Stora killen nu

Under veckan vi var i fjällen så passade Anders och hans föräldrar på att fixa till i Gurras rum.
Spjälsängen åkte ut och in kom Elias gamla säng. Lilli (farmor Inga-lill) stod för nya gardiner och påslakan. Självklart va man lite nervös hur detta skulle tas emot då han är helt förälskad i sitt fort, koja.. spjälsäng....
Men det gick riktigt bra och gullungen sover som en stock där nu för tiden. Klart han är lite upprörd på mamma som har haft sönder hans spjälsäng....

Gustavs fjällen

Vår dokumentär fotograf för semestern heter Gustav och här följer några av hans bilder......
After ski....
    I stugan....
    
Gustavs inblick från toppstugan.....

Fjällen 2011

Då va ännu en fjällensemester avklarad. Detta år va tyvärr inte Anders med då han precis bytt jobb så jag och barnen åkte tillsammans med Mamma (mormor) Mona-Lill och Eber.
Vi hade mycket snö. De första dagarna va det väldigt milt och nästan töväder, men Elias glassade ner för backarna och gillade livet. Lite tråkigt va det utan pappa tyckte han för nu hade han ingen han kunde tjöta sönder i liftspåret.....
Gustav va en riktig stugfis och trivdes bäst inne endast iförd blöja... fast klart när vi fick ut honom så gillade han läget. men bäst gillade han afterskin???
         
Efte mycket mycket listig övertalan skulle Gustav oxå åka skidor. Frågar man honom så åkte han mycket och håller upp två fingrar. Det betyder att han åkte två åk sen vägrade han ta på sig skidorna.
 

Självklart va vi uppe på toppen för den traditionella fikan sista dagen, jag och Gustav åkte lift skidlösa upp och ner.
  
Sista dagen när mamma och Elias va ute i backen hände det som Elias väntat och väntat på.... han tappade sin första tand. Lyckan va total!


Nästa år har Gustav sagt att han ska åka skidor och gå i skidskola "drakarna" så klart!!

Ny leksak

I fredags kom Älsklingen hem med en ny leksak till mig/oss...... En kamera som tål 3m djupt vatten. Vilken lyckoträff att vi skulle åka till badet just samma eftermiddag.... passade ju givetvis på att prova kameran.
    
Tyvärr får jag ju klara mig utan den ett tag nu då vi lånat ut den till lillebror som drar till Australien ett tag framöver....

Månen

Igår tyckte Gustav att det va lite synd om månen uppe på kvällshimlen och tyckte månen skulle följa med honom in så han slapp frysa. Idag tyckte han det räkte med att månen fick en fleecefilt.... Sötgöte!

Nyår

Tyvärr har vi inga bilder från vårat nyår vilket känns väldigt konstigt att säga med tanke på att min sambo är en fotomaniac....
Men vi hade ändå en mycket trevlig nyårsafton ihop med våra vänner Åsa och Anders samt deras två grabbar. Oskar som är ett år äldre än elias och Ebbe som är en månad äldre än Gustav.
Innan kvällen var jag lite orolig för hur kvällen skulle förlöpa med dessa busiga huliganer men det förflöt väldigt smärtfritt. Gustav va på sitt bästa humör och en riktig liten städad unge (hemma är han lite av en bossande bulldozer ibland...)
De två äldre grabbarna hade en helfestlig kväll och hade superkul ihop. Jag hade med mig sallad till kalaset och Åsa hade fixat maten helt fantastiskt god fläskfile med potatisgratäng.
När väl raketerna började fara och smälla begav vi oss hemåt och då Gustav vägrade titta när han satt i vagnen och det vore liiiite onödigt att han tog en powernap vid den tiden så sa vi adjö och kollade på alla fyrverkerier från vårt vardagsrumsfönster.

Tack Åsa och Bogge för en riktigt trevlig kväll definitivt något vi får göra om!
och nu har jag ju ordnat bagare oxå :)

RSS 2.0