!!! Tyckte programet var underbart att titta på satt som förtrollad, körde de vekligen samma i Göteborg????
Fanastiska lyft min favorit är ju deras snurrlyft hur gör man? De får allt att se så rent och lätt ut. Alltihop liksom bara flyter ihop. Definitivt det bästa laget om man frågar mig, Finns liksom inget mer att säga WOW!!!!!!
Poäng: 99.500 slutposition: 1
 


KONSTSIM!!!

Lördag morgon klockan är 8.55 om fem min börjar showen. Fria lag i os, ska bli så spännande, yngsta sonen har somnat och äldsta ligger bäddad inne vid tv med fil och film. Själv har jag en stor kopp kaffe och en skål flingor med mjölk. På med hörlurarna för här ska njutas.

Välkomna!

Hejsan hoppsan där ute och välkomna till min blogg. Här kommer jag ta upp div saker som berör mina barn min sambo, konstsim, vänner släkt och ja allt som helt enkelt berör mig på ett eller annat vis.

Idag är det fredag och som vanligt på fredagar är man ganska seeeeeeg särskilt sen sambon började jobba i veckan suck tänk om man vann fett med cash och kunde vara ledig precis hur man ville, själv är jag ju mamma"ledig" med två pojkar blir det inte så mycket ledigt får jag lov att säga. Men dom är ju såååååå söta och goa även om stora killen börjar få ett hiskeligt temprament hua!

Medverkat i radion idag det va kul, blev lite neg när jag hörde inslaget i radion, var inte helt förtjust i vinklingen men men man kan inte få allt, konstsim fick ju vara med i radion hoppas de va några som lyssnade och som vill komma till vårat prova på nästa vecka. Träningen har dragit igång och de är Konstsim på OS just nu kul och jag känner mig riktigt taggad att köra igång, har ju det ärade uppdraget att axla sveriges elitsatsning och det ska bli riktigt riktigt roligt faktiskt.

vad har mer hänt i veckan??? hmmm.... inte möe vad jag kan komma på

men vi säger väl så och jag avslutar med inslagets ord från min son på 3½
Hackarunge (rackarunge)
vi ses!

RSS 2.0