Sommar som bäst

Idag var en underbar sommardag. Solen sken och det var superduper varmt.
Jag var ledig idag och tog med mig bröderna bus till svärföräldrarna i B-ryd. Vi fick en hel dag med upptåg, bus, GLASS och god mat. Barnen somnade gott vid läggning trötta av all lek.

Lek med vattenpistoler, som resulterade i hjälp med fönstertvätt....
 
Elias blev lite purken för att vi inte skulle äta i uterummet, som mer liknade en bastu....
  

Tack saffa å lilli för en härlig dag å Anders tackar och bockar för biltvätten)

snackis


Gusta Hilla om den glassen.

Översättning:
Gustav tycker (gillar) om den glassen.

GLAD MIDSOMMAR


Vill önska alla mina nära och kära en riktigt skön midsommar. Här i Örslösa utanför Lidköping har solen skinit (säger man så?) hela dan, fast det har varit väldigt blåsigt.
Tyvärr har det inte blivit något firande med dans runt midsommarstång i år då barnen åkt på vattenkoppor så vi har hållt oss hemma på gården.
Gustav har äran att bara fått en koppa och trivs vid sitt fika bord (precis som mamma gillar han pandurokatalogen)

medans Elias.....

Stackarn har över hela kroppen.  Han tyckte dock det va riktigt skönt och sitta med vatten rinnande över sig så han duschade upp allt vårt varmvatten.... sen fick han ta igen sig lite....


Nu blir det att mumsa grillat å dricka lite gott vin

Oups!

Igår när jag gick på jobbet skulle jag till en vårdtagare och städa. Inga konstigheter där inte. Väl där dammar jag en vända för att senare ta itu med dammsugningen. När jag böjer mig ner för att sätta i kontakten hör jag ett tyst BRRRRITCH....... Va fan tänkte jag och kände bak på byxorna och ja mycket riktigt....


Som tur va hade jag en ganska soft dag och inga jobbiga arbetsuppgifter men min tanke att cykla hem fick jag omvärdera då revan bara blev större och större..... jaja
Jag hade iaf tur med vädret!

Sjukt

Har två små sjuklingar hemma här...så söta och ynkliga är de Gustav la sig för natten redan kl 17. febriga och hängiga är dom. Får se vad morgondagen kommer med för överraskning.


vackert

Dä det inte finns något direkt spännande att se på TV ikväll och jag inte orkar greja mer i köket fastnade jag framför festkonserten inför Kronprinsessan Victorias bröllop och klart man vill kolla lite, det händer ju bara en gång i livet.
Bortsett från när/om det eventuellt skulle hända en själv.

Kolla in vilken prinsessklänning syrran Madeleine fått på sig

Dagens fundering?

Varför kommer det sig att när barnen väl får sova ut så länge de vill. Vaknar de av någon okänd anledning okristligt tidigt..... tack Gud för dvd :)

FantastisktÄlskar musiken från Ronja filmen och önskade den gick att få tag i på skiva. någon som känner till nåt får gärna hojta till.

Mysigt?

Denna helgen skulle jag och min sambo ha det riktigt mysigt.
Barnen va med mormor till stugan och ingen av oss jobbade. På lördag kväll va planerna att gå på Suss bröllopsfest . Som jag sett fram emot denna fest och planerat vad jag skulle ha på mig........

Vad tror ni händer då??? Jo både jag och sambon drabbas av en ondsint magbakterie och blir liggandes hela lördagen..... Anders är åter igen bra och jag börjar hämta mig. Lagom till barnen kom hem. Så mycket för denna mysiga romantiska helg. Nu är det ett par veckor innan man kan få sig lite egentid med älsklingen. Undrar vad som kommer inträffa då?

Udda

min yngsta son har ett väldigt udda sätt att sova på......

Astrid Lindgrens värld

Igår var det äntligen dags.... Elias hade riktigt svårt för att somna i söndagskväll för vi skulle åka på morgonen. Vädergudarna hade hotat med riktigt ruskväder så vi fick ta svängen förbi dagis och plocka upp deras regnkläder.

Resan ner gick riktigt bra vi packade in oss i min mammas bil.

Vi åkte ju i början på mellansäsongen vilket vi tyckte passade bra då alla figurer fanns i parken fast utan så mycket folk. Det visade sig vara perfekt!
(alla mindre bilder är klickbara för större version)
  

Detta var första gången jag va här med mina egna barn, har bara varit här som barn själv. Vi hängde inte riktigt med i början när Pippis "föreställning" började eller att de körde lite i omgångar men vi fattade snabbt galoppen.

I körsbärsdalen fick vi en närmare titt på bröderna lejonhjärta. Elias fick provskjuta pilbåge och blev förhörd av tengilsvakterna.....
 
Vi passade även på och fika lite med festis och bulle (bullar i Gustavs fall)


En sväng förbi Mattisborgen och hans rövargäng blev det givietvis. Mest chokade blev vi av att Gustav ville och gav Ronjas pappa Mattis en kram, en stor burdus man lortig och med jätteskägg....
   

På Hamnrestaurangen blev det smarrig Lunch som verkligen va riktigt god! Sen kollade pappa och busungar på Pippi och sjörövarfabbe
 

Vi hade tur med vädret ända tills det var dags för min Astrid favorit Madicken då började det regna ordentligt. Vi hann iaf se första biten av föreställningen innan dom flyttade inomhus, på väg ner till Saltkråkan passade vi på att delta i deras boktävling som Elias sen gick och vann. Turunge där, priset var en valfri bok från deras bokaffär och till min förtjusning valde Elias Ronja Rövardotter.

Då regnet höll i sig fick vi avnjuta första delen av Emil i lönneberga inne på ett litet kafé men stämningen var på topp och karaktärerna sjöng diverse sånger.
Sen slutade det att regna (tillfälligt) och vi fick titta på andra halvan utomhus.

Gustav som är våran förgrömmade onge passade på att springa ett par varv i vattenpölarna innan det var dags att bege sig hemåt
  

Vi hann även besöka: Rasmus lada, Bullerbyn, Junibacken, Bråkmakargatan och en massa bus.
Vi kommer garanterat besöka Astrids värld igen kanske inte nästa år men året därpå då är vi tillbaka!RSS 2.0