pisspotta!!!

Måhända får jag skylla mig själv... måhända är detta ett dumt påhitt..... men va sjutton!!

Är för en gång skull ledig från lördagsträningen och barnfri så jag tänkte det skulle vara mysigt att gå upp och traska runt lite på loppis och sen ta torget på vägen hem, bara vara liksom (sambon jobbar ju så varför inte?)
Så jag pallrar mig upp samtidigt som honom, han kör mig först mot Tändsticksområdet där loppisen är... det är ovanligt dött ute och vid loppisen är det heeeeeldött!! då vi ser att lörd den 31/10 ingen loppis, röd dag, fi fan asså!! Vi tar vägen via torget lika dött där.... enda "trösten" var att konditoriet där Anders skulle köpa frukostfrallor till jobbet oxå va stängt....

Så nu sitter jag här i soffan och tittar på Buffy the vampire slayer kaffet får bli min tröst

Pinnar??

En helt underbar blocketförsäljning jag kunde inte sluta skratta. Klockrent! kolla här

Nu blir det sängen med Älsklingen har precis sett änglar och demoner, mycket bra film tycker jag så nu får jag väl börja läsa mannens böcker..... osch jag som har så gott om tid (hallå julbonad...)
Imorgon loppis och Maddemys hela dan

Snart....

Snart börjar vår barnfria helg, ska faktiskt bli skönt i och med vintertidstimmen har det blivit en tuff vecka, ni som fick sova er extra timme kan vara tacksamma, här har vi alla nog förlorat flera timmars sömn. Elias och Gustav ska följa med mormor till stugan. Även kusin Nova ska med så det kommer bli en superkul helg för dom (att mormor, min mamma, sen behöver vila upp sig är en annan femma)

Min älskling fyllde ju år i tisdags och pga jobb och andra åtaganden hanns det inte med att fira honom då så det ska vi se till å göra ikväll!!

Imorgon blir det PARTY!! med djurtema ser verkligen fram emot det och mellanhulan är TAGGAD!

Dags att packa det sista till barnen och vänta på att mamma slår en pling.

Party

Har fullt upp med att städa här hemma, tog bara en liten nedsittare från att komma hem från träningen på badet till att RÖJA RÖJA inför kvällens trevliga party!
Det blir barnklädesparty och givetvis  är det då me&i som står på tapeten.

Har tyvärr blivit lite bortfall i min skara som skulle komma, hade hoppats på över elva stycken men det blir lite mys, mys istället.

Är det någon som läser detta och av någon konstig anledning inte blivit bjuden..... är ni självklart välkomna att komma, inget köptvång och det bjuds på kaffe å fralla samt massa tjöta!
Kl 18.00 hemma hos mig, har ni mitt mobilnr så skicka ett mess så får ni all info ni behöver annars kan ni höra av er via mina kommentarer här nedanför.
PUSS!!!

Väntar

Just nu sitter jag och Elias å väntar på våra våffelgäster som kommer dyka in nu runt två, ska bli riktigt mysigt och trevligt. Vi träffade dom ju innan idag för att leka lite på Småland och äta IKEA lunch. Gustav somnade i sitt säte på bussen så nu toksover han ute i vagnen.

Igår hade vi styrelsemöte på JSS vilket gick bra och vi fick alla pengar som jag budgeterat för JIPPIHOU!!! Trist är ju att man kommer på en massa saker man skulle tagit med redan när man lämnat in den... jaja det mesta går att lösa under vägens gång.
När jag satt på mötet röjde barnen runt här hemma med farmor och farfar låt mig säga som så att de va inte i säng när vi (jag och Anders) kom hem. Klart det inte går när man har några som leker med en :) Gustav kom i säng kl nio när han annars brukar sova runt kl sju. Tror ni han sov längre i morse??? NÄ!

Ibland.....

Det finns vissa tider på dygnet man nästan skulle kunna tänka sig att vara utan barn.......
Vår älskade Gustav är ju en liten morgonpigg kille idag börjar det väl "rätta" till sig, han tjoade på Pappa kl 05.20 om man jämför med gårdagens tjoande kl 04 någonting..... å då är det bara att gå upp sätta honom i favoritfotöljen och gilla läget...
Det är allt tur för honom att han e så söt den lilla gullungen

första julpyntet

Igår va jag helt off.... sov typ mer än två timmar på soffan på eftermiddagen när jag och Elias hade varit och handlat lördagsgodis. Piggnade till först vid fem på kvällen för att sen gå och lägga mig vid 22 och sova, sova, sova fast känner att jag skulle kunna sova ännu mer (jag får göra det nästa helg)

Alla som känner mig vet att jag är helt tokig i Jul och julpynt.... min sambo brukar alltid skoja om att han ska slänga mina lådor när jag är bortrest.....
Igår inhandlades säsongens första julpynt på ICA MAXI jag kunde bara inte motstå

När jag och sambon var på IKEA i fredags blev det denna fina burk som jag för tillfället har sötmandel i men kommer nog köpa nån mer för å ha julgodis i.

är med i min första bloggtävling

Jag är med och tävlar om present kort på meandi kläder



Var med och tävla du med hos
muppsan


mys

Två små troll sover gott i sina sängar. Snart kommer Älsklingen hem och då blir det mys på hög nivå! Hemmagjord pizza på hönökaka hyrfilm å massa levande ljus!

Mys mys med min älskling

IKEA

Har precis varit på IKEA och förlustat oss.... köpt lite grejer till lägenheten så som lampa till V-rummet, lampa och ljusslinga till Gustavs rum en hel massa värmeljus nu när det börjar bli mörkt på kvällarna och man måste ha det lite mysigt.
På vägen ut blev det även två förpacknigar chokladbollar, på IKEA tar dom 13 kr för ett 6pack medans på Willy's kostar samma förpackning 20 kr....


Smart???

HUr smart e man om man sitter i Fråga Olle dokumentären och typ liksom "skryter" om hur det är å ha klamydia??? å att man garanterat kommer ha det när man testar sig när man kommer hem till Sverige igen.....
NOOOOT!!
Sen en full bimbo som glatt säger ja jag har en pojkvän hemma i Sverige men... what happends in Sunny Beach stays in Sunny beach... så måhända va fallet...... Men inte om man glatt visar upp det i svensk TV

Dagens ungdom suckar "tant" Madde

Fint

Såg dessa fina tröjor på hennes i tisdags. Skulle vara såååååå fina på mina pojkar

Hint: stl 122 och 92......

What the F#¤%K????

Såg denna skylt när jag skulle lämna barnen på dagis.........

så nu är man TANT redan vid 30... vart e världen på väg

Mössa

INär vi va och hälsade på min kompis Emma i götet tidigare i höstas fick jag låna en mössa av henne. Hon hade köpt den på nätet åt sin lille Oliwer, jag tänkte försöka mig på att göra egna.....
Idag när jag och barnen var hos farföräldrarna passade jag på att låna svärmors symaskin och göra en testmössa och här är resultatet:


Blev väldigt nöjd med resultatet även om man behöver finslipa topparbetet inför nästa mössa

fin fint

Nu tar målarna lunch men sen i em ska dom smälla upp det sista. Riktigt Gött faktiskt, å så fint det blivit oxå!
Jobbigast va nog i morse när Gustav vaknar kl 6.00 och man inte kan knäppa på barnkanalen... men med lite improvisation fick det bli Pippi firar jul i brorsans säng. Det verkade funka lika bra, han satt som förstenad och reagerade inte ens när jag kom in med morgonvällingen.... snacka om TVnisse!
Idag när jag hämtat busungarna ska vi bege oss ut till farmor och farfar som barnen älskar att vara hos, Elias hoppas på pannkakor då det inte hann och bli några igår.
På fredag blir det mega röj i lägenheten, storstädning efter målarna och man kan börja få ordning på alla prylar.
Här har ni lite smakprov....
Sovrummet fick en fondvägg
(det va en rad spacklade borrhål som hyresvärden inte tyckte va snyggt så då blev det fondvägg)

Gustavs rum (allmänt slitig tapet) Finns nog bild från förr i pappa Anders dator då det fram tills nu varit ett avstjälpningsrum... men till helgen ska nog lillprins få flytta in
  
Vardagsrummet där tapeten talade för sig själv.... brangul målarfärg.....
  
Våran hall fick agera jobbyta....

Det tar sig

Just nu är målarna i full fart med att göra vår lägenhet fin. Jippi!!!!!
Fondväggen i sovrummet är redan uppe. Blev verkligen nöjd med resultatet. bild kommer inom kort.
Däremot, tack vare tidigare ägare som målat tapeten i vardagsrummet, tar det lite längre tid.... då man är beroende av farmville å Café på facebook så får man stå sitt kast och sitta i "skiten"

Här har ni en bild på mig i min plastkarantän i ett vardagsrum under konstruktion....


Vi har även varit och satt saxen i Elias vildvuxna man.......det kommer komma bildbevis på detta oxå

Undrar hur vi ska göra med morgonbolibompa imorgon.....

Ännu en helg

Jaha då har ännu en helg förflutit. Vad har hänt under denna helg? Igår for jag med mina tjejer till Örebro för att delta i ett kval till USM. Jessica och hennes små flickebarn va oxå med.
Mina tjejer gjorde en mycket bra tävling men givetvis finns det alltid något att fila på inför USM finalen som går 21-22 nov i Täby så bara att fortsätta att tragla ocg tragla.
Jag får tacka Anders Högdal för dom fina bilderna (har kört dom en vända i photoshop hoppas resultatet blev bra)

Josefine solo - vidare till finalen


Emma solo - vidare till finalen


Idag har Det varit röj och omstrukturering i lägenheten vilket betyder att man i tre av rummen flyttat allt in mot mitten.... imorgon kommer målarna som ska spackla, måla och tapetsera ett par rum i lägenheten, det va verkligen på tiden!!!! Kul å kunna visa upp en fin lägenhet till Elias födelsedag och när man plockar fram allt julpynt. Håller på för fullt och filar på årets julfirande, tyckte det fungerade bra förra året när vi höll till hemma hos oss, så barnen kunde vara hemma med alla sina klappar.
Nej nu ska jag återgå till Wallander- firewall, helt okej för å vara omgjord till engelsktilltalande.
Natti

To cute

Gustav e uppe i vanlig ordning kl 6..... är väl måttligt kul, för mig hade han gärna fått sova till sju..... Elias sover fortfarande. Tror vi blir hemma från dagis idag. Elias kändes kokhet och febrig i natt. Vi får se när han vaknar.

Satt nyss och skulle skriva ett inlägg på Emmas blogg och hon har ett par Nalle Puh figurer på sin sida. Gustav pekar å pekar och utbrister glatt -E puuh, e puuuh..... (han gjorde nog sin mormor stolt nu hihi)
å nu när jag skulle logga in fanns det en bild från Harry Potter filmen på inloggsidan Elias är HP frälst å kollar ofta på filmerna, Gustav brukar oxå sitta som ett ljus å titta i Elias säng. Så när han såg denna bild upprepde han Potte, potte.....

På väg hem från kompisen igår löpte denna konversation
Elias: e pappa hemma?
Jag: Nej pappa jobbar ikväll
E: åååhhhh!!! Jag vill ju ha det varmt! (Anders får alltid lägga honom när han är hemma för pappa e så varm)
nån minut senare
E: jobbar pappa hela natten?
Jag: Nä han kommer hem en stund efter att du har lagt dig.
E: Då ska han lägga sig med en gång..... så jag får varmt.
Jag: Okej...

Slutsats: Pappa e bäst för han e varm......

Torsdag

Jaha då va det torsdag igen.... tiden går verkligen sjukt fort!!!
Snart fyller älsklingen år och strax efter det är det storprinsens tur sen är det inte långt kvar till jul gaaahhh!!! Fast klart Jul är ju aldrig fel älskar å pynta lyssna på julmusik dricka julmust och äta lussebullar å pepparkakor (vilket man inte får göra före lucia enligt mig) Det blir ju mycket godare om man får tråna och längta lite.

Nästa vecka är det även dags för att förnya lägenheten, yes!! Målarna sätter igång på måndag med å fixa fram tapeter å lite annat. Blir nya i vardagsrummet, Gustavs rum och en fondvägg i sovrummet efter det så är det fritt fram att få ordning på riktigt. Självklart kommer det komma bilder hur det ser ut när allt är färdigt.

Jag fyndade för ett par dagar sen en bänkskiva på IKEA för 50 kr och idag skruvade Anders ihop det med benen jag köpte till. Blev ett perfekt skrivbord inne på Elias rum så han kan sitta och pyssla, ifred vore väl vara fel å säga då lillterroristen har sina knep...... Så här blev resultatet iaf (bara en bättre stol som saknas)


Elias va hemma hos sin tjejkompis V och lekte idag efter förskolan och hade det jättekul! Låt mig säga som så att han svepte två stora IKEA glas med jordgubbsfil sen ville han lägga sig och han sa själv att idag orkar jag inte ens lyssna på nån saga...... Så jag förberedde en välling och stoppade Gustav i säng (inte ett knyst därifrån) kröp ner hos Elias och ja.... det tog max fem minuter sen sov han.
När vi skulle hämta Elias passade jag på att prova Elias gamla overall på Gustav som passade nästan perfekt, den gick hem bättre än hans vinterjacka som han bara försökte slita av när vi skulle ha den. Så här söt blev han i overallen iaf och hans nya vinterskor vi köpte i tisdags. Hittade inga till Elias och då han fortfarande kunde ha sina från förra året är det ingen panik. Dock känner jag att han nog behöver två par med tanke på hur slaskigt, blaskigt, blöt vintrarna är och hur snabbt dessa vinerkängor torkar......

Nu blir det criminal minds och vänta på att älsklingen kommer hem

Snö

Ja ser de snöar, ja ser de snöar. De va la roligt hurra. Nu blir de slaskigt, nu blir de slaskigt som vi har väntet "hurra"..........

Såg på Ellens show igår och där va So you tbink you can dance top 10 med och gjorde ett nummer ihop med henne. Grymt snyggt!!



Idag blir det A6, IKEA för hela slanten och sen simskolan

Morgonmys

Innan det va dags för att klä på sig, packa väskan och åka till Farmor och Farfar fanns det lite tid för en mysig stund i soffan

Höstmys

Idag passade jag och barnen på att plocka kastanjer när vi gick hem från förskolan. Tyvärr kom regnet och störde oss men vi fick ihop en hel del ändå som får pryda vår bokhylla framöver.


De va la skôj!

(känsliga läsare varnas)

Det va lille Erik. Hans största intresse va elektriska tågbanor. Självklart hade Erik en sådan.
En dag står mamman ute i köket och diskar och Erik sitter inne i vardagsrummet och kör sitt tåg.
Erik säger:
- Mina damer och herrar. Hjärtligt välkomna till tåget mellan Göteborg och Oslo. Alla ni med stora kukar får sitta där fram och alla ni med små kukar får sitta där bak.
Mamman tyckte hon hörde något men ignorerade det. Mamman fortsätter ute i köket och Erik kör med sitt tåg. Efter ett tag säger Erik:
- Jag hälsar alla ytterligare en gång välkomna till tåget mellan Göteborg och Oslo. Alla ni med stora kukar får sitta där fram och alla ni med små kukar får sitta där bak!
Mamman hörde detta och rusade in till Erik och säger:
- Va e det för jävla ordförråd. Nu hänger du med här. Nu får du sitta inne på toaletten och skämmas i två timmar, sen när du kommer ut ska du ha vårdat ditt språk.
Erik blir instängd på toaletten. Efter två timmar öppnar han dörren försiktigt. Han sneglar in i köket. Mamman har då börjat baka och hon har fullt upp. Då smyger Erik in till vardagsrummet och kör igång tåget, så säger han
- Jag hälsar alla välkomna till tåget mellan Göteborg och Oslo. Alla ni med stora kukar får sitta där fram och alla ni med små kukar får sitta där bak......EN SAK TILL, PÅ GRUND AV DEN JÄVLA FITTAN I KÖKET SÅ ÄR TÅGET FÖRSENAT MED TVÅ TIMMAR!!!!


Roast

Sitter just nu och tittar på Roast på Berns på femman, ett helt klockrent program måste jag säga. Jag gillar det skarpt dock blev jag grymt besviken på Peter Wahlbeck, ända sedan släng dig i brunnen tiden har jag tyckt han haft riktigt kul grejer men idag föll han riktigt platt...... Likaså är André Wickström tröööööökig!!
Men i övrigt gillar jag Roast och tanken med programmet.



Imorgon e sambon ledig så jag hoppas på fint väder, då kanske det blir skogspromenad på förmiddagen.

Lördag

Dyngsur efter en vandring hem genom stan efter att ha kollat på dansuppvisning. Nu blir det te för halsen, alvedon för huvudet och körslaget som underhållning!

Förnyelse??

I onsdags efter vattengympan hade jag min underbara vän Mia här på fikabesök tillsammans med hennes goa yrväder Sebbis, en sån go unge!!! När jag hade köpt fika på Vasas Påtår stannade jag till vid frisersalongen på hörnan och bestämde mig där och då att nu..... nu tar jag steget från tanke till handling och bokade mig en klipptid.
Klipptiden va idag och jag hade inte sagt något till sambon....

Jag hade redan bestämt att jag ville klippa av en hel del av min trista "frisyr" och ha något nytt och kul. Min kompis Veronica hade en sån himla snygg frisyr när jag träffade henne sist så jag försökte förmedla min önskan, vilket frisören förstod och hon började tvätta å sen klippa, en längre page som man fortfarande kunde sätta upp i tofs va tanken..... Men slutresultatet blev något kortare.... Fast jag är verkligen helnöjd och det känns riktigt bra i det här.
Nu ska man bara vänja sig vid å inte ha långt hår längre :)


Bättre bilder kommer senare under helgen

Barnens Hus

Det blev en heldag idag....
Anders va ledig från jobbet idag så vi hade tänkt spendera ett par timmar på Monkey Town här i Jönköping men när vi går in på nätet för att kolla när dom öppnar har dom tydligen bestämt sig för att ha stängt på torsdagar... vad e det för sätt????
Vi fick snabbt försöka omstrukturera oss och komma på något annat. Det slog mig att vi kanske kunde göra en tripp till barnens hus i Tidaholm? Sagt och gjort så blev fallet. Vi hämtade upp en extra bilstol och Elias kompis V. som skulle följa med oss denna dag (fick ju försöka krångla med att få tag i hennes mamma för å kolla så att det va ok med ändring av planer)
En timmes bilfärd senare och med några smått sockerhöga barn äntrade vi Huset och låt mig säga att det va lika stor succé denna gång som när jag va där med Elias då han va 1½.
Busfröna röjde ju runt hej vilt och Gustav försökte hänga med i tempot. En fika och många timmar senare va det dax att försöka ta sig hem, men via McD då det va beställt så vi tog vägen "via" Skövde hem. Första biten sov Gustav som en stock sen följde highlife i baksätet. E & V va helt underbara i sina små rolllekar och sagoberättelser. Dessa två är verkligen av samma skrot och korn kan ja lova.
EEeemiiiil i snickarboa, en liten vovve, En busschaufför en busschaufför.
  
En lugn stund i viken.......
 
Ja e en liten söt kanin.....
  
Spiderman, Batman (eller typ...) å en stor grön sak??????
  
De va hopp bland kuddhavet, busskörning.....
  
Sen serverades det korv me brö
  
 
Vi lekte affär, mamma spelade dockteater och en massa annat
  
Bus i bilen hem
 

Det blev en heldag... men en toppendag!

Sånt som händer?

Idag kom Gustav med Elias glasögon..... i två delar. Lagom kul och det är ju alltid jätteskoj med extra utgifter särskillt som det ska köpas vinterkängor i denna vevan. Jaja Anders säger iaf att det inte går att fixa till dom med superlim....

RSS 2.0