Barnvikt

Igår va det dax för ettårs kontroll av lillprinsen och han skötte sig galant! Doktorn fick känna och klämma precis hur han ville. Däremot va han inte alls förtjust i sina sprutor, en i vardera lår ajajajaj stackars små. Igår va han alldeles utslagen i feber och efter em vilan så låg han mest i min eller pappas famn, ville inte gå ner på golvet. Nu har det blivit lite bättre men han tog lång tid på sig att gosa i sängen med mamma mot i vanliga fall då han röjer runt i sängen så man inte kan ligga kvar och dra sig. Har vi inte Elias sovande hos oss brukar han få komma över till oss efter morgonvällingen.

Gustavs kurva såg fortfarande fin ut
vikt: 12.1
Längd: 78.8
Huvudomfång: 48.4

Nu till det som hela tiden gnager i mig... vikten (mest på storprinsen)..... När Elias va på sin treårskontroll förra året (feb 08) påpekande vår trevliga bvc sköterska att ja... nu börjar ju vikt kurvan peka en aningens aningens uppåt.... äter han mycket godis?? Nej mest på lördagar och det är inte många bitar 7 kanske? och ibland när vi är borta och det är speciellt. Äter han mycket glass? Ja då kanske han gjorde det typ en liten knattepinne om dan om man slog ut det, men sen den gången är det oxå indraget till max tre ggr i veckan. Sitter han mycket framför tvn? datorn? nja för tvn en stund innan dagis på morgonen och lite på em/kväll beror lite på vad vi har för oss, datorn aldrig. Tänk på att han rör på sig....... Ursäkta??? Vi går på simskola en gång i veckan, han har hinderbana här hemma med pappa nästan dagligen, vi promenerar dagligen, vi cyklar åker sparkcykel, you name it!
jaja ni får bara försöka tänka lite på så att han rör på sig och att det inte blir för mycket sötsaker, bara en dag i veckan.

Samma sak nu när vi va på fyraårskontrollen.... det har nästan blivit som en manisk grej för mig... han får inte väga mer än..... hela tiden. Ska det va så? varför säger de så? Är det för att jag och Anders är lite kraftiga? Elias riktiga pappa är ju smal som en sticka... Är det några smala föräldrar som får höra detta?
Finns ju flera barn som äter mer snacks och godis än vad han gör men är inte stora för det tvärtom

När jag säger till folk vad han väger säger alla att oj, det ser han ju inte ut att väga... även bvc-sköterskan sa att han ser ju inte ut att väga det han gör......Hans vikt är nu 21kg


Vad gör man??? Vart kan man vända sig? finns det fler med samma problem?


Kommentarer
Postat av: Emma

usch va jobbigt... Det roliga e att hon säger att han inte ser ut att väga det. Men sen är ju alla barn olika. Precis som vi så går vissa lättare upp tror jag. Det ligger nog lite i generna. Men man kan inte göra mer än sitt bästa. Så jag tycker ni ska göra som vanligt faktiskt om ni känner att ni mår bra av det. Inte fan kan ni tvinga honom springa på löpband varje dag i 1 timme.... haha

kram på dig

2009-02-11 @ 09:46:28
URL: http://www.nogg.se/fahlberg
Postat av: Lillbrorsan

asså, mycket av vikt och skit sitter ju i gener! sen förändras ju barn hela tiden fram till tonåren typ..

"han ser inte ut o väga så mycket"? hm, kan detta möjligtvis bero på att han har lite mer muskelmassa än andra barn, muskler väger ju mer än fett, och syns inte alls lika mycket...

Låt barn vara barn, man behöver inte övergöda dom direkt, och det vet jag ju att ni inte gör.

sen vill jag nog påpeka lite, att om ni (du o anders) äter/dricker typ light/diet produkter, så låt inte elias eller gustav göra detta, då det troligtvis gör mer skada än nytta, men det har ni nog redan listat ut :)

peace out

2009-02-11 @ 14:17:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0