Gott nytt år!!

Nu har detta underbara år gått mot sitt slut.

Massor med roliga saker har hänt men även några tråkiga, mormor lämnade oss med stor saknad.
Barnen växer så det knakar. Gustav är full av busiga upptåg och Elias börjar bli en liten klädsnobb.

På vår nyårsagenda i år står vårat årliga nyårsbad uppe på rosenlundsbadet, mormor tittar nog förbi och plaskar med oss.
Senare på eftermiddagen dyker min kompis Julia, underbara Julia upp med hennes familj. Har inte träffat dom sen vi va på kolmården i somras fast vi pratar ju i telefonen minst en gång i veckan.
God mat och gott sällskap när vi firar in 2010.

Igår va Anders en sväng till affären och eftersom jag har världens bästa pojkvän hade han med sig detta hem till mig!!!! Me lööööv it


Ha det nu bäst alla underbara vänner och Familj så hörs vi nästa år

kreativt

Idag har barnen fått utöva sin kreativitet genom att kladda med fingerfärg när vi kom hem från förskolan


Här ser Gustavs händer nästan rena ut..... men skenet bedrar

Mitt egna lilla mys ikväll då sambon jobbar sensent

Avatar

Jag är glad att jag lät mig övertalas att gå på Avatar istället för 2012.
Detta var definitivt en film i Maddes smak!!! Underbar miljö, figurer inte för mycket pang, pang å storslagna actionscener (även om de fanns med tog de inte överhand) och inte en alltför utdragen slutscen.
Även när den var berättande blev den inte långtråkig. Han den där Cameron knows his shit!
Nu ska jag nöjd och belåten gå och sova.

Vill ni ha mitt råd? Definitivt sevärd

Bio

Ikväll ska jag och min älskling unna oss Bio.
Vi ska gå och se Avatar, min röst vägde tyngre på 2012 men då älsklingen inte är särskilt förtjust i de där katastroffilmerna (like me) så blev det denna film. Trailern verkar ju bra iaf så vi får se......

Biomörker, popcorn och cola....... MYSA

syskonkärlek

När den väl infinner sig är det något underbart


Dopparedan

Igår var det ju självaste julafton som vi för andra året i rad firade hemma hos oss. Själv tyckte jag att det flöt på mycket bra och det verkade som alla hade trevligt.
Vi som va där: Sessan såklart, Anders, Elias & Gustav, Mormor, Morfar, Morbror Magnus, sambon Jenny, Nova (kusinen), Morbror Mathias å sen kom även Eber (mormors sambo)

Kvällen före griljerade jag skinka samt kokade lite julgodis, fudge (som egentligen skulle blivit kola...) chokladkola och knäck. Anders gjorde en egen version av knäcken som åtminstonne Jenny tyckte va kul, hahaha


Strax efter tolvsnåret började alla trilla in och det bjöds först på julmat av det mera enklare slaget (det som nägon av oss äter av)
Därefter gjordes det kaffe och julgodiset plockades fram, vi umgicks sittandes i soffan och iaf ett av barnen väntade otåligt....


Sen kom till sist TOMTEN!!

Eftermiddagen gick i Snällhetens tecken och kramar delades ut.... och en liten kusinpuss

Gustav fick hjälp av moffa att öppna paketen. Medans vovvarna tyckte att paketöppningen var mycket låååångtråkig


När alla paket var öppnade och klara fick man hitta på något annat kul att leka, man måste först öva innan man kan handskas med äkta varan.


Givetvis måste man ju även ha årets Tomtekort......

dan före dopparedan

På schemat idag var först träning för "barnen" på badet, tack vare världens bästa mamma/mormor kunde jag smita iväg ett par timmar medans hon höll ställningarna hemma.

Därefter var det bara till å göra sig iordning för att ta sig till svärföräldrarna där vi nu sitter och väntar på Anders käre bror så vi kan smålla i oss av den goda julmaten.


Ikväll har jag en hel del att stå i hemma inför Julaftonen. (skönt att alla klappar e klara, tyvärr är inte tomteproblemet löst ännu)

dan före dan före dopparedan

Ja nu närmar sig som sagt Julafton med stormsteg. Jag fick idag en julklapp av mina fina simmarflickor. Så sött av dom. Stort tack måste jag säga ni är verkligen toppen!

Ska strax slå in barnens sista klappar sen är det klart. Då är det bara några sista grejer kvar att ordna med inför själva julafton.
Imorgon ska vi fira "förjul" hemma hos Anders föräldrar ihop med hans bror och barn så då kommer hela dagen spenderas i Bankeryd med god mat och trevligt sällskap.
Hoppas verkligen arr all snö som föll i kväll får ligga kvar nu under alla juldagar, tyvärr står vår termometer på bara -0,5 hoppas på lite mer kyla (Nej Julia inte så kallt som ni har det jag VEEET!!!) Visst är du tacksam för att du lyssnade på mitt råd om termobyxor och inte din systers hahahaha.

Nej klapparna var det ja

Efterlysning

Julafton står för dörren och det är ju ingen nyhet för någon att tiden bara rusar iväg. Vi insåg då att vi inte har lyckats få tag i någon tomte till julafton..... ojojoj hur ska detta gå? Tomte måste vi ha det är ju lite av tradition i min familj så om någon känner någon som gärna ställer upp och spelar tomte för några glada barn (iofs va Gustav livrädd förra julen) SNÄLLA hör av er till mig snarast!!!!!!!

Efterlyses: En glad person som gärna klär sig i rött och inte har problem med att bära skägg på Julafton runt 15.45 tiden i Jönköpingstrakten. Passar detta in på just dig hör av dig till mig här på bloggen eller via telefon om du råkar ha mitt nummer.

brrrr....

-12.8 borde vara förbjudet att behöva gå ut då...... hua

Jobba, jobba, joooobba!!

Ja ni.... Som jag lite snabbt nämnt i tidigare inlägg nämnt så har jag ju börjat jobba extra på hemtjänsten. Förra veckan gick jag brevid för å lära mig lite hur det fungerar. När jag lämnade stället på fre lunch trodde jag väl inte det skulle dra igång med sån fart redan med en gång....... men på måndag morgon fick jag frågan om jag kunde jobba på kvällen samt tisdag dag. Självklart!!! På onsdag sitter jag och Anita på IKEA och avnjuter frukost då telefonen ringer..... Kan du jobba en sväng på söndag?? 07.30 till ca 11?? Absolut!
Och igår var vi uppe på rosenlundsbadet med busungarna och ni kan kanske gissa vilka som ringde då...... Låt mig säga som såhär att jag jobbade även en stund idag. Ska även jobba på måndag (vilket dom frågade om redan förra fredagen)

Just nu tycker jag det är riktigt trevligt att jobba inom hemtjänsten, arbetslaget jag är i är kanongoa arbetskamrater och ställer verkligen upp och hjälper en när man är något mer än villrådig... Sen är alla vårdtagare supergoa damer, tanter och herrar så jag trivs verkligen! (än så länge)

Första julsnapsen




 
Finns det något goare än Julmust (i snapsglas)

fullt upp...

Har som tidigare nämnt fullt upp för tillfället. Mycket som ska hinnas göra innan året är slut....

Prag. Avklarat
Dagislusse, avklarat
Luciauppvisning konstsim, avklarat
Föräldramöte konstsim, avklarat
konstsimprojekt, slutfasen
julbak, mitt upp i det
skriva program, precis börjat
slå in julklappar, inte startat än

och listan fortsätter...... hualigen!!

För några dagar sedan kokade jag chokladkola (som redan tagit slut)
  
Lite lussefirande
 


Den som väntar på något gott....

Har fått vissa klagomål ang uppdateringen här på bloggen. Hihihihi. Kan meddela att ikväll ska jag sätta mig ner och skriva. Har haft fullt upp denna veckan som gått och tiden före jul rullar ju på sjukt fort.
Julia håll ut! Ikväll kommer det lite gottit att läsa om igen.

pepparkakstisdag

Idag har jag och Barnen hälsat på min mamma och bakat!

Vi bakade lussekatter (lite annorlunda bullar oxå, efter pepparkaksmått) samt ett gäng pepparkakor killarna tyckte det va ganska kul att knåda en liten stund sen va det kuligare att röja runt hemma hos mormor.
  

När vi hade bakat färdigt bjöd hon på lunch. En av mina favoriter kokt fisk, potatis och äggsås SÅÅÅÅ GOTT

När vi var färdiga där bar det av mot rosenlundsbadet och Elias simskoleavslutning


Nu ska jag strax knyta mig då det är dags för jobb imorgon 7.30

Prag

Ja då har man kommit hem från Prag.
Jag reste till Stockholm i onsdags och låt mig säga att dagen var fullbokad...... packa, fixa med en massa papper, tvätta barnens kläder, va på arbetsintervju (är numera timvikare/anställd inom hemtjänsten??) som pricken över i så räkade Elias ut för en liten tandolycka på förskolan. Som tur va inget allvarligt men ändå ett besök hos tandläkaren.

Prag:
Landslagsuppdrag med två tjejer från Örebro Malin och Anna (först var det beslutat att en tjej som heter Sara skulle åka men pga sjukdom blev det tillslut Malin som fick ta hennes plats)
Tävlingen i sig var väldigt rörig med information lika med noll men bortsett från arrangemanget runt så fungerade det väldigt bra. Tjejerna gjorde en mycket bra tävling och i solotävlingen blev resultatet en fjärdeplats i teknisktprogram och i det fria en tredje och fjärde plats i par tävlingen blev det ytterligare en tredje plats i tekniskt program och en femte plats i fritt. Hade nog fått ännu bättre placeringar om tävlingsnerverna varit helt i schakt. Men vi visar att Sverige är på framfart i internationella sammanhang vilket är SUPERKUL!!

Lite bilder från Prag m.m.
  
Nätet strular för mig just nu men fler bilder är på gång

Vad tycks??

En ny bloggdesign har kommit upp, med mitt favorittema Jul hoppas ni gillar den. Kan ske några mindre justeringar närmare jul men för nu får det duga.

Hinner inte blogga så mycket mer idag då jag har fullt upp med saker som måste göras innan jag ska med tåget upp till Arlanda i eftermiddag. Åker till Prag med landslaget imorgon. Kommer bli superkul!!

Kommer åter tidigast måndag kväll.

typiskt mig

Idag är det ju 1 dec och man för börja öppna kalendern. Jag va ju färdig för flera dagar sen med min broderade paketkalender. Saken är ju bara den att jag inte fått ordning på hur jag ska hänga upp den. Blir till att flänga runt idag och försöka komma på en bra lösning.

Nu ska jag avnjuta min mysiga frukost med glöggte innan det är dags att lämna barnen på förskolan

RSS 2.0